HBO anser att streamingappen Periscope är för piratvänlig

Webb / Streamat

Under den stora galapremiären av Game of Thrones var det ett gäng besökare som tog upp telefonen, öppnade streamingappen Periscope och började strömma första avsnittet av den femte säsongen till sina följare. Detta är något som HBO inte uppskattade då följarna kunde se Game of Thrones utan att betala för sig.

Nu har HBO vänt taggarna mot Periscope och kallar tjänsten för ett verktyg för "massupphovsrättsintrång" då du inte bara kan strömma filmer och serier från appen, utan strömmarna ligger kvar i Periscope och kan ses i efterhand av appens användare.

HBO anser också att Periscope gör det lite väl lätt för folk att strömma rättighetsskyddat material via appen, vilket är i sig är sant, men Periscope-utvecklarna gör allt de kan för att rensa upp copyrightskyddade grejer från appen streamingbibliotek.

Något som är värt att tillägga är att titta på Game of Thrones, eller någon annan film eller serie, via Periscope måste vara det absolut sämsta sättet att uppleva materialet på grund av den urusla kvaliteten och att personen som filmar lär inte precis vara någon proffsfilmare som sitter stilla under avsnittets gång.

www.theverge.com +

Youtube översatt till ytterligare 15 språk

Webb / YouTube

Youtube har nu utökat sina språkkunskaper och finns nu tillgängligt på ytterligare 15 språk. Tjänsten är översatt till 165 olika språk och enligt Google kan nu 95 procent av internetanvändarna använda Youtube på sitt modersmål.

I bilden ovan ser ni de 76 språk som gränssnittet kan översättas till, men de videor som läggs upp kan nu alltså översättas till 165 olika språk.

De nya språken ser ni här nere.
Azerbaijani - (az), Armenian (hy) , Georgian (ka) , Kazakh ? (kk) , Khmer (km), Kirghiz (ky), Lao (lo), Macedonian (mk), Mongolian (mn), Myanmar (Burmese) (my), Nepali (ne), Punjabi (pa), Sinhala (si), Albanian (sq), Uzbek (uz).

via Engadget plus.google.com +

Tröttaste låtarna på Spotify

Webb / Spotify

Statistiker på Spotify har tagit fram en lista på vilka låtar vi antagligen lyssnar på oftast när det är dags att sova.

Man baserar sin sömnlista på cirka 2,8 miljoner låtlistor man har analyserat för att komma fram till den här sammanställningen. Nästan hälften av låtarna på tröttlistan kommer från Ed Sheeran och andra artister som finns representerade är bland annat Coldplay, John Legend samt Ellie Goulding.

Hoppa vidare på länken nedan för att lyssna in Spotifys tröttaste låtar.

via Gizmodo play.spotify.com +

Burger King registrerade bilar på restaurang i Växjö

Webb / Övrigt

Den senaste månaden har Burger King i Växjö haft en kameraliknande apparat som ska ha använts för att fotografera gästernas registreringsplåtar men denna har man nu tvingats plocka ned då man saknat tillstånd för denna typ av övervakning.

Enligt ansvariga på Burger King i Växjö har man använt den insamlade informationen för att ta reda på var gästen rent geografiskt hört hemma. Gästerna har inte blivit informerade om att de blivit registrerade av kameran/sensorn och en gäst säger till P4 Kronoberg:
"Det känns nästan lite integritetskränkande tycker jag, för de kollar upp mitt registreringsnummer och var jag kommer ifrån, det ska de egentligen skita i. Jag kommer in för att köpa en hamburgare, sen var jag är från har inte med saken att göra."

Länsstyrelsens har nu startat ett tillsynsärende mot Burger King i Växjö men det verkar än så länge råda lite oklarheter om det rör sig om en vanlig kamera som använts eller en slags sensor som bara klarar av att registrera nummerplåtar så hur utfallet av detta ärende blir är än så länge oklart.

www.expressen.se +

Edward Snowden har flyttat in i Vita Huset

Webb / Övrigt

Den amerikanske visselblåsaren Edward Snowden befinner sig som bekant i exil i Ryssland men idag dök det upp en kartmarkering på Google Maps som gör gällande att "Edwards Snow Den" även har ett tillhåll i den amerikanske presidenten Obamas hem, Vita Huset i Washington DC.

Det hela är givetvis ett slags practical joke där någon har tagit den existerande snowboardbutiken "Edwards Snow Den" och på något sätt lyckats placera denna inuti Vita Huset. Google säger till Marketing Land att man har tagit bort den aktuella markeringen men jag kan fortfarande se den.

via The Verge www.google.se/maps/place/The+White+House/@38.8975925,-77.0365166,19z/data=!4m2!3m1!1s0x89b7b7bcdecbb1df +

Dokumentären om Copyswede blir verklighet

Webb / Övrigt

För ganska precis en månad sedan berättade vi om Kickstarterprojektet Copygate som syftar till att göra en dokumentärfilm om organisationen Copyswede. Och nu står det klart att dokumentären kommer att bli av då de pengar som efterfrågats har samlats in.

Daniel Bramme, som står bakom projektet, har under mer än ett halvår samlat in material för dokumentären och hoppas nu att få svar på frågeställningar som vad syftet med organisationens stämningar är samt hur privata organisationer kan få vara med och bestämma om avgifter för något som rör den generella konsumenten.

www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen