Facebook börjar testa profiltaggar

Webb / Facebook

Har du någonsin hängt på din Facebook-profil och undrat varför det inte går att skriva att du är en cool snubbe/snubba? Troligtvis inte. Men Facebook har nu börjat testa att lägga in taggar i profiler, vilket betyder att du kan ge dig själv diverse titlar som kodare, designer, sköning eller precis vad du vill. Taggarna är förstås klickbara och går du in på en tagg så hittar du andra personer med samma tagg. Det är också möjligt för dina vänner att lägga till taggar på din profil. Läggs en tagg in på din profil så får du en avisering där du får möjlighet att acceptera taggen och låta den dyka upp på din profil, eller ge taggen en tumme ner.

Detta testas för tillfället på Facebook-profiler i Nya Zeeland och vi får se om taggar blir någon succé och tar sig hit.

www.theverge.com +

SweFilmer lägger ner

Webb / Twitter

Streamingsajten SweFilmer som sedan 2011 har streamat filmer utan tillstånd från upphovsrättsinnehavarna meddelar att man lägger ner verksamheten nu på fredag den 31:e juli.

Det beror på att åtminstone en av administratörerna har blivit gripen och inväntar åtal för verksamheten skriver Expressen. Man ska tydligen även ha haft lite problem med den ryska internetoperatör där man lade upp sitt material.

I klippet ovan berättar en av administratörerna lite mera ingående vad som har hänt och varför man nu väljer att lägga ner verksamheten.

www.expressen.se +

Rykte Google vill köpa veganmatsföretag

Webb / Google

Ett högst obekräftat rykte gör gällande att Google kan vara intresserade av att köpa matföretaget Impossible Foods skriver nu flera källor.

Impossible Foods använder sig av växter för att på syntetisk väg framställa produkter som ska smaka som kött och ost. Man skulle med andra ord kunna få en helt växtbaserad hamburgare som ändå förhoppningsvis smakar som en (kött) burgare brukar göra. Det finns inte så hemskt mycket information om hur Impossible Foods tar fram sina produkter men man skriver på sin hemsida:
"We looked at animal products at the molecular level, then selected specific proteins and nutrients from greens, seeds, and grains to recreate the wonderfully complex experience of meats and dairy products. For thousands of years we’ve relied on animals as our technology to transform plants into meat, milk, and eggs. Impossible Foods has found a better way."
Ryktet som just nu florerar säger att Google erbjöd sig att betala 200 till 300 miljoner dollar till Impossible Foods men att dessa tackade nej. Exakt vad Google skulle med ett veganmatsföretag till framgår inte så det är bara att spekulera fritt i kommentarerna.

Impossible Foods kommer att börja sälja sin syntetiska cheeseburgare i amerikanska livsmedelsbutiker nästa år.

thenextweb.com +

Reddits community-chef Jessica Moreno lämnar företaget

Webb / Reddit

Nu har ytterligare en högt uppsatt kvinna lämnar Reddit. Jessica Moreno var community-chef på sajten och är nu den fjärde kvinnan som lämnar företaget på ett par veckor. Först lämnade AMA-ansvarige Victoria Taylor, sen VD:n Ellen Pao och för någon vecka sedan lämnade chefsteknikern Bethanye Blount sin position. Och precis som med de tre andra kvinnornas avhopp så nämns det ingenting om könsdiskriminering av något slag, men med tanke på att de fyra senaste, och för övrigt enda, personerna som lämnat företaget har varit kvinnor så behöver man inte vara någon mästerdetektiv för att se att det verkar vara något sorts problem i Reddits ledning.

I ett avskedsmeddelande på Reddit skriver Jessica detta:
I have enjoyed my time at Reddit but after four years I feel that it’s time for me to move on. While I am working with Steve on a transition plan, I am looking forward to taking time off to spend with my family. It was a difficult decision to make right now as Reddit is taking difficult steps in a much needed positive direction. I’m excited to see the progress being made and glad I could be a part of it.

Jessica började jobba på sajten 2011 när hennes och hennes mans företag RedditGifts köptes upp av Reddit.

recode.net +

LinkedIn ska sluta spamma sina användare

LinkedIn:s huvudkontor i Mountain View, Kalifornien
Webb / Tjänster

Karriärssajten LinkedIn skriver i ett bloginlägg att man har beslutat sig för att dra ner på antalet epostmeddelanden som man skickar till sina användare, något som sannolikt behövs då det är en av de tjänsterna på nätet som mailar sina användare mest enligt mina erfarenheter.

Man säger nu att man ska sluta skicka ut epost som man anser är mindre relevant och att det kommer att resultera i ungefär 40% färre epostmeddelande från LinkedIn till dess användare.

Ändringarna ska redan vara genomförda, har ni märkt av att det? Kommentarerna står till ert förfogande. Själv hoppade jag av tjänsten för några år sedan just på grund av deras evinnerliga mailande.

blog.linkedin.com +

Nu är det okej att vara #curvy på Instagram igen

Webb / Övrigt

För en vecka sedan började Instagram förbjuda sökningar på hash-taggen #curvy då man ansåg att vissa bilder med denna tagg innehöll "olämpligt material".

Detta ledde rätt så snabbt till en kritikerstorm från framför allt lite mer storväxta kvinnor som ansåg att Instagram diskriminerade dem i och med att man fortsatt har kunnat söka på till exempel #skinny, #thin och till och med #anorexia.

Instagram meddelade igår att man återkallar sökförbudet av #curvy och säger samtidigt:
"We want people to be able to express themselves, and hashtags are a great way to do that. At the same time, we have a responsibility to act when we see hashtags being used to spread inappropriate content to our community.
In the case of #curvy, we don’t like putting restrictions around a term that many people use in very positive ways, so we have decided to unblock the hashtag while taking steps to ensure that it's not used as a vehicle for bad content."

www.dailymail.co.uk +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen