Netflix tillväxt i Sverige har stannat av

Webb / Streamat
Ända sedan Netflix lanserades i Sverige har man stadigt plockat nya marknadsandelar men enligt analysföretaget Mediavision är detta en tillväxt som avstannade tidigare i år och man ska inte ha ökat sin marknadsandel mellan kvartal ett och kvartal två 2014.

Istället säger Mediavision är det Netflix konkurrent HBO Nordic som nu ska vara den snabbast växande streamingstjänsten för TV i Sverige. Totalt sett ska nu lite över en miljon svenska hushåll ha tillgång till en eller flera streamingtjänster. Det motsvarar en fjärdedel av Sverige hushåll och runt 640.000 ska ha ett abonnemang hos marknadsledande Netflix.

Mediavision förutspår att en tredjedel av de svenska hushållen kommer att abonnera på minst en tv-streamingtjänst inom de kommande tolv månaderna.

Pressmeddelande

Google street view visar Indonesiens gator och häftiga korallrev

Webb / Google
Under 2012 skickade google ut sina street view-bilar in i Indonesien och nu kan man äntligen få se resultatet, två år senare. Det här var ett av asiens största projekt då Indonesien har fler än 240 miljoner invånare och består av väldigt många öar. Google view erbjuder nu panoramabilder av Jakarta, Bogor, Denpasar och Surabaya samt 360 graders vinklar av populära områden i städerna.

Google introducerar också street view under vattnet, man ska bland annat kunna se korallreven i nationalparken Komodo.

Rudy Ramawy som är huvudansvarig för Goolge i Indonesien hoppas på att detta ska leda till att fler upptäcker landet, de välkomnar både turister och investerare. Google view finns i nuläget i över 57 länder.

thenextweb.com +

Spotify Serendipity

Webb / Spotify
Spotify Serendipity är en enkel tjänst som visar var två olika Spotify-användare som lyssnar på samma musik i exakt detta ögonblick befinner sig.

Tjänsten hoppar runt i världen för att kolla in vad vi lyssnar på med några sekunders mellanrum men det går att pausa om man vill fortsätta lyssna på samma låt och det går även att öppna låten som visas direkt i Spotify.

Lite lätt beroendeframkallande efter ett tag.
www.spotify.com +

Ap-selfie går inte att copyrighta

Webb / Övrigt
Vi har tidigare skrivit om tvisten mellan naturfotografen David Slater och Wikipedia där Slater anser att han äger upphovsrätten till en selfie som en apa tagit med hans kamera men nu har U.S. Copyright Office sagt sitt i frågan och tydligen så är det ingen som kan äga upphovsrätten till bilden.

Enligt den amerikanska myndigheten så måste verk vara skapade av en människa för att de ska gå att upphovsrättsskydda vilket gör att djur, maskiner, utomjordingar och andra i dagsläget inte kan ha upphovsrätt på något.

Nedan kan ni kolla in ett klipp med Slater där han förklarar varför han kommer att driva en process mot Wikipedia. Något som han nu antagligen gör bäst i att inte göra. Åtminstone inte i USA.
via Engadget

www.latimes.com +

Det här sökte vi mest på i sommar

Webb / Google
Google Sverige har släppt lite statistik om vad vi svenskar har sökt på i sommar och vilka sökningar som ökat mest under sommaren.

Inte helt oväntat har vi gjort en ovanligt massa sökningar på VM 2014 i samband med sommarens fotbolls-vm i Brasilien men vi har även sökt på lite mindre roliga grejer som ebola, Gaza och getingstick. Vi har haft några trista dödsfall under sommaren och även dessa har genererat ett ökat antal sökningar och då är det främst den amerikanske skådespelaren och komikern Robin Williams samt den svenske musikern Christian Falk vi har sökt efter.

Nedan hittas hela listan på sommarens snabbaste ökningar på Googles sökmotor.

Snabbast ökande sökningar (juni - augusti)
1. VM 2014
2. Robin Williams
3. Ebola
4. Suarez
5. Christian Falk
6. Skogsbranden
7. Getingstick
8. Athena Farrokhzad
9. Gaza
10. Tour de France

googlesepress.blogspot.se +

Google får en miljon krav om att ta bort länkar. Varje dag.

Webb / Google
TorrentFreak skriver att Google nu får i genomsnitt en miljon krav om att ta bort länkar från sin sökmotor varje dag.

Kraven kommer från diverse rättighetsägare till böcker, musik, filmer, tv-serier och liknande och länkarna man vill ha bort är sådana som pekar på torrents och andra länkar till olovligt uppladdat material. Förra veckan gick Google totalt igenom 7,8 miljoner länkar vilket gör att man i genomsnitt gick igenom över en miljon länkar om dagen.

När Google började publicera krav om borttagning 2008 kollade man igenom en länk var sjätte dag i genomsnitt. Nu gör man samma sak var åttonde millisekund.
torrentfreak.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen