Uppdaterad Peter Sunde ger svar på tal efter domen om Thepiratebay.se

Webb / Sajter

Peter Sunde, också känd som brokep, vill att Nordeas hemsida Nordea.se ska beslagtas av .Se-stiftelsen. Som uppbackning använder han domen som under gårdagen gick igenom där det bestämdes att .Se-stiftelsen skulle beslagta Thepiratebay.se samt priatebay.se då dessa gjorde det möjligt för folk att hålla på med kriminella aktiviteter.

I anmälan som Sunde har skickat in till stiftelsen, som ni för övrigt kan se ovan, står det att Nordea.se är en domän som möjliggjort kriminell verksamhet och borde anses som brottshjälpmedel.


Vi får se om Peter Sunde kommer någon vart med sin anmälan och rättvisa skipas.

Uppdatering:
Sunde skickade inte bara in en anmälan till .Se-stiftelsen, utan också till Lantmäteriet där han skriver att Nordeas fysiska kontor också ska konfiskeras.

För att backa upp sin anmälan så hänvisar Peter Sunde till ny information från där det står att Nordea har stora brister i sitt arbete när det kommer till att motverka penningtvätt och diverse annan kriminalitet och bör på grund av det betala en straffavgift på 50 miljoner kronor. Länk till Finansinspektionen hittar ni här: Finansinspektionen om Nordea.

www.facebook.com/piratpartiet/posts/10153326802226197 +

Nu fungerar videosamtal i Facebook Messenger även hos oss

Bilden är ett montage. Men det är så det ser ut när man använder videosamtalsfunktionen i Messenger.
Foto: HTC
Webb / Facebook

Vi har tidigare skrivit om att Facebook Messenger har dragit igång videosamtal via Messenger-appen, men tjänsten har endast varit tillgänglig i USA och några andra länder. Nu har Messenger uppdaterats och nu kan vi videosamtala med varandra hur mycket vi vill.

Videosamtal i Messenger fungerar både på Android och iOS och ska vara tillgänglig efter den senaste uppdateringen av appen. Även webbläsarversionen av Messenger har aktiverat videosamtal. Länk till den hittar ni här: Messenger i webbläsaren.

www.facebook.com +

Arbetssökande kan livechatta med Försvarsmakten

Webb / Övrigt

Försvarsmakten har de senaste åren tagit fram några uppmärksammade reklamkampanjer och kampanjen "Som vilken annan jobbintervju som helst. Nästan" är en lite annorlunda rekryteringskampanj.

Kampanjen går ut på att arbetssökande ska kunna ställa frågor live till bland annat hundförare, röjdykare och sambandsofficerare mitt under pågående uppdrag. Man drog igång med sin första intervju idag mellan 14:00 - 16:00 och då var det löjtnant Johan Karlsson från Livregementets husarer vid regementet K3 man kunde ställa frågor till samtidigt som han var ute och motionerade i skogen.

Skulle man vilja ställa en fråga själv är det bara att godkänna att sajten använder datorns kamera samt mikrofon och börja chatta loss. Skulle det redan befinna sig någon i chatten så blir man placerad i kö.

intervju.forsvarsmakten.se +

Nya Chrome-tillägget Google Tone låter dig dela länkar med ljud

Webb / Tjänster

Hatar du att kopiera och klistra in länkar i textrutor? Då kanske Google Tone är någonting för dig. Det nya tillägget låter dig skicka länkar till folk i din närhet endast genom ljud. Efter att du installerat tillägget får du upp en ny ikon bredvid adressfältet i Chrome och klickar du på den så börjar till synes slumpmässiga toner spelas från datorns högtalare. Andra datorer med Google Tone installerat snappar upp tonerna och öppnar webbsidan som du vill dela.

Google Tone, samt lite mer information om tillägget, hittar ni via länken här nere till vänster.

googleresearch.blogspot.co.uk +

The Pirate Bay har lämnat thepiratebay.se

Webb / Övrigt

Efter det att The Pirate Bay:s (TPB) svenska domäner ThePirateBay.se samt den mindre använda Piratebay.se tillföll den svenska staten efter en uppmärksammad dom i Stockholms Tingsrätt idag verkar det nu som om TPB har flyttat sin(a) domän(er) till andra breddgrader.

Går man in på TPB:s tidigare hemadress nu så blir man vidarebefordrad till samma domännamn fast under en annan toppdomän. Man möts även av bilden här ovan på en fyrhövdad hydra ovanför det nu klassiska piratskeppet och ovanför hydrans huvuden återfinns toppdomänerna .mn (Mongoliet), .gd (Grenada), .la (Laos), .am (Armeinien) samt .gs (Sydgeorgien).

Uppdaterat
Enligt Torrentfreak ska även .vg (Brittiska Jungfruöarna) vara en av de toppdomänerna som TPB numera huserar under.

torrentfreak.com +

Nu kommer Popcorn Time till webbläsaren

Webb / Streamat

Någon har nu tagit fram en webbversion av den en kontroversiella fulstreamingtjänsten Popcorn Time med vilken användare kan streama filmer direkt från sin webbläsare.

Hur bra den funkar kan jag tyvärr inte avgöra då den för tillfället inte verkar kunna hämta hem några filmer över huvud taget. Om det beror på överbelastning eller annat låter jag vara osagt och kanske tjänsten funkar bättre när nyheten lagt sig.

Streamingtjänster som denna brukar sällan uppskattas av filmbolagen som äger rättigheterna till filmerna som streamas så det är väl inte helt omöjligt att den här tjänsten inte blir särskilt långlivad på nätet. Det sa man i och för sig om The Pirate Bay också en gång i tiden.

popcorninyourbrowser.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen