Microsoft gör specialversion av Windows 10 till Kinas regering
Säg hej till Windows 10 China Government Edition 
32.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vaio Z Mercedes-Benz bootar till motorljud
Brum, brum, brum 
29.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Motocross- och endurofilm från Sverige
Med värmländsk humor 
97kg
+
Bobby Green
Far Cry 5 släpps 27 februari
Far Cry drar till staterna 
44.0°
+
André Stray
0
Inspelningen av John Wick: Chapter 3 kan dra igång i år
Eller tidigt nästa år 
42.6°
+
André Stray
0
Guldägget man kan basta i
Finns i Kiruna 
112kg
+
Bobby Green

Songwhip fixar länkar till olika musiktjänster

Konvertera Spotify-länk till Apple Musik-länk

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Verktyg

Songwhip är ett nytt webbaserat verktyg som kanske kan vara intressant för dem som ofta delar med sig av musik i olika sociala medier eller på andra platser.

Med Songwhip kan man enkelt konvertera en länk från till exempel Spotify så att denna även går att använda för dem som kanske hellre vill lyssna på den delade låten på Apple Music eller YouTube. Det går givetvis även att konvertera länkar åt andra hållet och resultatet ser ut som det på bilden ovan.

JAVA:s skapare James Gosling börjar arbeta för Amazon

Legendarisk programmerare ska arbeta med Amazons molntjänster

James Gosling
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

James Gosling, den välkände programmeraren som en gång i tiden skapade programmeringsspråk Java, skriver på Facebook att han nu kommer att börja arbeta för Amazon Web Services (AWS).

Gosling arbetade på Sun Microsystems när han skapade Java och lämnade Sun till förmån för Google efter det att Sun blivit uppköpta av Oracle 2010. Gosling spenderade dock ingen längre tid på Google och 2011 gick han vidare till startup-företaget Liquid Robotics. Han har även jobbat för Boeing Defense de senaste åren.

På AWS kommer Gosling att få titeln "Distinguished Engineer" men det finns inga uppgifter om vad exakt det är tänkt att han ska arbeta med på Amazon.

Hejdå Imzy

Den lite snällare versionen av Reddit lägger ner

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Diskussionsforumet Imzy som var tänkt att fungera som en lite snällare version av Reddit har meddelat att man nu lägger ner tjänsten efter att ha varit igång lite över ett år.

Imzy startades av en före detta Reddit-medarbetare men det verkar inte som om Imzy togs emot så väl som man hade hoppats. I ett mail där man berättar att tjänsten kommer att försvinna skriver grundaren bland annat:
"We’ve loved getting to know all of you and seeing you build communities and make new friends. Unfortunately, we were not able to find our place in the market. We still feel that the internet deserves better and hope that we see more teams take on this challenge in the future."
Har man ett konto på Imzy så har man till den 23 juni på sig att spara ner eventuell data som man har på tjänsten. Därefter stänger tjänsten ner för gott.

Google släpper verktyg för att fixa lite roligare diagram

Data Gif Maker gör animationer av diagram

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google har släppt ett verktyg som man kallar för Data Gif Maker som framför allt riktar sig till journalister eller andra som vill presentera lite mer livfulla diagram på webben eller andra ställen.

I verktyget skriver man bara in vilka värden man vill ha med i sitt diagram och därefter renderar Google en animation som till exempel den här nedanför.

Har du någon egen data som du vill animera ett diagram av så är det bara att hoppa vidare på länken nedan och börja fylla i dina värden.

Nu kan du arkivera bilder i Google Photos

Göm undan bilder du inte vill ha i tidslinjen

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Troligtvis har du ett gäng bilder i Google Photos som du inte vill radera från fototjänsten, men som du inte vill ha i din tidslinje. Nu har du möjlighet att lösa detta dilemma genom att arkivera bilder i appen. För att komma åt akriveringsfunktionen behöver du bara klicka på en bild du vill gömma undan och sedan välja Arkivera i inställningsmenyn. Därefter försvinner bilden från tidslinjen och lägger sig under den nya fliken Arkiv.

Arkiveringen har blivit tillgänglig i både iOS och Andriod-versionen av Google Photos. Har du inte fått funktionen ännu så behöver du troligtvis bara uppdatera appen.