Yahoo! Mail börjar stänga ute adblock-användare

Webb / Övrigt

Så kallade adblockers, tilläggsprogram till webbläsaren som döljer annonser på webbsidor, är något som internetanvändare börjar använda allt flitigare och givetvis något som många webbsajter börjar märka av i form av minskade inkomster.

Adblockers anses vara ett hyggligt stort problem i branschen och internetjätten Yahoo! verkar nu pröva ett någorlunda drastiskt sätt att få användare att stänga av sina adblockers. Enligt flera källor testar nu Yahoo! att blockera tillgången till sin mailtjänst Yahoo! Mail för de som kör adblockers rapporterar NY Times. Yahoo! bekräftar att så är fallet men säger att det handlar om ett mindre antal användare som man testar detta på.

Anne Yeh, talesperson för Yahoo! säger till NY Times:
"At Yahoo, we are continually developing and testing new product experiences. This is a test we’re running for a small number of Yahoo Mail users in the U.S."

Nedan syns en skärmdump på hur det ser ut för dem som ingår i testet och försöker använda Yahoo! Mail tillsammans med adblockers.


via DigiDay bits.blogs.nytimes.com +

One Direction ger potatis halv miljon likes

Webb / Tjänster

Folk som har riktigt, riktigt mycket följare kan nästan posta vad som helst och få massor med likes. One Direction har 11,7 miljoner följare och i princip allt de lägger upp får över halvmiljonen likes.

Detta ville Jimmy Kimmel leka lite med och bad bandet posta en bild på en potatis på sitt instagram-konto. Just nu har bilden 590 000 likes...

youtube.com +

Snubbe trollar folk som postar sina telefonnummer på Twitter

Webb / Twitter

En twittrare som tröttnat på att twitter-användare postar sina telefonnummer publikt på Twitter beslöt sig för att lära dessa en läxa och skrev ett program som letade upp amerikanska telefonnummer på Twitter och började SMS:a fakta om katter till dessa telefonnummer.

I SMS:en står det att man kan slippa få dessa om man twittrar "Meow, I <3 catfacts." till Edward Snowdens twitterkonto. Snowden har givetvis ingenting med detta att göra men det sägs att han ska vara en stor kattälskare.

Personen bakom trollningen säger att h*n gjorde detta för att lära människor vikten av att inte sprida allt för mycket personliga uppgifter i publika forum.

motherboard.vice.com +

Var försiktig med vilken information du delar

Webb / Övrigt

I det lite extra konstiga läget vi befinner oss i nu är det extra viktigt att vara vaksam vad man läser och framförallt vad man delar. Att information sprids snabbt kan vara viktigt och avgörande men sprids felaktig information kan det vara väldigt skadligt. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap uppmanar därför till försiktighet och ger en rad tips som i sig själva kanske inte är nya men som inte skadar att upprepa.

- Vem ligger bakom informationen? Kan du hitta den ursprungliga källan?
- Varför finns informationen? Fundera på hur budskapet vill förändra ditt tänkande och agerande.
- Vad är det för information du använder och vem tjänar på att du sprider den?
- Hur gammal är informationen? Är den fortfarande relevant?
- Hur fick du tag på informationen? Kommer den från en källa som är pålitlig och som tidigare har levererat bekräftad information?
- Kontrollera om du kan hitta informationen i andra källor. Information från endast en källa måste behandlas med stor försiktighet
- Verkar informationen vara "för bra för att vara sann" så är den oftast det
- Sök efter information som inte bekräftar din nuvarande ståndpunkt för att undvika att du endast letar efter info som förstärker din nuvarande åsikt

www.msb.se +

Idag lanserar Releasefest

Webb / Sajter

Idag lanseras tjänsten Releasefest vilket är en svensk sajt där man kommer att presentera lanseringar av svenska digitala projekt och produkter.

På sajten listar man nya projekt och produkter uppdelat på kategorier som till exempel webbtjänser, spel, hårdvara, Android, iPhone etc. och man kan välja att lista nya produkter baserat på detta eller så kan man välja att visa senaste eller mest uppröstade projekt.

För att kunna lägga till nya produkter och projekt på Releasefest krävs en enklare registrering via epost, Facebook eller liknande och göra man det kan man även börja rösta på projekt.

www.releasefest.se +

HOAX Snubbe som heter Phuc Dat Bich stängdes av från Facebook

Webb / Facebook

Inget i den här artikeln stämmer

En vietnamesisk-australisk snubbe uppger att han blivit avstängd från Facebook flera gånger då de tror att hans namn Phuc Dat Bich inte är ett riktigt namn och därför krävt att han ändrar detta.

Phuc Dat Bich, ett namn som på vietnamesiska uttalat "Phoo Da Bic" kände sig därför tvingad att posta en passbild där det faktiskt framgår att han heter Phuc Dat Bich som synes på bilden ovan. Phuc skriver i en kommentar på Facebook:
"I’ve been accused of using a false and misleading name, which I find very offensive. Is it because I’m Asian? Is it?"
Huruvida Phuc har blivit avstängd från Facebook efter det att han postade sin passbild framgår inte.

Uppdaterat
Hoax. Tyvärr. Läs mer här.

www.standard.co.uk +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen