Microsoft lär dig göra Windows 10-appar

Webb / Microsoft

Har du ett gäng idéer på appar som du skulle vilja bygga, men har ingen erfarenhet när det kommer till app-utveckling? Då kanske Microsofts nya videoserie är någonting för dig. I över 75 videor får vi följa Bob Tabor från LearnVisualStudio.NET som går igenom hur man bygger appar till Windows 10, eller mer specifikt hur man bygger Universal Windows Platform-appar som ska fungera på bland annat Windows 10, Windows 10 Mobile och Xbox One.

Kodspråket som används är C# och Microsoft rekommenderar att man har lite koll på det språket, vilket man kan få om man tittar igenom C# Fundamentals-videor..

Kursen är uppdelad i två delar. Första hälften går igenom mer grundläggande grejer för att skapa simplare appar, medan den andra delen går igenom hur man använder dessa kunskaper för att göra specifika appar som en soundboard, en väderapp och ett uppslagsverk för Marvelkaraktärer med Cortana-stöd.

Så om du känner för att ta fram appar till Windows 10-enheter så är det bara att börja grotta ner dig i Microsofts videor.

blogs.windows.com +

Kan man äga sina grejer på Facebook?

Webb / Facebook

Med jämna mellanrum dyker det upp inlägg på Facebook som påstår att Facebook inte har rätt att använda ens material om man själv lägger upp just det inlägget på sin Facebook-sida. Om detta stämmer eller ej försöker John Oliver från Last Week Tonight svara på i videoklippet ovan.

www.rollingstone.com +

Google släpper familjeabonnemang för Play Music

Webb / Google

Under gårdagens Nexus-event meddelade Google att de kommer göra sin musikstreamingtjänst lite bättre för familjer genom att erbjuda ett familjeabonnemang där sex personer kan spela musik från tjänsten samtidigt. Priset för ett familjeabonnemang kommer ligga på 14,99 dollar, vilket betyder att vi kommer få betala 150 kronor för tjänsten här i Sverige.

Familjeabonnemanget kommer dra igång senare i år.

thenextweb.com +

Google uppdaterar Google Photos

Webb / Tjänster

Det var inte bara hårdvarunyheter som släpptes under Googles event i går, även några nyheter för deras fototjänst Google Photos släpptes där fokus ligger på möjligheten att dela bilder med familj och vänner.

Den största nyheten rör en ny delningsmöjlighet för album där andra användare kan följa uppdateringar som händer i albumet eller själva addera nya bilder.

Skönt nog kan album i Google Photos delas mellan olika enheter liksom iOS och Android vilket innebär att det inte spelar någon roll vilken hårdvara dina vänner eller familjemedlemmar använder. Fototjänsten får också, som vi tidigare berättat, stöd för Google Chromecast vilket innebär att du kan kolla bilderna på din teve.

En annan nyhet är möjligheten att sätta egna namn på sina vänner i albumen och exempelvis skriva morsan, brorsan, syrran, farsan och så vidare istället för de riktiga namnen.

De nya funktionerna släpps till Android nästa vecka samt iOS och webben aningen senare.

thenextweb.com +

Virgin America börjar samarbeta med Netflix

Webb / Netflix

Netflix och flygbolaget Virgin America har börjat samarbeta och låter dig nu titta på Netflix helt gratis på vissa av Virgin Americas flighter. Detta är möjligt via planets ViaSat Wi-Fi som till skillnad från traditionellt flygplansinternet är åtta till tio gånger snabbare, vilket gör att Netflixtittande är möjligt.

Så om du befinner dig i USA och ska flyga med Virgin America så får du hålla tummarna att du hamnar på en flight med ViaSat Wi-fi så att du kan titta på Daredevil medan du är i luften.

www.theverge.com +

Rykte Längre Twitter-meddelanden på gång?

Webb / Twitter

Re/code rapporterar att Twitter håller på att ta fram en ny produkt som ger Twitter-användare möjligheten att kommunicera med omvärlden med fler än 140 tecken. Om det kommer handla om en officiell variant av TwitLonger eller liknande återstår att se.

Twitter is building a new product that will allow users to share tweets that are longer than the company’s 140-character limit, according to multiple people familiar with the company’s plans.

Man nämner även att Twitter även håller på att titta på andra sätt att ge folk mer utrymme att utrycka sig på. Bland annat genom att inte längre räkna med namn i Twitter-meddelanden.

recode.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen