Turnip for what?

Webb / Övrigt
Den amerikanska presidenthustrun Michelle Obama har spelat in ett kort klipp på Vine som gjort viral succé på nätet det senaste dygnet.

I klippet "diggar" Obama DJ Snake & Lil Jon:s "Turn down for what" och leker lite med texten som ni kan höra om ni slår på ljudet i klippet ovan (hittas i höger nederkant). Nedan hittar ni DJ Snake & Lil Jon originalversion.
time.com +

Facebook lanserar Safety Check

Webb / Facebook
Facebook lanserar idag en ny funktion vid namn Safety Check som är till för att du enkelt ska kunna meddela dina vänner att du mår bra om du råkar befinna dig i ett område där det skett en naturkatastrof eller liknande.

Funktionen fungerar så att Facebook försöker känna av var du är baserat på din profil, dina uppdateringar och ditt IP-nummer. Känner Facebook av att du är i närheten av något hemskt så frågar de dig om du mår bra? Mår du bra så svarar du på frågan och Facebook meddelar dina vänner att du mår bra. Man kan även aktivt titta om några man känner var i området och om de i så fall har rapporterat att de mår bra.

Funktionen fungerar på både datorer, Android-mobiler och iOS-enheter samt feature phones.
newsroom.fb.com +

Anonymous ger sig in i kampen mot IS

Webb / Övrigt
Hacktivistnätverket Anonymous har via Twitter meddelat att de nu ger sig in i striden mot terroristorganisationen Islamska Staten, IS (aka ISIS, ISIL, Daesh).

Exakt vad Anonymous har tänkt att göra för att störa IS verkar dock högst oklart men jag antar att det som vanligt handlar om något som man kan sköta bakom ett tangentbord.

I videon nedan uppmanar Anonymous USA:s president Barack Obama och Storbritanniens David Cameron att ta krafttag mot IS efter det att de avrättat två amerikanska journalister.

Apropå IS så verkar det även som om de skaffat sig fiender i MC-världen då medlemmar ur ett holländskt MC-gäng har bestämt sig för att åka ner till Irak och hjälpa till att bekämpa terrororganisationen. Det kan ni läsa mer om här.
anonhq.com +

Irland skippar kritiserat skatteupplägg

Webb / Övrigt
Irland uppger att man från och med nästa år kommer att slopa det så kallade "double irish"-skatteupplägget [wiki] som gjort att företag som varit skrivna på Irland kunnat flytta stora vinster till så kallade skatteparadis utan att skatta för dessa i EU.

Bland andra Google, Facebook, Apple och Microsoft sägs ha utnyttjat detta och kommer framöver alltså att få skatta för vinsten man gör på EU:s marknader i EU. De nya reglerna innebär att inga nya företag kommer att kunna använda sig av "double irish" från och med nästa år och fasas ut för de som redan använder fram till 2020.
www.nytimes.com +

Kings börsvärde halverat sen börsintroduktionen

Webb / Övrigt
Nu har det snart gått ett halvår sedan svenska King börsintroducerades på den amerikanska NYSE-börsen och det ser nu ut som om aktien utvecklats till något av en besvikelse för investerarna.

Vid introduktionen kostade en aktie i King 22,50 dollar och vid börsens stängning igår var en aktie nere på 11,25 dollar. Detta betyder att det totala aktiekapitalet, som för ett halvår sedan värderades till 50 miljarder kronor, nu värderas till runt 25 miljarder kronor skriver Dagens Industri.

Kings aktie har endast under en kortare tid legat över teckningskursen och det var framför allt när man rapporterade om minskade intäkter i mitten av augusti som det ordentliga raset började som synes i grafiken ovan.
www.di.se +

Google har hittat en säkerhetslucka i SSL-protokollet

Inte POODLE
Webb / Google
Tre säkerhetsanalytiker på Google har upptäckt en säkerhetslucka i säkerhetsprotokollet SSL [wiki] som potentiellt låter obehöriga komma åt data på webben som egentligen ska vara krypterad.

Man har döpt den nyupptäckta buggen till "POODLE" (Padding Oracle On Downloaded Legacy Encryption) och rent konkret så handlar det om att en så kallad "man in the middle"-attack kan göra att någon obehörig kan komma över och dekryptera cookies. För att skydda sig mot Poodle rekommenderas att man stänger av SSL 3.0 på sina servrar då dessa i så fall istället kommer att använda det säkrare TLS-protokollet [wiki].

Bedömare anser att Poodle-buggen bör betraktas som mindre allvarlig än buggarna Heartbleed och Shellshock (bash-buggen) som upptäcktes tidigare i år.
www.reuters.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen