Vem äger all vår data?

Webb / Övrigt

Allt vi gör på internet lagras och utnyttjas av andra för ett vinnande intresse. Varje sökord du skriver, varje sajt du besöker, varje gång du drar ditt kontokort...all data samlas och används av andra. Det kan antingen vara för att föra statistik eller för att sälja informationen till andra företag som vill anpassa sina produkter till oss. Hur som helst så äger vi inte vår egen data. Vi godkänner till och med att företag kan använda vår data till vad de nu än behagar. Lite skrämmande ändå när vårt samhälle blir mer och mer digitalt.

youtube.com +

ECB visar upp ny sedel med hjälp av Tetris

Webb / Sajter

Europeiska centralbanken, ECB, visar upp den nya 20-eurossedeln på ett lite udda men roligt sätt. På hemsidan (länk hittar ni där nere) går det att spela en webbversion av Tetris och för varje rad som du lyckas ta bort så får du se lite mer av pengen. När du lyckats avtäcka hela 20-lappen har du vunnit och fortsätter du spela så får du reda på lite extrainformation om den nya sedeln.

via Engadget game-20.new-euro-banknotes.eu +

Flickr förbättar sin sökfunktion

Webb / Verktyg

Fototjänsten Flickr har fått en rejäl uppdatering av sin sökfunktion. Den är inte bara mer grafiskt överskådlig utan erbjuder också en massa nya sätt att söka på. Bland annat går det nu att söka på färger för att hitta bilder i samma färgskala liksom möjligheten att söka på storlek. Det är nu också lättare att söka efter grupper och användare.

Förändringarna kommer utifrån feedback från användare vilket är väldigt uppskattat. Den nya sökfunktionen är just nu i beta men kommer att rulla ut till allt fler användare framöver. Via länken nedan kan ni kolla in bilder på sökfunktionens nya utseende.

via Petapixel www.flickr.com +

Opera köper VPN-företag

Webb / Övrigt

Allt fler användare vill skydda sitt surfande och det har företaget bakom den norska webbläsaren Opera tagit fasta på. Därför köper de nu VPN-företaget SurfEasy som erbjuder enkla VPN-lösningar. Tanken är att användare av Opera i framtiden ska kunna känna sig mer säkra när de surfar på öppna nätverk eller sidor som vanligtvis inte är krypterade. Så här säger CEO, och grundare av SurfEasy, Chris Houston:

"Over the past few years the dialogue and awareness around online privacy issues has increased dramatically. We are all now very aware just how vulnerable our data is to hacking, monitoring and censorship, regardless of the network or device you're using to access the web," said Chris Houston, founder and CEO, SurfEasy.

By teaming up with Opera, a global Internet company with over 350 million users, we are able to accelerate our vision to give users access to simple applications that let them take back control of their online privacy and freedom."

SurfEasy är idag en app som finns till Android, iOS, Mac OS X och Windows och tanken är att den ska integreras i webbläsaren och fungera på minst de ovan nämnda plattformar.

www.tomshardware.com +

Nu kan du strömma musik från One Drive till Xbox Music

Webb / Microsoft

Microsoft fortsätter att koppla samman sina digitala tjänster och har nu gjort det möjligt för sina användare att strömma musik till tjänsten Xbox Music via One Drive. I One Drive finns det numera en specifik musikmapp vars innehåll automatiskt dyker upp i dina Xbox Music-appar för så väl Windows 8.1 som på telefonen.

Du behöver heller inte ha någon Music Pass-prenumeration utan det hela är helt gratis för alla användare. Är du dock prenumerant får du 100GB extra utrymme för din musik på One Drive. Om du vill strömma till telefonen måste du ha ett Xbox Live-konto. Men det är å andra sidan helt gratis det med.

windowsphonedaily.com +

Uppdaterad Deezer Elite nu tillgängligt i Sverige

Webb / Streamat

Deezer har nu lanserat sin hifi-tjänst även Sverige. Den nya tjänsten ger dig tillgång till Deezers musikbibliotek, som för övrigt ligger på drygt 35 miljoner låtar, i det högkvalitativa formatet Flac. Elite kommer inte vara tillgängligt för alla, utan endast för användare av Sonos högtalare.

Precis som med andra musiktjänster på marknaden kommer Deezer Elite erbjuda spellistor som är ihopsatta av Deezers egna musikexperter. Sedan finns funktionen Flow som analyserar vad för musik du gillar och tipsar om olika låtar vid olika tillfällen som Flow tror att du skulle uppskatta.

Priset på Deezer Elite ligger på 14.99 dollar i USA, så troligtvis kommer tjänsten att kosta runt 150 kronor. Har du ett Deezer Premium-konto sedan tidigare så ska du kunna uppgradera till Deezer Elite relativt smärtfritt.

Vanliga versionen av Deezer är fortfarande tillgängligt helt gratis och för 99 kronor i månaden kan du få tillgång till Deezer Premium som går att använda oavsett om du har en Sonos-högtalare eller ej.

Uppdatering:
De svenska priserna kommer se ut såhär:
149:-/Månaden (Gäller tills vidare, ordinarie är 199:-)
1188:-/1 år
2376:-/2 år

www.deezer.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen