Google Play Family Library låter dig dela med dig av dina grejer

Upp till sex personer kan få ta del av det du köpt

Google kommer snart att introducera något som man kallar för "Google Play Family Library" enligt CNET.

Det innebär att man kan dela med sig av de grejerna man köper på Google Play med upp till sex andra personer. Den som gör inköpet kan styra vem, om någon, som ska får ta del av det inköpta. Det innebär till exempel att om man köper en lite hårdare film så kan man dela med sig av denna till sin partner men ställa in så att inte barnen kan ta del av den.

Google Play Family Library kommer att börja rulla ut till ett gäng länder i slutet av den här månaden enligt CNET, det är oklart om Sverige är ett av dessa.

cnet.com +

Twitter visar vilka mål som väckte mest uppmärksamhet i Fotbolls-EM

Wales, Nordirlands och Islands mål twittrades det mycket om

Fotbolls-EM är över men för oss statistikknarkare finns det fortfarande en del att analysera och Twitter har i en interaktiv applikation sammanställt vilka mål det twittrades mest om under EM.

I skärmdumpen ovan kan ni kolla in målen från Sveriges matcher vilket jag antar ingen som höll på Sverige behöver direkt hurra över. I skärmdumpen nedan kan ni kolla in samtliga mål och där syns att det målet som det twittrades mest om var McGinns 0-2 mål när Nordirland vann över Slovakien.

Andra mål det twittrades mycket om var Vokes 3-1 mål när Wales slog Belgien, Traustaosons 2-1 mål när Island mötte Belgien samt Griezmanns och Payets mål när Frankrike slog Albanien med 2-0. Eders mål i finalmatchen mellan Frankrike och Portugal twittrades det inte överdrivet mycket om som synes.

Hoppa vidare på länken nedan för att kolla in hela den interaktiva infografen över målen i Fotbolls-EM.

interactive.twitter.com +

Facebook stämda av anhöriga till offer i palestinska terrorattacker

Vill ha en miljard dollar

Foto: Facebook

En grupp bestående av israeler och amerikaner har stämt Facebook på en miljard dollar. De anser att Facebook har underlättat för palestinska terrorister att kommunicera vilket lett till att gruppens anhöriga har dödats i palestinska terrorattacker.

Det handlar om fem stycken personer som ska ha dödats i attacker. Gruppen som stämmer Facebook anser att den palestinska Hamas-gruppen ska ha utfört mellan 2014 - 2016 och i stämningen skriver man bland annat att Facebook:
"knowingly provided material support and resources to Hamas ... facilitat(ing) this terrorist group's ability to communicate, recruit members, plan and carry out attacks, and strike fear in its enemies."
Efter en förfrågan från Gizmodo har Facebook svarat:
"We want people to feel safe when using Facebook. There is no place for content encouraging violence, direct threats, terrorism or hate speech on Facebook. We have a set of Community Standards to help people understand what is allowed on Facebook, and we urge people to use our reporting tools if they find content that they believe violates our standards so we can investigate and take swift action."

reuters.com +

IS Twitter-trafik har minskat 45 procent på två år

USA säger att det beror på deras och andras anti-IS-budskap

Nyhetsbyrån AP uppger att USA:s regering säger att IS-relaterade meddelanden på Twitter har minskat 45 procent de senaste två åren.

Detta säger man beror på USA:s och andra länders kamp i att sprida kritik mot IS men även Twitters eget arbete med att stänga ner IS-relaterade konton och radera tweets med IS-propaganda.

Enligt AP så är nu relationen 6 mot 1 när det gäller anti-IS-budskap jämfört med pro-IS-budskap. IS-konton som man undersökt har även de i genomsnitt mycket färre anhängare nu (300 följare) än vad de hade 2014 (1.500 följare).

via Engadget bigstory.ap.org +

Interaktiv karta över Game of Thrones

Följ kungahusen, karaktärerna och annat

Skulle du vara intressera av att följa hur kungahusen och karaktärerna i Game of Thrones har utvecklats genom böckerna eller tv-serien så finns det nu en internaktiv karta där man kan kolla in det.

Det går att välja mellan att följa böckerna eller tv-serien och sedan kan man scrolla sig fram genom kapitlen eller avsnitten för att se vilket kungahus som för tillfället dominerar vilket område. Det går även att följa specifika karaktärer färdväg genom Westeros om man är intresserad av det.

Kartan är oerhört detaljerad och kan vara intressant att kolla in bara för att få en uppfattning om de otaliga platser som nämns i böckerna och filmerna befinner sig i relation till varandra.

via TheNextWeb quartermaester.info +

Twitter stänger ner PostGhost

Sparade alla tweets från populära konton

För någon vecka sedan släpptes PostGhost som sparade samtliga Twitterinlägg från verifierade konton med över 10 000 följare, vilket gjorde att borttagna inlägg kunde skådas även efter de tagits bort från flödet. Det blev dock en kortvarig historia för PostGhost som nyligen meddelade att tjänsten kommer stängas ner efter påtryckningar från Twitter då tjänsten enligt Twitter bryter mot användarvillkoren.

I ett långt blogginlägg på PostGhosts hemsida försvarar utvecklarna sin tjänst och skriver bland annat detta:
We believe that for such prominent verified Twitter users, the public has a right to see their public Twitter history, whether or not they grow to regret the statements they've made.

theverge.com +

Hitta någon att samåka med till bortamatchen med Avwayday

Volkswagen startar samåkningstjänst för Allsvenskan

Volkswagen lanserar nu samåkningstjänsten Avwayday med vilken det är tänkt att fotbollsfans ska kunna samåka med andra fotbollsfans till de allsvenska lagens bortamatcher.

För att använda tjänsten loggar man först in med sitt Facebook-konto och därefter kan man skapa en resa till en bortamatch med sitt lag där man antingen kan välja om man vill vara passagerare eller chaufför. Därefter skapas resan och båda chaufförer och passagerare kan sedan gå in och skicka förfrågningar angående bortamatcher man vill resa med på.

Än så länge är Avwayday bara för Allsvenskans lag men VW skriver i ett pressmeddelande att man inom kort även kommer göra tjänsten tillgänglig för fans till Superettans lag.

avwayday.se +