Minister vill ha internet på alla tåg och bussar

Webb / Tjänster
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) vill att det i framtiden alltid ska finnas wifi-uppkoppling tillgänglig på alla tåg och bussar i Sverige.

Erlandsson anser inte att några länstrafiken bör teckna avtal med trafikoperatörer som inte kan erbjuda wifi ombord och säger till Kvällsposten:
" Jag tycker inte att något länstrafikbolag bör teckna avtal med någon trafikoperatör utan att den tjänsten ingår. Det borde vara standard i dag."
Vidare vill Erlandsson även bygga en nätbaserad portal där man kan söka information om samtliga företags olika resor på en gång och inte vara hänvisade till respektive bolags egna bokningstjänster.
computersweden.idg.se +

Nu kan du förtidsrösta i valet 2014

Webb / Tjänster
Från och med idag, den 27:e augusti, kan man börja förtidsrösta inför valet 2014 och skulle du vara sugen på att göra det hittar du enklast närmast öppna vallokal via tjänsten på länken nedan.

Det går även att leta upp närmaste vallokal för förtidsröstning på Valmyndighetens egen sida här men den är inte riktigt lika rolig.

Tjänsten på bilden ovan är utvecklad av Kalle Wettin som tidigare bland annat tagit fram en liknande tjänst för att hitta närmaste postlåda.

  tack kexet

rv2014.kodapan.se +

SVT Play till Apple TV

Webb / Streamat
SVT meddelade idag att man har lanserat sin streamingtjänst SVT Play till Apples lilla mediaspelare Apple TV.

Det gör med andra ord att det blir möjligt att ta del av hela SVT Play:s utbud direkt via Apple TV. Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud och plattformar på SVT, säger:
"Vi arbetar hela tiden med att göra våra program och tjänster lättillgängliga för publiken. Att vi nu finns på Apple TV är ytterligare ett steg i vår strävan att erbjuda vårt utbud när, var och hur publiken vill."
TV4 Play finns tillsammans med ett gäng utländska tv-kanaler sedan tidigare på Apple TV.
www.svt.se +

Håll koll på Instagram med Picdeck

Webb / Tjänster
Är du ute efter ett smidigt verktyg för att bevaka hashtaggar och användare på Instagram så ser Picdeck ut att att kunna erbjuda den möjligheten.

Efter att man har anslutit sig till tjänsten via sitt Instagram-konto får man sin egen feed längst ut till vänster och kan sedan välj att lägga till kolumner med antingen hashtaggar eller användare vars bilder man vill bevaka. Det går endast att se bilderna i Picdeck och vill man lajka eller kommentera en bild så får man hoppa vidare till Instagrams vanliga webbgränssnitt.

Har man använt TweetDeck till Twitter så känns Picdecks upplägg väl igen.
via TheNextWeb

picdeck.co +

Kolla in Burning Man live

Webb / Streamat
Sedan igår är Burning Man-festivalen igång i Black Rock City i den amerikanska Nevada-öknen. För oss som inte har tillfälle eller önskan om att vara på plats finns det en livestream som man kan kolla in via Ustream på länken nedan.

I skrivande stund så klockan halv fem på morgonen i Nevada så det är av förklarliga skäl ingen direkt superaktivitet och även rätt så mörkt.
www.ustream.tv +

Modemen slut hos Telia

Webb / Tjänster
Telia, eller rättare sagt en del av Telias kunder, har råkat ut för problem efter de senaste veckornas kraftiga åskoväder över delar av Sverige då deras modem har slagits ut av åskan.

I dagsläget saknar 11.000 av Telias kunder uppkoppling via telefon eller dator på grund av att deras utrustning slagits ut. Det är tre gånger så många som normalt enligt Telia. Det största problemet för Telia för tillfället är att man saknar routrar och modem att ersätta de trasiga vilket gör att många av Telias kunder nu får vänta innan de får tillbaks sin uppkoppling.

Sveriges Radio skriver att det kan komma att ta ett par veckor innan samtliga drabbade kunder har fått tillbaka sin uppkoppling.
sverigesradio.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen