Netflix har fått en ny ikon

Och har tappat prenumeranter efter prishöjningen

Tidigare i veckan så visade Netflix upp sin nya ikon för sin filmtjänst. Netflix var dock snabba med att säga att detta inte är filmtjänstens nya logotyp utan endast något som kommer användas som ikoner på, till exempel, sociala medier. Den nya ikonen kan beskådas till höger.

På tal om Netflix så visar en studie att videotjänsten tappade ungefär 500 000 prenumeranter efter man höjde priset under våren.

theverge.com +

Rykte CW vill få ut sina serier på nätet snabbare

Sägs jobba på en deal med Netflix för 1 miljard dollar

Enligt Variety håller den amerikanska kanalen CW, som levererar superhjälteserier som Flash, Arrow och Supergirl, på att spika en ny deal med Netflix för att kanalens serier ska bli tillgängliga på nätet snabbare.

CW har haft en liknande deal med Hulu, men den dealen går ut i oktober och det verkar som att CW hellre vill samarbeta med Netflix.

Hur detta kommer påverka oss i Sverige är för tillfället okänt, men förhoppningsvis kommer detta endast vara positivt.

via Polygon variety.com +

Pentagon utmanade hackare

Att hacka amerikanska försvarsdepartements sajter

Pentagon, byggnaden där USA:s försvarsdepartement håller hus, hade ett pilotprogram som hette Hack the Pentagon där vem som helst fick försöka ta sig in på fem uppsatta sajter styrda av försvarshögkvarteret. Mer än 1 400 hackare deltog som tillsammans hittade 138 nya säkerhetsbrister.

Detta var första gången som Pentagon anordnade en sådan utmaning och man är nöjda med resultatet. Detta blev tydligen avsevärt mycket billigare att göra än att ta in en extern firma. Hack the Pentagon kostade runt 150 000 dollar varav hälften gick till hackarna som hittade brister. Hade man anlitat en extern firma hade det kostat mer än en miljon dollar.

nyteknik.se +

Bahnhof måste lämna ut kunduppgifter från 23 juni

De jobbar dock för att skydda sekretessen för vanliga användare

Bahnhof har länge ställt sig mot rättsväsendet när det kommer till utlämning av information om sina kunder. De har alltid lämnat ut uppgifter när det handlat om allvarlig brottslighet som terrorism, barnporr och mord men när det kommer till fildelning har Bahnhof sagt ifrån.

Företaget meddelar idag att från och med 23 juni kommer företaget vara tvungna att lämna ut uppgifter om sina kunder om polisen kräver det, annars kommer de få böter.

I ett pressmeddelande säger Bahnhof-VD:n Jon Karlung att företaget jobbar för kundernas privatliv och tar fram tekniska system som ska skydda sekretessen för vanliga användare.

Det är ju personlig integritet som är vår ledstjärna, inte vad som sägs i en formell domstol. Ofta går det att hitta lösningar

bahnhof.se +

Google lättar upp inloggningsprocessen

Godkänn inlogg med ett klick

Google har uppdaterat sitt inloggningssystem och gjort processen mer strömlinjeformat. Du kommer kunna godkänna inloggningen i Google-appar direkt genom en ny pop-up-ruta i stället för att hoppa över till mail- eller meddelande-appen för att få en kod som du i sin tur måste skriva in i Google-appen du vill logga in på för att godkänna inloggningen.

Detta nya inloggningssystem har börjat rulla ut till både iOS samt Android och du aktiverar den nya tvåstegsverifieringen genom att gå in i Googles inställningar och aktivera tvåstegsverifikation.

via The Next Web googleappsupdates.blogspot.se +

Provbo lägenheten innan du köper

Mäklare samarbetar med Airbnb

Hela bostadsmarknaden är rätt knasig, man köper ofta en lägenhet efter att bara ha spenderat några få minuter i den. Mäklaren Nooks försöker förändra branschen genom att lägga ut lägenheter som kanske är till försäljning. Om rätt köpare och rätt bud dyker upp finns det möjlighet att köpa, men bara då.

Nu provar men en ny sak där spekulanter kan provbo innan man köper. Lägenheterna ligger helt enkelt på Airbnb och via den tjänsten kan köparen hyra lyan innan man slår till. Ett lite omständigare sätt att köpa, och framförallt sälja, men tanken är helt rätt tycker jag.

Om lägenheten man är sugen på går att provbo finns en Airbnb-länk på dess sida. Där man kan sedan se tillgänglighet och pris.

nooks.se +

Googles AI spelar fotboll med virtuell myra

DeepMinds största bedrift hittills?

Vi har tidigare fått se Googles AI DeepMind spela Montezuma's Revenge och tävlat mot Lee Se-Dol i go, men nu har DeepMind-gänget släppt en video på den artificiella intelligensens kanske största bedrift hittills. Nämligen att spela fotboll med en virtuell myra.

engadget.com +