m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
75.6°
+
Roger Åberg
0

Facebook sätter stopp för klickfiske

Ni kommer aldrig ana vad som hände sen!

Lite olika former av klickfiske
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Klickfiske på Facebook är ju något som vi hade önskat att vi skulle slippa för länge sedan. Facebook har faktiskt gjort saker förut, bland annat kollar man hur länge folk besöker länkarna de klickar på. Om man kommer tillbaka på två sekunder kan man ju lista ut att det som skrevs på Facebook var ljug.

Nu gör man ännu lite åtgärder och stoppar annan typ av fiske. Nu handlar det mer om saker som folk gör där klickfiskandet är resultat på Facebook. Det kan vara att man ska tagga någon, att man ska dela för att tävla och så vidare.

I ett första steg kommer poster som sysslar med detta att synas mindre. I ett andra steg kommer sidor och personer som gör detta frekvent att straffas.

Man har löst detta genom att manuellt gå igenom hundratusentals poster och så har man det som underlag för maskininlärning. Alla kommer dock inte att drabbas, folk som frågar om hjälp eller ber om rekommendationer kommer inte att drabbas. Om man letar efter försvunna personer eller om man försöker få in pengar till välgörenhet kommer man inte heller att drabbas.

Opera Software byter namn

Företaget heter nu Otello Corporation

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Det norska företaget Opera Software AS har meddelat att man nu byter namn till Otello Corporation.

Detta gör man antagligen för att särskilja sig från deras tidigare produkt med samma namn, webbläsaren Opera. Opera Software AS sålde webbläsar-delen av företaget till ett kinesisks konsortium förra året.

Otello är namnet på en opera av Verdi som baserar sig på Shakespeares tragedi Ohtello.

Google bannlyser nyhetstjänster som döljer sitt ursprungsland

För att motverka fake news

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google har infört nya regler för nyhetstjänster som hoppas dyka upp i Googles nyhetssektion Google News, något man har gjort för att minska förekomsten av så kallade "fake news".

En av de nya reglerna innebär att nyhetstjänster som på något sätt försöker dölja eller maskera sitt ursprungsland kommer att bannlysas från Google News. I sina nya regler skriver Google:
"Do not misrepresent yourself or your purpose. Sites included in Google News must not misrepresent, misstate, or conceal information about their ownership or primary purpose, or engage in coordinated activity to mislead users. This includes, but isn’t limited to, sites that misrepresent or conceal their country of origin or are directed at users in another country under false premises."

Hejdå Google Tango!

Google skrotar en av sina AR-plattformar

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google har meddelat att man kommer att lägga ner utvecklingen av augmented reality-plattformen Tango som man presenterade 2014.

Anledningen till detta verkar vara att Google nu helt kommer att fokusera på sin andra augmented reality-plattform ARCore som man presenterade i somras. Tango var en lovande AR-plattform för mobiltelefoner men tyvärr krävde telefoner som skulle köra Tango extra sensorer som givetvis gjorde utvecklingen av dessa dyrare. Med ARCore går det att utveckla och ta del av AR-upplevelser med hårdvara som redan finns inkluderad i de flesta moderna mobiltelefoner. ARCore kan antagligen enklast beskrivas som Googles motsvarighet till Apples AR-plattform ARKit.

Googles beslut att dumpa Tango kommer inte som någon direkt överraskning och de flesta bedömare ansåg att så skulle bli fallet när Google presenterade ARCore. Hur kompatibiliteten ser ut mellan ARCore och Tango, det vill säga om det går att använda grejer utvecklade i Tango till ARCore, har jag tyvärr ingen koll på.

Tysta autospelande video med Google Chrome

Ny funktion i senaste betaversionen

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google har släppt en ny betaversion av sin webbläsare Chrome som har försett med lite ny funktionalitet.

En rätt skön funktion är att man i den senaste betaversionen av Chrome 64 nu kan stänga av ljudet i videoklipp som börjar spelas upp automatiskt när man går in på en webbsida. Detta kan man göra individuellt för varje webbplats så man kan till exempel fortsatt låta ljud i YouTube-videos spelas upp medan man kan stänga av det från andra webbplatser där man kanske inte riktigt vill höra ljudet på klippet när man går in på sidan. Mute-funktionen i betaversionen av Chrome 64 hittas under inställningerna uppe vid webbläsarens adressrad, se bild nedan.

Förutom ovanstående funktion så har betaversionen av Chrome 64 även fått en förbättrad popup-blockerare, starkare skydd mot webbsajter som försöker skicka vidare användare till andra webbplatser (URL Redirect) samt stöd för HDR-video på Windows 10. Det är oklart när Chrome 64 släpps i skarp version men det borde väl ske förhållandevis snart antar jag.

Bre olivolja på mackan
Nytt från Zeta 
193kg
+
Bobby Green
Nu kan du köpa Adidas Archive M1
Den sköna retroklockan 
103kg
+
Bobby Green
Metallica fick Polarpriset 2018
Jämförs med Wagner och Tjajkovskij 
201kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
104.0°
+
Roger Åberg
0