Tweets skrivna helt av iOS 8

Webb / Twitter
I nya iOS 8 finns ett nytt tangentbord som föreslår ord man troligen kommer att skriva härnäst. Någon skön typ har startat ett Twitter-konto och skickar bara ut tweets helt skriva av tangentbordets förslag på ord och en del blir ju faktiskt riktigt, riktigt roliga.
twitter.com +

Trailer för The Iceman

Film / Trailer
Trailer för långfilmen The Iceman där Donnie Yen spelar en kampsortsmästare som begravs levande och som flyr sin grav 400 år senare.
When a 17th century Ming warrior & his evil foes find themselves transported into modern time, they continue their epic, centuries-old battle in the crowded streets of Hong Kong. Starring the legendary Donnie Yen, Iceman spans the ages, delivering action-packed martial arts and mind-bending adventure.
Enligt Netflix så skall den här filmen dyka upp i tjänstens utbud under morgondagen men om det även gäller det svenska Netflix-utbudet återstår att se.
www.youtube.com +

Det svors en del under valnatten

Webb / Övrigt
Emil Johansson, som tidigare bland annat visualiserat statistik från Lord of The Rings, har efter riksdagsvalet 2014 tagit fram en rolig visualisering där vi kan se när under valnatten det svors som mest.

Johansson samlade in runt 130.000 tweets från sammanlagt runt 50.000 twitter-användare och i diagrammet ovan kan ni se när dessa twittrare oftast tog till lite grövre uttryck för att uttrycka sin, antar jag, besvikelse. Exakt vad som i det här fallet räknas som svordom framkommer tyvärr inte.

Kanske inte helt oväntat så verkar svenska twitter ha svurit som mest när positiva nyheter om SD gick ut via medier och andra kanaler.
via Internet World

ejoh.se +

Tyskland lyfter Uber-förbudet

Webb / Övrigt
För några veckor sedan bestämde sig Tyskland för att förbjuda Ubers lågpristjänst uberPOP. Nu har man dock temporärt lyft förbudet i landet och därmed nekat den tyska taxiindustrins krav för omedelbar handling att stoppa tjänsten på Tysklands vägar.

Det innebär dock inte att Uber fått grönt ljus, de har fortfarande legala problem då rätten anser att man bedrivit verksamheten utan rätt licenser.
www.engadget.com +

Kund fick nazisthälsning på kvitto

Webb / Övrigt
Några kunder som handlade på en Coop-butik utanför Stockholm fick sig en överraskning när de granskade sina kvitton där det bland annat stod att man fått rabatten "KOM EJ TILLBAKA! SIEG HEIL" för 8,25 kronor.

Det hela berodde på att de anställda på Coop själva kan ändra vad som ska stå på kvittona via en dataterminal och det var precis vad någon, antagligen mindre smart, anställd hade gjort. Enligt Coop ska den anställde vara identifierad och vara djupt ångerfull. Hur det gick med personens anställning framgår inte.

Louise Stephan, pressansvarig på Coop, bekräftar att det hela har inträffat men säger att det endast är två kunder som fått nazistkvitton. Hon säger vidare till Aftonbladet:
"Jag kan bekräfta att det har hänt och det är naturligtvis helt oacceptabelt. Vi tar helt avstånd från det här. När vi upptäckte det satte vi stopp så att inte fler kvitton kom ut."
www.aftonbladet.se +

Dagens tumblr: Dudes in Startup Shirts

Webb / Sajter
Varje startas det antagligen minst några stycken it-företag som vill förändra världen och bland de första dessa brukar göra är att trycka upp t-shirts och annan merch med företagets logotyp på.

På tumblr:n "Dudes in Startup Shirts" har man samlat in bilder på snubbar som bär dessa t-shirts och i samlingen kan hittas både företag som blivit kända men även en hel del företag som man antagligen aldrig hört talas om.
dudesinstartupshirts.tumblr.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen