I dag lanseras Blockbuster i Sverige

Ännu en streamingtjänst för film och serier

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Streamat

I dag lanseras den danska streamingtjänsten Blockbuster i Sverige. Nu ställer man sig kanske frågan om vi verkligen behöver ännu en tjänst för att se på film och serier via nätet. Blockbuster verkar tro det i alla fall och deras plan att fånga upp en marknadsandel på 25 procent är genom ett gediget utbud samt snabbhet.

Många av filmerna som finns på Blockbuster kommer direkt från bion. Nu vid den svenska lanseringen har man 4 500 i biblioteket med en blandning av både gammalt och nytt. Priset för filmerna ligger mellan 9 till 49 kronor. Då man betalar för enskilda filmer behöver man inget abonnemang. Senare i år kommer man även erbjuda filmer i Ultra High Definition.

Blockbuster kan man använda direkt i webbläsaren och via en app på PlayStation 4. Efter sommaren kommer man även släppa appar till iOS, Android och smarta tv-apparater.

Blockbuster var en gång i tiden USAs största videobutikskedja men för ett antal år sedan såldes varumärket till operatören TDC som i Danmark lanserade streamingtjänsten under samma namn 2014.

Hur bra Blockbuster kommer lyckas här i Sverige där liknande tjänster som Viaplay, SF Anytime, Plejmo, PlayStation Network, Microsoft Store, Google Play och iTunes redan är etablerade återstår att se när Blockbuster börjar köra igång på allvar under hösten.

Pandora stänger ner i Australien och Nya Zeeland

Streamingtjänsten finns nu bara i USA

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Igår blev det känt att musikstreaming-tjänsten Pandoras VD Tim Westergren skulle lämna sin post och senare framkom det även att Pandora nu stänger ner sin tjänst i Australien och Nya Zeeland.

Det innebär att spotify-konkurrenten numera bara finns i USA. En talesperson för Pandora säger till Billboard:
"While our experience in these markets reinforces the broader global opportunity long-term. In the short-term we must remain laser-focused on the expansion of our core business in the United States."
Pandora har precis som de flesta andra streamingtjänster problem med lönsamheten och sannolikt var det inte längre motiverat för företaget att ha personal i Australien och Nya Zeeland då USA är en så mycket viktigare marknad för företaget.

Facebook börja sända Champions League

Dock bara i USA

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Facebook verkar ha säkrat rättigheterna för att streama Champions League via sin plattform inför nästa säsong.

Det hela sker i samarbete med den amerikanska tv-kanalen Fox Sports och Champions League-matcherna kommer bara att sändas via Facebook i USA som det ser ut för tillfället.

Jag antar att vi i Europa kan få komma att vänta innan vi kan se Champions League sändas via Facebook då UEFA sannolikt har väldigt många lukrativa tv-kontrakt här som man hellre behåller.

Ny design på Google News

Blev lite mindre stökig

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Googles lite halvt om halvt bortglömda nyhetstjänst Google News har fått en uppdaterad design skriver företaget i ett blogginlägg.

Vad man framför allt har fokuserat på med den nya designen är att göra tjänsten mer lättläst och att det ska bli enklare för användare att navigera på Google News. För att göra tjänsten mer luftig och lättare att läsa har man tagit bort de traditionella blå länkarna med ett kort utdrag från nyheten och istället ersatt detta med ett kortliknande format som känns igen från Google Now på Android.

För att göra tjänsten mer lättnavigerad kan nu användare själva lägga till och ta bort nyhetskategorier i vänstermenyn genom den nya funktionen "Manage Sections" som hittas längst ner i vänstermenyn.

Nedan kan ni se hur förstasidan på Google News ser ut med den gamla respektive den nya designen.

Facebook når två miljarder aktiva användare

Imponerande milstolpe

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Som bekant är det rätt många människor som använder Facebook och nu har det sociala nätverket nått en ny milstolpe när det gäller användare. Två miljarder aktiva användare i månaden har man nu lyckats få. Det innebär att ungefär en fjärdedel av världens befolkning använder Facebook.

För att fira milstolpen så kommer Facebook visa tackmeddelanden när man gör community-byggande handlingar på det sociala nätverket. Man kommer även göra en personlig video baserad på folks flöden och den kan man kunna hitta här.

Användare av Facebook-ägda tjänster som Instagram och WhatsApp ingår inte i denna siffra

Mark Knopfler snackar gitarrer
Kan ett och annat 
145kg
+
Bobby Green
91 år och grymt vass på gymnastik
Ålder är bara en siffra 
161kg
+
Bobby Green
Hyperlapse genom Prag
Vacker stad 
104kg
+
Bobby Green