Webb / Spotify

Techcrunch rapporterar att användarnamn och lösenord till hundratals Spotify-användare har dykt upp på Pastebin. Förutom inloggningsdata kan man även här även hitta användares mejladresser, kontotyp och annan personlig information.

Spotify själva förnekar att de blivit hackade och att användarnas personliga information inte har läckt ut.

Spotify has not been hacked and our user records are secure. We monitor Pastebin and other sites regularly. When we find Spotify credentials, we first verify that they are authentic, and if they are, we immediately notify affected users to change their passwords.

Techcrunch skriver dock att ett flertal användare har rapporterat att de nyligen fått sina mailadresser ändrade och utan anledning blivit utloggade från sina konton.

Här kan man, på egen risk, kolla om ens användardata har läckt ut.

UPPDATERING:
Sofie Grant, som är kommunikationschef, hade detta att säga om det hela.

Spotify har inte blivit hackade och våra användares uppgifter är säkra. Vi bevakar noggrant Pastebin och liknande hemsidor. När vi upptäcker att uppgifter kring Spotify och våra användare dyker upp i dessa sammanhang, utför vi en undersökning för att bedöma ifall uppgifterna faktiskt stämmer. Därefter uppmanar vi samtliga användare vars uppgifter eventuellt kan ha blivit påverkade att byta lösenord.

techcrunch.com +
Webb / Streamat

Igår var det en stor dag för Game of Thrones-fans, men allt var inte guld och gröna skogar för HBO Nordic-tittare. Tjänsten led av långa laddningstider och i vissa fall kunde strömmen inte ens starta och användare var tvungna att hoppa mellan webbläsarversionen och app för att få igång videoströmmen.

Enligt HBO Nordic berodde detta på att det var ovanligt hög belastning av tjänsten. Eftersom 25 april är ett datum rätt många Game of Thrones-fans väntat på, själv kallar jag det för GoT-julen, så kan man ju tycka att HBO Nordic-gänget borde varit förberedda på att tjänsten skulle få en hel del trafik under gårdagen. Men i stället fick kunderna lida med långa laddningstider.

HBO Nordic har via Facebook meddelat att de jobbar på problemet.

www.facebook.com +
Webb / Facebook

Enligt Wall Street Journal håller Facebooks utvecklingsavdelning i London på att utveckla en snapchat-liknande app där bilderna försvinner kort efter det att den man skickat dem till har öppnat dem.

Förutom det så ska det vara möjligt att filma och sända live med den ryktade appen. Facebook har inte helt oväntat valt att inte kommentera WSJ:s uppgifter.

Facebook sägs ha velat köpa Snapchat för tre miljarder dollar 2013 men det ska inte Snapchat ha varit intresserade av. Vi får se om de får anledning att ångra det beslutet nu.

www.reuters.com +
Googleplex, Mountain View, Kalifornien
Webb / Google

Det går rykten om att Google ska dra igång en inkubator för startup-företag och detta ska vara något man primärt gör att anställda ska välja att stanna kvar på Google istället för att säga upp sig och testa sina vingar på egen hand.

Den ryktade inkubatorn sägs heta "Area 120" och där kommer vissa av Googles anställda att få jobba heltid med sina så kallade 20%-projekt, det vill säga de hobbyprojekt som Google-anställda i vanliga fall får arbeta med 20% av sin arbetstid.

Då det fortfarande är rätt enkelt att fixa kapital i Silicon Valley ställer sig dock The Information frågan om Area 120-alternativet är något som räcker för att behålla Google-anställda som anser sig sitta inne på en bra startup-idé och kanske hellre vill utveckla denna utanför Google.

via Engadget www.theinformation.com +
Webb / Verktyg

Vikten på webbsidor ökar hela tiden både för att utvecklare inte riktigt behöver bry sig lika mycket längre och för att de vill fylla dem med vackra bilder som ser bra ut på nya fina skärmar med superhög upplösning. Enligt en genomgång gjord av en man vid namn Ronan Cremin så är en webbsida i snitt nu lika tung som den packade shareware-versionen av Doom som ska väga 2,39 MB.

Vilken kan ses som en dålig sak men om man kommer ihåg att Doom släpptes på disketter när det kom 1993 känns det inte lite smärtsamt, saker och ting har ju förändrats. Och vill man ladda ner betaversionen av nya Doom väger den initiala nerladdningen in på 8,45 GB vilket är mer än 3500 gånger så stort som originalet.

via Wired mobiforge.com +
Webb / Tjänster

Förra året fick Dan McComas sparken från diskussionssajten Reddit efter lite turbulens på företaget och nu har han fått ihop kapital för att starta sin egen diskussionsajt.

Sajten har fått namnet Imzy och diskussionerna är uppdelade i cirka 400 stycke olika ämnesrelaterade grupper. Imzy rullar än så länge i sluten betaversion så jag har inte kunnat avgöra hur tjänsten funkar eller om den är något att ha.

Imzy hoppas kunna finansiera sin tjänst via att ta del av de mikrotransaktioner man säger kommer att börja användas på tjänsten i framtiden. Det kan handla om transaktioner i form av "dricks" som användare ger varandra för diverse tjänster eller andra prestationer.

www.imzy.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen