Snapchat får Custom Stories

Skapa Stories med nära och kära

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Snapchat har uppdaterats med möjligheten att skapa egna Story-event. Detta gör du genom att svepa över till Story-fliken och klicka på den nya Create Story-ikonen uppe i högra hörnet. Därefter kan du ge storyn ett namn och sedan välja vilka andra av dina vänner som ska kunna ladda upp bilder och videor till storyn. Har du inga vänner så kan du välja att skapa ett geofence som låter användare i närheten av dig lägga upp snaps i storyn.

Custom Story-funktionen har börjat rulla ut till samtliga Snapchat-användare och borde bli tillgänglig inom kort.

Posta dina bilder från datorn till Instagram med Poster

Smidig tredjepartslösning för att enkelt posta Instagram-bilder

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Verktyg

Instagram är ju rätt populärt men trots att det har miljontals användare är användarvänligheten inte direkt på topp. Bland annat har det inte varit helt lätt att ladda upp bilder direkt från datorn till sitt konto.

Så för att hjälpa folk med just det problemet så finns det ju appar som Ramme men nu har det kommit en ny utmanare, nämligen Poster. Med denna app är det bara till att ladda upp vilka bilder man vill direkt från datorn utan något behov av någon mobiltelefon. Då detta är en app från en tredjepartsutvecklare måste man godkänna den i Instagram för att det ska fungera.

Poster finns just nu endast till Mac men det borde även komma till Windows vid ett senare tillfälle. Hur länge Instagram tillåter Poster att existera återstår dock att se.

Uppdatering
Då Instagram numera tillåter uppladdningar från mobil webb så kan man också lösa detta i sin vanliga webbläsare. Det gör man genom att i webbläsarens utvecklarverktyg simulera en mobil eller en tablet.

AlphaGo vann över Ke Jie

Googles Go-AI besegrade kinesisk mästare

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Googles artificiella intelligens AlphaGo besegrade den kinesiska mästaren Ke Jie i det strategiska brädspelet Go. Detta var den första matchen av tre som spelas i kinesiska Wuzhen. AlphaGo vann dock med minsta möjliga marginal så det ska bli intressant att se hur match nummer två, som spelas under morgondagen, kommer sluta.

Det är inte första gången AlphaGo spelar mot en Go-mästare då AIn förra året vann över den sydkoreanska Go-mästaren Lee Se-Dol.

Nu finns Sverige på Airbnb

Den svenska allemansrätten rockar

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Visit Sweden, som har i uppgift att få turister till Sverige, har lagt upp ett antal "objekt" på Airbnb. Här hittar vi en rustik skog i Värmland, klippiga öar i Stockholms skärgård och fantastiska klippor i Bohuslän.

Nu ägs ju inte någon av dessa platser av personer eller företag utan omfattas av vår fantastiska allemansrätt. Annonserna är dock utformade som klassiska annonser som säljer in ett boende.

Rätt skönt sätt att visa vad Sverige har att erbjuda.

Klarna vill byta namn till Klarna Bank

Nära att få banktillstånd

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Betaltjänsten Klarna vill ta ännu mer plats i våra liv och har ansökt om två rätt stora förändringar. Det första är att de vill byta namn från Klarna till Klarna Bank. Det andra är att de ansökt om att få ett banktillstånd och detta ska vara mycket när att bli beviljat enligt Breakit. Att det är nära visar också ansökan om namnbyte, man får ju bara heta bank om man faktiskt är det.

Någon som är i behov av en anti-energidryck?
Varva ned 
167kg
+
Bobby Green
Rivning går snett
Fel hus rasar 
100kg
+
Bobby Green
Knasig video om att lära sig simma
Med en uppblåsbar pool 
119kg
+
Bobby Green