Kinnevik blir största ägaren i Com Hem

Köper 18,5 procent för 3,7 miljarder

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Com Hem är ett bolag som går bra och som förra året blev ännu större på den svenska marknaden när man köpte Boxer. Det här är något som verkar intressera Kinnevik för nu har man köpt 18,5 procent av aktierna i bolaget till ett värde av 3,7 miljarder. Det gör att man köper aktierna för 8 procent mer än vad de var värda när börsen stängde igår.

Säljare är BC Partners via holdingbolaget NorCell som innan försäljningen ägde drygt 30 procent av aktierna. Efter försäljningen blir Kinnevik största ägarna i bolaget.

digital.di.se +

Nu har Google dragit igång på Kuba

Historiskt!

Foto: Othmar Kyas
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

När Obama öppnade dörren till Kuba tog Google och smet in. Det man nu har gjort är att man har satt upp sin tjänst Google Global Cache på ön så att befolkningen där ska kunna nå Google-innehåll utan att lämna Kubas del av internet, vilket sannerligen borde snabba upp det hela rejält.

Detta är historiskt eftersom det är första gången som ett icke-Kuba-företag har serverat innehåll till Kubanerna på Kuba.

miamiherald.com +

Instagram har nu 700 miljoner användare

Växer snabbare än blixten, typ

Foto: Emmy Zettergren
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

I december meddelade Instagram att de skrapat ihop ytterligare 100 miljoner användare på 6 månader och att tjänsten totalt hade 600 miljoner användare. Nu har Instagram meddelat att de nått en ny milstolpe och har skrapat ihop ytterligare 100 miljoner användare på inte mindre än 4 månader, vilket är rätt snabbt. Totalt har Instagram nu 700 miljoner användare.

När det kommer till aktiva användare har det också skett en ökning. 200 miljoner använder Stories-funktionen i appen på daglig basis och den nya funktionen Direct, som låter dig chatta och skicka bilder och videor som kan ses en kort tid, har 375 miljoner aktiva användare i månaden.

techcrunch.com +

Uber gör det lättare att se din egen rating

Hur bra passagerare är du egentligen?

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Att se sin rating i Uber-appen har varit möjligt ett bra tag, men det är aningen knepigt att faktiskt se vad förarna har satt för betyg på en. Nu har Uber gjort det betydligt lättare för användare att se sitt betyg genom att placera betygen direkt under din profilbild i appen.

Uppdateringen med lättare tillgång till ditt betyg borde bli tillgängligt för samtliga användare inom kort.

via theverge.com newsroom.uber.com +

Casta flikar från Chrome med bättre kvalitet

Skickar okomprimerad ström till Chromecastenhet

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Långt ifrån alla videotjänster låter dig strömma video till Chromecastenheter, men det finns alltid möjlighet att strömma en hel flik. Tyvärr är kvaliteten rätt risig, vilket sänker filmupplevelsen rätt rejält. Chrome-utvecklarna har nu förbättrat Cast-funktionen från Chrome rätt rejält och du kan nu strömma helskärmsvideo från Chrome-flik utan att kvaliteten försämras.

För att komma åt den högkvalitativa flikcastingen så behöver ni bara ändra på Media Remoting-inställningen i Flags-menyn, som ni hittar om ni slänger in följande fras i adressfältet: chrome://flags/#media-remoting. Därefter är det bara att strömma video från Amazon Prime Video, Vimeo eller någon annan streamingtjänst.

engadget.com +
Snoop Dogg släpper nytt
Som låter som det gjorde förr 
139kg
+
Roger Åberg
Ferrari 308 GTB på Bangkoks gator
Ingen vanlig syn direkt 
103kg
+
Bobby Green
Kryssningsbåten med gokartbana börjar bli klar
Folk måste aktivera sig i skärgården 
108kg
+
Bobby Green