PSA Idag är sista dagen du kan spara Vine-videor

Tjänsten stängs ner

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

För en tid sedan bestämde Twitter att Vine skulle stängas ner och meddelade att videonätverket skulle slockna 17 januari och byta klädsel. Videorna som publicerats kommer arkiveras, men Vine har inte meddelat hur länge dessa kommer vara tillgängliga. Vill man spara sina videor så anser Vine att man borde göra detta senast idag. För att spara videorna du lagt upp behöver du bara starta appen och leta rätt på knappen som låter dig ladda ner samtliga videor till din enhet.

Från och med i morgon kommer Vine byta namn till Vine Camera och som namnet kanske avslöjar så kommer det endast vara en kameraapplikation där du kan spela in korta videosnuttar. När videorna är klara så har du ingen möjlighet att slänga upp dem på Vine, utan nu är det Twitter som gäller.

theverge.com +

Mathem börjar sälja alkohol via nätet

Via Winefinder

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Förra året så skrev vi om att den webbaserade matbutiken Mathem länge ville börja sälja alkohol men att det inte var helt lätt då alkohollagstiftningen här inte är helt lätta att kringgå.

Det verkar dock som Mathem har rett ut hur de ska göra det då Breakit nu rapporterar att Mathem numera har vin och starkvin i sortimentet. Tydligen så har man löst saken genom att samarbeta med vinimportören Winefinder som via ett danskt bolag kan ta in vinet. Så det enda som Mathem egentligen gör är att de förmedlar kontakten till det danska bolaget och formellt är det alltså inte Mathem som säljer vinet. På grund av detta måste folk som vill ha vin i matkassen betala separat för vinet då Mathem, som är ett svenskt bolag, inte kan ta emot några pengar för vinet, det ska då istället betalas till det danska bolaget.

Vill man titta på Mathems rätt så stora utbud av viner så kan man hitta det här.

breakit.se +

123456 är fortfarande världens mest populära lösenord

Vafan, världen.

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Säkerhetsfirman Keeper Security har granskat diverse lösenord som läckts under årets gång och sammanställt en lista på de mest använda lösenorden. Totalt granskades lösenord till 10 miljoner konton och 1,7 miljoner av dessa kör det fenomenala lösenordet 123456, vilket var det mest populära lösenordet 2015. Och även året innan. Keeper Security verkar vara lite besvikna på världen och säger detta om lösenordssituationen:
Looking at the list of 2016’s most common passwords, we couldn’t stop shaking our heads. The list of most-frequently used passwords has changed little over the past few years. That means that user education has limits and, while it’s important for users to be aware of risks, a sizable minority are never going to take the time or effort to protect themselves.

En topplista med förra årets mest populära lösenord hittar ni här nere. Hittar ni ert lösenord i listan så är ett hett tips att byta.

theregister.co.uk +
Visa
Populära lösenord enligt Keeper Security
1. 123456
2. 123456789
3. qwerty
4. 12345678
5. 111111
6. 1234567890
7. 1234567
8. password
9. 123123
10. 987654321
11. qwertyuiop
12. mynoob
13. 123321
14. 666666
15. 18atcskd2w
16. 7777777
17. 1q2w3e4r
18. 654321
19. 555555
20 3rjs1la7qe
21. google
22. 1q2w3e4r5t
23. 123qwe
24. zxcvbnm
25. 1q2w3e

Mark Hamill läser ännu ett inlägg från Trump som Jokern

The Trumpster återvänder!

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Mark Hamill skojar till det igenom genom att läsa ett Twitterinlägg från Donald Trump med sin Joker-röst och den här gången pratar The Trumpster om Meryl Streep.

Facebook implementerar filter för falska nyheter

I Tyskland

Ett exempel på en nyhet som visade sig vara falsk
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Facebook kommer nu börja rulla ut sitt filter för falska nyheter i Tyskland. Filtret innebär att folk som misstänker eller vet att en nyhet de ser på det sociala nätverket är falsk så kan man rapporterade det via en knapptryckning. Dessa nyheter skickas sedan vidare till en tysk ideell och oberoende organisation som heter Correctiv. De avgör sedan om nyheten är falsk eller ej. Om de anser att den är falsk så markeras att informationen i den inte stämmer och en liten motivation varför Correctiv anser varför den inte är det.

Förutom det så kommer Facebook även varna användare om de vill dela en sådan falsk nyhet och så kommer de dyka upp längre ner i flödet.

Förra året så föreslog Tyskland att man skulle börja botfälla sociala medier för att de inte tog sitt ansvar när det gäller spridning av falska nyheter.

thenextweb.com +
Så gör Louis CK när han drar ett skämt
Nerdwriter1 förklarar 
113kg
+
Bobby Green
Galna BMX-tricks i London
Med Sebastian "Bas" Keep 
113kg
+
Bobby Green
Toaletten som tvättar din bakdel
Finns att köpa utanför Japan 
147kg
+
Roger Åberg