OnePlus 5T är en förvånansvärt trevlig uppgradering
Svårt att motivera köp av annan Android 
48.1°
+
André Stray
0

Filmindustrin vill ha bort fulstreamings-tillägg till Kodi

Hotar utvecklare med rättsliga påföljder

Foto: Kodi
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Streamat

Filmindustrin verkar ha tröttnat rejält på tillägg till det populära mediacentret Kodi som gör att Kodi-användare kan ta del av upphovsrättsskyddat material. Därför har flera stora filmbolag gemensamt börjat hota utvecklare av Kodi-tillägg, så kallade "addons", med rättsliga påföljder om de inte slutar göra sina tillägg tillgängliga för andra Kodi-användare.

TorrentFreak skriver att en rad utvecklare av Kodi-tillägg har kastat in handduken och tagit bort sina tillägg från nätet efter att ha hotats med juridiska påföljder från Hollywood. Bland några av Kodi-tilläggen som nu försvunnit finns urlresolver, metahandler, Bennu, DeathStreams, Ares Wizard samt Sportie skriver TorrentFreak.

Kodi är en plattform från XBMC Foundation för att spela upp media och innehåller inget i sin grundfunktionalitet för att spela upp upphovsrättsskyddat material. Däremot så kan tredjepartsutvecklare utveckla tillägg till Kodi som hämtar material som är upphovsrättskyddat som användaren sedan kan spela upp på sin tv. Det är de sistnämnda som filmindustrin nu vill ha bort då allt fler har börjat använda dessa för att komma åt upphovsrättsskyddat material.

Jon Olsson och Janni Delér startar Yaytrade

Influencers ska börja konkurrera mot Blocket och eBay

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Skidåkaren Jon Olsson och influencern Janni Delér är medgrundare till den nya handelsplatsen Yaytrade som lanserades förra veckan.

På Yaytrade ska användare kunna köpa, sälja och byta grejer eller tjänster skriver företaget i ett pressmeddelande. Vidare säger Yaytrade att man siktar på att bli en global handelsplats och efter det att Jon Olsson presenterade sina annonser på tjänsten via sin YouTube-kanal så ska man ha haft besökare från 160 länder varav de flesta var från Sverige, Tyskland samt USA.

I dagsläget är det gratis att annonsera på Yaytrade och än så länge drar företaget in pengar på transaktionsavgifter för de användare som använder Yaytrades betalningspartner Stripes betalningstjänst.

Facebook testar VR direkt i nyhetsflödet

Kolla in Jumanji i virtual reality

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Facebook fortsätter att experimentera med VR och nu har man för första gången lagt upp en VR-upplevelse direkt i användarnas nyhetsflöde.

Det handlar om en upplevelse som man dels kan ta del av via ett VR-headset med stöd för Oculus webbläsare Oculus Browser. Det går även att kolla in Jumanji: Welcome to the Jungle direkt i en webbäsare som har stöd för WebVR. I VR-upplevelsen ska man försöka att samla ihop saker som finns utplacerade i upplevelsen och det går även att ta del av scener från filmen som inte visats tidigare.

Jumanji: Welcome to the Jungle släpps på amerikanska biografer 20 december och har svensk premiär 22 december.

IBM startar DNS-tjänst som ska skydda mot skadliga webbtjänster

9.9.9.9 är Quad9

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Verktyg

IBM har tillsammans med Packet Clearing House (PCH) samt The Global Cyber Alliance dragit igång en gratis DNS-tjänst som man kallar för Quad9 och vilken är tänkt att ge användare ytterligare ett skydd mot att drabbas av skadliga webbtjänster.

Quad9:s DNS-service kollar konstant av var användaren försöker surfa och upptäcker den att en användare försöker surfa in på en webbtjänst som tidigare bedömts som skadlig så varnas användaren för detta. Vidare lovar IBM och de andra företagen att man inte kommer att spara någon data om vilka tjänster användarna av Quad9 besöker.

Skulle du vilja testa Quad9 är det bara att ändra datons DNS-inställninger till "9.9.9.9" och därefter surfa vidare.

Spotify köper svenska Soundtrap

Musikstudion som finns i molnet

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

Spotify har meddelat att man köper upp det svenska startupföretaget Soundtrap som sedan 2013 drivit en tjänst där artister kan använda deras molnbaserade plattform för att spela in musik.

Exakt var Spotify ska göra med Soundtrap uppger man inte men tillsvidare kommer tjänsten att drivas vidare som vanligt skriver Spotify i ett blogginlägg.

Vad Spotify betalar för Soundtrap är okänt men förra året värderades företaget till 207 miljoner kronor enligt Bolagsverket skriver DI Digital.

Genomskinliga kokkärl
Se bättre vad du lagar 
189kg
+
Bobby Green
The Tail of a Whale kommer till Systembolaget
Kombinerar ale med veteöl 
109kg
+
Bobby Green
Tut i luren! I dag är det ostkakans dag!
Heja Småland! 
106kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
37.5°
+
Roger Åberg
0