Webb / Google

I kölvattnet efter den översvämning som drabbade den indiska delstaten Tamil Nadu och dränkte 500 människor i slutet av 2015 lanserar nu Google information om potentiella översvämningar i landet.

Google säger att man kommer att kunna följa information om översvämningar från över 170 olika platser i landet och förutom det så ska man kunna följa eventuella översvämningar på en timeline och få tips om hur man ska sätta sig i säkerhet.

Översvämningsinformationen kommer att gå att följa via Googles sökresultat, Google Maps, Google Now-kort samt via företagets sida för offentliga varningar.

via TheNextWeb googleindia.blogspot.co.uk +
Webb / Övrigt

Penny Stocks Lab har lagt upp två tjänster som dels visar hur mycket pengar några kända internet- och teknikföretag drar in samt hur mycket data de genererar i realtid. Från det man går in på någon av tjänsterna så börjar siffrorna ticka upp från noll.

Tjänsten som visar hur mycket dollars företagen drar in visar dels omsättning och även vinst respektive förlust för företagen. Ni hittar den statistiken här.

Statistiken över hur mycket data tjänsterna genererar i realtid visar bland annat hur många konton som skapas på Twitter, hur många timmars video YouTube har visat, hur många stories som visats på Snapchat och liknande information från cirka 20 kända tjänster. Ni hittar den tjänsten här.

  tack Mikael J
Sundar Pichai
Webb / Google

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att Googles moderbolag Alphabet ger Googles VD Sundar Pichai aktier värda 199 miljoner dollar, motsvarande närmare 1,7 miljarder svenska kronor, vilket gör att han ser ut att bli den högst betalde VD:n för ett amerikanskt börsnoterat företag.

Sundar Pichai tog över som VD för Google efter grundaren Larry Page när företaget organiserades om till Alphabet. Enligt Bloomberg ska detta vara den högsta andelen aktier Google/Alphabet någonsin har delat ut till en anställd.

Några andra som även fick aktier var Diane Greene som fick aktier för 42,8 miljoner dollar och är chef för Googles molnverksamhet samt Googles ekonomichef Ruth Porat som ska ha fått aktier för 38,3 miljoner dollar.

www.bloomberg.com +
Webb / Sajter

Nu lanseras nyhetssajten "Tidning för alla" vilket är en sajt som samlar nyheter från andra tidningar för att även ge personer med läsnedsättning möjlighet att läsa nyheter på webben.

Initialt så kan man läsa nyheter från Aftonbladet, Expressen samt Svenska Dagbladet på Tidning för alla. För att kunna ta del av Tidning för alla måste man skapa ett konto och efter man har gjort det så kan man läsa nyheter som helt strippats på bilder, reklam och annat som kan ses som störande för läsaren. Nyheterna presenteras i stor text mot grå bakgrund. Detta går dock att ändra i inställningarna för de som föredrar något annat.

I gruppen med läsnedsättning räknas bland annat synskadade personer, personer med dövblindhet samt personer med dyslexi in skriver Dagens Media.

via Dagens Media tidningforalla.se +
Webb / Tjänster

För att fira Safer Internet Day 2016 erbjuder Google nu på lite molnlagring till folk som uppgraderar sin säkerhetsinformation på sitt Google-konto.

Vill du uppdatera säkerhetsinfon och lägga vantarna på dessa 2GB så behöver du bara klicka på länken här nere till vänster och följa instruktionerna. Det tar drygt 2 minuter, sen får du gåvan.

via The Verge security.google.com +
Göran Marby
Foto: PTS
Webb / Övrigt

Generaldirektören för svenska PTS, Göran Marby, kommer att sluta och istället kommer han att ta över som ordförande och CEO på den ideella organisationen ICANN.

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) är organisationen som man kan säga kontrollerar internet, bland annat genom att man organiserar det så kallade Domain Name System (DNS) som delar ut och administrerar toppdomäner till länder och företag. Göran Marby kommer att efterträda Fadi Chehadé som slutar på ICANN den 15:e mars.

Marby säger om sin nya roll:
"I am very excited to be joining ICANN and joining at the start of a new era for the organization and the community. While I know there is much for me to learn, I am eager to work with ICANN's multistakeholder
community to continue all the good work that ICANN has been doing and am very committed to implementing thecommunity's decisions – both with respect to the IANA Stewardship Transition, but also in the myriad important areas of ICANN policy development as it fulfills its mission."

Det är än så länge okänt vem som kommer att efterträda Marby som generaldirektör för PTS.

www.dnjournal.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen