Kopieringsskyddet EME kan bli standard på webben i framtiden

Blir svårare att kopiera videos på nätet då

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

World Wide Web Consortium (W3C), organisationen som ansvarar för standarder på webben, funderar på att införa ett DRM-liknande kopieringsskydd på webben som skulle förhindra att obehöriga rippar videomaterial och streamad video.

Den föreslagna standarden kallas för Encrypted Media Extensions (EME) och har utvecklats av Google, Microsoft och Netflix under några års tid. W3C har nu skickat ut den senaste versionen av EME-standarden till sina medlemmar som har till den 19 april på sig att bestämma om de anser att EME ska bli en officiell webbstandard.

Webbens skapare och W3C:s ordförande Sir Tim Berners-Lee har sedan tidigare stött att EME blir en webbstandard, något som har ökat sannolikheten att förslaget röstas igenom skriver The Register. I klippet ovan kan ni höra utvecklare från Google diskutera EME. Klippet har ett par år nacken.

  tack Kristian M via yro.slashdot.org theregister.co.uk +

SoundCloud lånar 70 miljoner dollar

För att hålla skutan flytande

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Streamat

Business Insider rapporterar att den något krisdrabbade streamingtjänsten SoundCloud har fått låna 70 miljoner dollar av ett gäng med finansiella institutioner.

Lånet kommer från Kreos Capital, Davidson Technology samt Ares Capital och SoundCloud kommer att använda pengarna för att anställa personal och utveckla ny teknik. Man har som målsättning att vara dubbelt så stora som man är idag vid årets slut.

SouncCloud hade pengaproblem redan 2015 innan Twitter gick in med 70 miljoner dollar i företaget. Under förra året blev det även allmänt känt att SoundCloud inte skulle ha några problem med att någon köpte upp dem. Det verkar dock ingen ha varit så intresserad av även om Spotify sägs ha funderat på det.

Sammantaget så är det här inga direkt goda nyheter för SoundCloud och dess ägare. Oftast brukar tjänster få in nytt kapital via riskkapitalister och andra men när SoundCloud nu ser sig tvingade att låna pengar för att överleva tyder det på att få ser en framtid för tjänsten som den ser ut idag.

via engadget.com uk.businessinsider.com +

Facebook Messenger får Mentions och reaktioner

Perfekt för gruppchatter

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Facebook har uppdaterat Messenger med lite funktioner som är rätt användbara för gruppchatter: Mentions och reaktioner. Mentions fungerar som mentions ska fungera. Du behöver bara skriva @ och sedan namnet på personen vars uppmärksamhet du vill ha och sedan skriva ditt meddelande. Mottagaren får därefter en avisering som skiljer sig en aning från den vanliga Messenger-aviseringen så att personen vet att någon kräver uppmärksamhet.

Reaktioner kommer fungera som reaktioner fungerar på Facebook. Håller du fingret över ett meddelande så får du upp sju olika reaktioner.

De nya funktionerna i Messenger kommer börja pushas ut idag, men som vanligt kan det dröja en dag eller två innan du får tillgång till nyheterna.

engadget.com +

Bonnier startar bokförlag för e- och ljudböcker

Bonnier Bookery

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Mediakoncernen och våra ägare Bonnier drar nu igång ännu ett bokförlag som fått namnet Bonnier Bookery och som uteslutande kommer att ge ut digitala böcker i form av e- och ljudböcker.

Susanna Romanus, förläggare på Bonnier Bookery, säger till DN om det nya förlaget:
"Vi ser att det som växer just nu i bokbranschen, och även filmbranschen, är serier. Allt fler söker sig till digitalt ljud och vi tror även att e-böckerna, som inte riktigt tagit fart än, kommer att växa i Sverige. Att vara med och utveckla berättelserna för just dessa format känns därför superintressant."
Tanken är att Bonnier Bookery ska ge ut 20 till 25 titlar om året. Både inom skönlitteratur och facklitteratur.

dn.se +

Twitter funderar på att erbjuda en premiumversion av Tweetdeck

Som riktar sig till power-användare

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Twitter

Trots att Twitter har dryga 300 miljoner användare så har de haft lite svårt att dra in en massa pengar. Ett sätt som de kanske kan få in lite deg är att införa en premiumversion av verktyget Tweetdeck som Twitter köpte 2011. Tanken är att denna premiumversion ska erbjuda massvis med funktioner göra twittrandet effektivare genom att erbjuda analysverktyg som presenterar data för sina tweets. Så detta är alltså något som skulle rikta sig till så kallade power-användare inte medelsvensson.

Om det här blir av och om folk är villiga att betala för sig återstår att se.

theverge.com +
Nördiga tiki-muggar
Exotiska drinkar i snygg förpackning 
153kg
+
Roger Åberg
Snygga hjälmar från Hedon
Ser mycket sköna ut också! 
124kg
+
Roger Åberg
Gorillaz släpper ny fantastisk video!
Här var det tecknat! 
166kg
+
Roger Åberg