Liten tjej försöker hantera en GameBoy
Touch-generationen alltså... 
52.2°
+
Roger Åberg
Colin Furze bygger bil som är en bubbelpool
Med inbyggd grill! 
47.3°
+
Roger Åberg
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
85kg
+
Bobby Green
Foo Fighters hyllar Nikola Tesla i senaste videon
Det är han ju värd 
47.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Dragrace med nya sportbilar
Vem vinner? 
45.6°
+
Bobby Green
0
Mc-åkare i kostym kör för prostatacancer
Nu på söndag 
113kg
+
Bobby Green

Facebook börjar visa reklam baserat på besökta butiker

Om du har platsdata aktiverat

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Det sociala nätverket Facebook har levererat lite nya annonsverktyg som ska dra nytta av platsdata i din telefon. har du godkänt att Facebook ska få se var du befinner dig så kommer det nya verktyget kunna ge dig mer relevant information som inte bara baseras på din Facebook-trafik, utan ska också hålla koll på vilka butiker du besöker. Till exempel kommer du få reklam för HM om du besökt HM.

Annonsörer har fått tillgång till verktyget, så bli inte förvånade om det börjar dyka upp reklam på Facebook från butiker du nyligen besökt.

Nederländsk domstol beordrar blockad av The Pirate Bay

Men alla andra torrentsidor då?

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

En domstol i Nederländerna har nu beordrat några av landets internetleverantörer att blockera den ökända torrentsidan The Pirate Bay från sina kunder. Detta ska ske inom tio dagar och blockeringen ska fortlöpa åtminstone fram till att landets högsta domstol tar ett beslut kring detta. Om leverantörerna inte blockerar sidan så riskerar de åka på böter på 10 000 euro.

Ironiskt nog så kom detta beslut en dag efter det kom fram att en en stor EU-rapport om piratmarknaden mörkades när resultatet visade att den inte hade allt för stor påverkan på försäljningen av upphovsrättskyddat material.

iPhone 8, iPhone X och iPad Pro får HDR-stöd i Netflix

Fint!

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Mjukvara

Det är inte bara Android-telefoner som får stöd för finare video i Netflix. Nu har streamingjätten meddelat att filmer och serier med HDR kommer kunna skådas om du kör iPhone 8, iPhone X eller iPad Pro, både 10,5 och 12,9.

För att kunna köra HDR på enheterna behöver de vara uppdaterade till iOS 11.

Instagram får ansiktsfilter i Live-läget

Få kaninöron när du liveströmmar

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Gillar du ansiktsfilter? Då har vi goda nyheter! Instagram har bestämt sig för att lägga till ansiktsfilter i livestream-läget, vilket betyder att du kan välja mellan en rad olika brillor och öron när du sänder video till dina följare.

För att komma åt AR-grejerna behöver du bara starta en liveström och sedan klicka på ansiktsikonen nere i högra hörnet och sedan välja valfri tjofräs.

Funktionen är tillgänglig nu för användare på både iOS och Android.

EU-kommissionen gömde undan piratrapport

Visade att piratkopiering inte påverkade försäljning

En annan sorts pirater.
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Fildelning

För några år sedan betalade EU-kommissionen den nederländska firman Ecory runt 360 000 euro för att undersöka den långvariga påverkan piratkopiering har på försäljning. I maj 2015 levererade Ecory en rapporten som förvånansvärt nog visade att piratkopiering inte hade någon större påverkan på försäljning av varor. Mer specifikt var sammanfattningen av den 304 sidor långa rapporten detta:
In general, the results do not show robust statistical evidence of displacement of sales by online copyright infringements. That does not necessarily mean that piracy has no effect but only that the statistical analysis does not prove with sufficient reliability that there is an effect.

Undersökningen visade inte bara att piratkopiering inte hämmar försäljning, utan också att illegala nerladdningar faktiskt får försäljningen av spel att öka. Den största negativa effekten av fildelning som Ecory hittade handlade om stora Hollywood-filmer:
The results show a displacement rate of 40 percent which means that for every ten recent top films watched illegally, four fewer films are consumed legally.

Rapporten levererades alltså till EU-kommissionen redan i maj 2015, men den fick aldrig någon tid i rampljuset då. Det var inte förrän Julia Reda som sitter i EU-parlamentet för tyska Piratpartiet nyligen publicerade ett blogginlägg om rapporten där hon även skriver att det enda EU-kommissionen använde av Ecorys rapport var just den negativa påverkan piratkopiering har på stora Hollywood-filmer.

Hela Julia Redas inlägg har ni via länken här nere till vänster.