Så här gör man en video-review

Video / Kul

Den här videon är från 1984 och visar Paul när han testar McDonalds frukost. Säkerligen en av de första som spelade in sina tester långt innan YouTube och liknande dök upp.

Så här borde alla tester vara imho.

gizmodo.com +

Chris Harris har skaffat sig en Ferrari FF

Bil / Ferrari

Biltestaren Chris Harris hade för ett tag sedan en Ferrari 599 GTB men han sålde den då den helt enkelt var för dyr att äga. Men han kunde helt enkelt inte hålla sig borta från tillverkaren och för fem månader sedan skaffade han sig en FF. Nu har han släppt en video där han berättar hur denna tid har varit.

www.carscoops.com +

Kolla in cyberattacker i realtid

Webb / Tjänster

IPViking är en tjänst från Norse Dark Intelligence där de visualiserar cyberattacker runt om i världen, dels var attackerna har sitt ursprung, dels vilket som är attackens måltavla.

Man har åstadkommit detta genom att sätta upp så kallade "honeypots" [wiki] runt om i världen och därefter övervakar man från varifrån dessa attackeras.

I skrivande stund så har de flesta attackerna sitt ursprung i USA och USA är även det landet vilket de flesta attackerna riktas mot. Taiwan och Kina är nummer två och tre på ursprungland för attacker medan Ryssland och Taiwan är tvåa och trea av länderna som attackeras.


  tack Markus A map.ipviking.com +

Fulklappen troligtvis en mobil

Mobil / Business

Blocket har gjort en undersökning där man försöker ta reda på vilka julklappar som julfirare säljer vidare oftast.

Man kallar det hela för "fulklappen" och man tror att det även i år, precis som förra året, kommer att bli mobiltelefoner som säljs vidare mest. På förra årets fulklappslista var fyra av fem fulklappar en mobiltelefon.

Så här såg fulklappslistan för 2013 ut:
1. Samsung Galaxy
2. iPhone 5
3. iPhone 4
4. Ipad
5. Xperia

Observera att listan ovan är något skev då iPhone-modellerna verkar räknas separat medan Samsung Galaxy, iPad och Sony Xperia verkar klumpa ihop samtliga modeller av produkten.

www.dn.se +

Trailer för The Order:1886

Spel / Sony

Ny trailer för The Order:1886 har anlänt under tonerna av Stilla Natt. Jag har faktiskt spelat demot för The Order, så en kort videotitt på det kommer under första veckan i januari här på feber.

youtube.com +

SciShow listar rekordhändelser inom vetenskapen 2014

Vetenskap / Övrigt

SciShow bjuder på ett klipp där de pratar om rekordhändelser som ägt rum inom vetenskapen under 2014. De nämner bland annat att vi lyckats hitta den första planeten som liknar jorden, den varmaste månaden någonsin och mycket mer. Kolla in!

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen