Kolla in 10 Downing Street på Google Street View

Så här bor den brittiske premiärministern

Googles senaste Street View-projekt innefattar att dokumentera hur den brittiske premiärministerns bostad på legendariska 10 Downing Street ser ut.

På länken nedan hittas några utvalda delar av bostaden som visas upp men det går givetvis inte att navigera sig runt i de mer privata delarna av huset.

Huset på 10 Downing Street byggdes för 332 år sedan och sedan 1735 har samtliga av Storbritanniens premiärministrar bott där. För tillfället är det Theresa May som är inkvarterad i huset.

via googleblog.blogspot.se google.com +

Kent släpper Kentipedia

Uppslagsverk över bandets karriär

Rockbandet Kent har släppt en ny sajt som man kallar för Kentipedia och där har man samlat hela bandets karriär sedan starten.

På en tidslinje kan man följa allt från hur "Jones & Giftet", ett namn som bandet använder i början av sin karriär, bildades fram tills idag. Förutom att ta del av Kents historia kan man välja att lyssna på Kents musik via Spotify på Kentipedia.

Den 17 december kommer Kent att göra sin sista spelning någonsin. Det sker på Tele2 Arena i Stockholm och därefter kommer bandet att splittras.

kentipedia.se +

Sverige är bäst på att blockera annonser

Heja Sverige?

Enligt en rapport från Adobe så använder 28 procent av alla svenskar någon form av adblock-mjukvara. Det är mest av alla länder som undersöktes i denna rapport. Tätt efter Sverige ligger Tyskland med 27 procent och på tredje plats ligger Danmark med 26 procent. Enligt Imran Afzal, nordisk marknadschef för Adobe Marketing Cloud, så är det höga antalet en indikation att kvaliteten på annonserna i dag inte lever upp till krav på relevans utan i stället uppfattas om ett irritationsmoment.

Rapporten visar även att en så stor andel av internettrafiken hos svenskarna är annonsgenererad. 71 procent av trafiken till svenska sajter är annonsgenererad vilket är högre än europeiska genomsnittet vilket ligger på 68 procent.

Branschen har länge försökt få användare acceptera annonser men det är, om man skall tro datan öven, en nöt som de ännu inte lyckats knäcka. Google, Facebook samt andra annonsjättar skapade nyligen Coalition for Better Ads vars mål är att se till att användare får en bättre annonsupplevelse så de inte längre känner behovet att installera adblock-mjukvara.

dagensmedia.se +

Bli bättre programmerare genom att koda spel

Codinggame gör programmeringen till ett spel

Om man vill utveckla sina kunskaper i programmering så finns nu plattformen Codinggame där användare genom att programmera utvecklar diverse spel.

Det går att välja mellan ett tiotal olika programmeringsspråk som till exempel Java, C++, Javascript, PHP och Swift. Beroende på vilket språk man väljer så kan uppgifterna att komma skilja sig lite åt beroende på vad som passar för just det programmeringsspråket man själv valt.

Codinggame är antagligen inte en plattform för de som vill lära sig programmering från grunden och man måste nog ha lite erfarenhet av programmering för att uppskatta tjänsten.

codingame.com +

Nu lanseras längre tweets

140 tecken + lite annat

Nu har Twitter lanserat det nya formatet på tweets vilket innebär att tweets nu kan vara längre en 140 tecken.

Det går dock fortfarande bara att skriva 140 teckens text men bilder, användarnamn, giffar, enkäter och citat räknas inte längre in i dessa 140 tecken.

I klippet nedan visar Twitter hur det nya tweet-formatet fungerar.

twitter.com +

The Pirate Bay delvis blockerat av Chrome och Firefox

Sägs sprida skadlig programvara

Sedan i slutet av förra veckan varnas användare för skadlig kod när de besöker vissa delar av torrentsajten The Pirate Bay.

Det är webbläsarna Chrome och Firefox som varnar för detta och att besökaren får besöka sidan på egen risk. The Pirate Bays startsida och sökmotorer är inte blockerade men försöker man gå till en sida för en specifik torrent så får man upp meddelandet som syns ovan.

Det här är inte första gången Chrome blockerar The Pirate Bay och senast hände det i våras vilket ni kan läsa mer om i den inlänkade artikeln nedan.

torrentfreak.com +

Koda med främlingar med Coderoulette

Chatroulette för kod typ

En gång i tiden var det här med Chatroulette rätt så populärt och ett flertal kloner av konceptet har under åren dykt upp lite överallt. Coderoulette är ett sådan klon men här kan folk istället flexa sina kodkunskaper för okända människor istället för sina könsorgan (dock kan det ju fortfarande förekomma en penis eller fyra här).

Efter man loggat in måste man först svara på några frågor så tjänsten vet vilken nivå man är på samt vilket språk man föredrar att prata. Efter det så parar tjänsten ihop en med en slumpmässig person som man måste lösa olika programmeringsutmaningar med i realtid.

Så om man tycker detta låter spännande så kan man prova Coderoulette här.

coderoulette.com +