m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
80.1°
+
Roger Åberg
0

Facebook är årets mest omnämnda varumärke

AIK på femteplats

Foto: FirmBee
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Intresseorganisationen Sveriges Annonsörer har gjort en lista på vilka varumärken som blivit mest omnämnda i svenska redaktionella och sociala medier under 2017. Kanske inte helt oväntat så är Facebook varumärket som blivit mest omnämnd under året.

Även andra-, tredje- samt fjärdeplatsen tillhör olika sociala nätverk och det är inte först förrän femteplatsen som man hittar ett traditionellt varumärke. Det varumärket är sportklubben AIK.

Visa
Mest omnämnda varumärken 2017:
1. Facebook, 375 000
2. Twitter, 305 900
3. Instagram, 304 000
4. YouTube, 157 300
5. AIK, 123 900
6. ICA, 105 500
7. Google, 101 400
8. Volvo, 98 100
9. H&M, 87 000
10. IKEA, 83 500

YouTube testar dubbla videoannonser

Nej tack

Visa inte Webb-artiklar
Webb / YouTube

Breakit rapporterar att YouTube just nu testar en ny grej med sina videoannonser. Det nya här är att man helt enkelt visar två reklamfilmer innan klippet man vill se startar istället för en.

Googles kommunikationschef för Sverige, Farshad Shadloo, hade detta att säga om det hela till Breakit:

– Vi experimenterar genomgående med såväl funktion som utseende på Youtube för att förbättra upplevelsen för användare, kreatörer och annonsörer. I detta fall håller vi för närvarande på att testa multipla annonser, det vill säga två annonser i taget. Experimentet omfattar endast en väldigt liten del av vår trafik på sidan.

Detta kan ju bli klart störigt för slutanvändaren men om nu YouTube väljer att implementera detta över hela plattformen så kommer det ju ge dem, och innehållsskaparna, en fördubblad intäktsökning.

Nu börjar Twitters nya regler att gälla

Ska komma till rätta med trakasserier och näthat

Foto: Pixabay
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Twitter

Nu börjar Twitter att applicera de nya regler som man presenterade under förra månaden vilket kanske gör att det lite blir lite mer ordning på torpet.

De nya reglerna innebär bland annat det twitterkonton med hotfulla kontonamn eller annat som kan anses vara hotfullt eller våldsamt på sina profiler kan stängas av från Twitter. Det samma gäller personer som anses tillhöra olika former av extremistorganisationer, både på nätet och offline.

Twitters nya förhållningsregler gäller inte konton som anses tillhöra militära organisationer eller är kopplade till länders regeringar av någon anledning.

Frankrike hotar Amazon med böter

Anser att de missbrukar sin dominerande ställning

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Amazon

En fransk myndighet har anmält Amazon för att missbruka sin ställning på marknaden och hotar nu företaget med böter på upp till tio miljoner euro, motsvarande 99,5 miljoner svenska kronor, om man inte kommer till rätta med problemen.

Den franska konkurrensmyndigheten DGCCRF (Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes) anser att Amazons kontrakt med de över 10.000 franska återförsäljare som använder Amazons plattform är för ensidigt utformade till Amazons fördel.

Bland annat så kan Amazon när som helst ensidigt göra förändringar i kontrakten med återförsäljarna och även säga upp kontrakten utan att ange någon anledning om de känner för det. Amazon meddelar att man inte kommenterar pågående rättsprocesser publikt.

Pentagon har ett UFO-program

Har vi fått besök från rymden någon gång?

OBS! Bilden är ett montage
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

New York Times rapporterar att den amerikanska militären från 2007 har bedrivit forskning om så kallade UFO:n i ett program som fått namnet "Advanced Aerospace Threat Identification".

Exakt vad man pysslade med på UFO-programmet finns det inte så mycket uppgifter om men tydligen ska det ha ha samlats in filmer där amerikanska stridsflygplan stött på oidentifierade föremål i luften.

Mellan 2007 - 2012 ska "Advanced Aerospace Threat Identification" fått motta 22 miljoner dollar om året av USA:s totala militärbudget på 600 miljarder dollar. Efter 2012 verkar inte programmet ha erhållit någon finansiering men programmet ska fortfarande vara aktivt.

Pandora - Trust Me
Fredagsklassikern 
130kg
+
Bobby Green
3 miljoner prickar blev till porträtt
Tog 300 timmar att göra 
138kg
+
Bobby Green
Happy Meal ska bli mer hälsosam
McDonald's förändrar barnmenyn 
174kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
104.9°
+
Roger Åberg
0