Twitter funderar på att erbjuda en premiumversion av Tweetdeck

Som riktar sig till power-användare

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Twitter

Trots att Twitter har dryga 300 miljoner användare så har de haft lite svårt att dra in en massa pengar. Ett sätt som de kanske kan få in lite deg är att införa en premiumversion av verktyget Tweetdeck som Twitter köpte 2011. Tanken är att denna premiumversion ska erbjuda massvis med funktioner göra twittrandet effektivare genom att erbjuda analysverktyg som presenterar data för sina tweets. Så detta är alltså något som skulle rikta sig till så kallade power-användare inte medelsvensson.

Om det här blir av och om folk är villiga att betala för sig återstår att se.

theverge.com +

Dagens Industri ska lansera egen tv-kanal

Di TV heter den

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Streamat

Dagens Industri kommer under våren lansera en egen tv-kanal som produceras tillsammans med Expressen. De har tidigare samarbetat med ekonomiprogrammet Börsmorgon men brer man ut sig mer genom att starta Di TV.

Di TV kommer sända under vardagar mellan 06:00 till 18:00. Målet med Di TV är att vara med i den snabba utveckling som nu sker inom tv-området och hämta inspiration av internationella aktörer som CNN Money, Bloomberg TV samt CNBC.

Exakt när Di TV ska dra igång sina sändningar är oklart men någon gång under våren ska det ske.

dagensmedia.se +

SMS försvinner från Hangouts 22 maj

Hangouts ska bli ren Slack-rival

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Att SMS-funktionen kommer försvinna från Hangouts har det ryktats om ett bra tag och nu verkar ändringen vara på ingång. Google har meddelat att SMS-funktionen kommer försvinna från Hangouts 22 maj, vilket betyder att du får använda andra appar för att skicka meddelanden till nära och kära i framtiden.

Hangouts kommer att skifta över och bli en ren Slack-konkurrent med grupp- och videochatt i fokus.

theverge.com +

En titt på årets emojis

Från Emojipedia

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Emojipedia visade nyligen upp 69 nya emojis som sannolikt kommer dyka upp när Unicode 10 under sommaren. Här hittar man lite allt möjligt från ammande mammor, kräkemojis, dinosaurier och zombies.

Om alla dessa emojis kommer inkluderas när Unicode 10 väl släpps återstår att se då Emojipedia säger att saker och ting kan ändras innan släpp.

En komplett lista på samtliga 69 emojis som planeras att släppas med Unicode 10 kan hittas via länken nedan.

via wired.co.uk emojipedia.org +

Rykte Drog Facebook in en miljard kronor i Sverige förra året?

Beräkningar antyder det

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Att Facebook drar in väldigt mycket pengar vet de flesta om men hur mycket företaget drar in på de olika marknaderna man är verksamma på är inget som företaget kommunicerar utåt. Därför har ekonomisajten Breakit tagit på sig att försöka räkna ut ungefär hur stora Facebooks intäkter var på den svenska marknaden under förra året.

Enligt Breakits beräkningar så omsatte Facebook lite drygt över en miljard kronor på den svenska marknaden förra året. Denna siffra har man kommit fram till genom att utgå från Facebooks egna siffror över hur mycket man i genomsnitt tjänar på varje europeisk användare per kvartal. Den siffran är 42,6 kronor och detta har Breakit sedan multiplicerat med de 5,9 miljoner aktiva användare som Facebooks beräknas ha. Den ekvationen ger att Facebook drog in 1.005.360.000 kronor i Sverige under 2016.

Breakits beräkningar utgår från att alla Facebook-användare i Europa genererar lika mycket intäkter till Facebook. Sannolikt är så inte fallet men den här siffran ger väl en någorlunda fingervisning antar jag. Sen låter ju 1 miljard även rätt snyggt och är lätt att komma ihåg.

breakit.se +
Annorlunda vas för långa blommor
Smart eller bara vackert? 
168kg
+
Roger Åberg
Nu kan du köpa en Simpons-cykel
En snygg sådan! 
118kg
+
Roger Åberg
Reynolds och Gyllenhaal svarar på frågor
Det här googlar folk om skådespelarna 
166kg
+
Bobby Green