Koenigsegg söker folk
Har 40 stycken tjänster att tillsätta 
44.1°
+
Bobby Green
0
Forskare vill göra Mars beboeligt
Med hjälp av en asteroid 
41.6°
+
Emmy Zettergren
0
Ferrari 308 GTB på Bangkoks gator
Ingen vanlig syn direkt 
92kg
+
Bobby Green
Ooho är en ätbar flaska gjord av organiska material
Död åt plasten! 
56.2°
+
Emmy Zettergren
0
Låtfakta i Spotify på ingång till Android
Behind the Lyrics 
42.7°
+
André Stray
0
Fresh Prince och DJ Jazzy Jeff ska ut på miniturné
Snälla spela här! 
102kg
+
Bobby Green

Google jobbar på smartare copy-paste

Klistra in utan att kopiera

Snart kan du slänga Ctrl åt fanders!
Foto: Pexels
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google är inte färdiga med att försöka underlätta våra liv. Utvecklarna jobbar på en funktion som gör det lättare för dig att kopiera och klistra in text genom att skippa kopieringssteget. Till exempel ska du kunna besöka en hemsida i Chrome med information om en butik och när du ska söka efter butiken i Google Maps har namnet på butiken redan dykt som förslag i tangentbordsappen.

Funktionen går att aktivera i Google Canary för tillfället och Google kommer troligtvis ge oss mer information om detta i samband med Google I/O som drar igång i maj.

engadget.com +

Apple skjuter upp Carpool Karaoke

Till "senare i år"

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Streamat

En av serierna som Apple skulle börja visa med Apple Music var Carpool Karaoke där då kändisar skulle sjunga i bilar. Tanken var att man skulle börja sända Carpool Karaoke under april månad men nyligen meddelade Apple att man inte kommer börja sända programmet förrän senare i år.

Carpool Karaoke kan man väl säga är en slags vidareutveckling av Carpool Karaoke-inslagen som The Late Late Show med James Corden kör.

techcrunch.com +

Låtfakta i Spotify på ingång till Android

Behind the Lyrics

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

I januari förra året började Spotify rulla ut funktionen Behind the Lyrics där du kunde få en inblick i vad artisterna egentligen menar med sin lyrik. Funktionen var endast tillgänglig i iOS-versionen av Spotify, men nu meddelar streamingtjänsten att Behind the Lyrics kommer bli tillgänglig på Android från och med idag.

news.spotify.com +

Hacker krigar mot IS med porr

Och Pride-meddelanden

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

CNN har slängt upp en intervju med hackern WauchulaGhost som krigar mot IS genom att hacka diverse konton på sociala medier som har någon koppling till IS. WauchulaGhost påstår sig ha hackat mer än 250 Twitter-konton som haft IS-koppling.

Till en början tog man endast över dessa konton för att trolla dem men efter ett tag kom de på idén att sprida porr och Pride-meddelanden via dessa hackade konton.

We started hijacking their accounts, taking over their accounts, basically just to troll them. To annoy them and make fun of them. Take screen shots, phone numbers, IP addresses, the whole nine yards. I have all that information on all the accounts I’ve ever taken.

Then we got the idea of spreading porn through the accounts.

En anledning till varför hackern gör detta är för att han anser att tjänster som Instagram, Twitter och Facebook inte gör tillräckligt för att blockera dessa konton från sina tjänster. Han nämner även att ett flertal säkerhetstjänster från olika länder tycker att han gör ett bra jobb och att han bör fortsätta exponera dessa konton.

money.cnn.com +

Wikipedia-grundare lanserar nyhetssida

Wikitribune heter den

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Sajter

Medgrundaren till Wikipedia, Jimmy Wales, lanserar nu en nyhetssida i hopp om att kunna leverera nyheter som finansieras via crowdfunding. Sajten heter Wikitribune och via den sidan kan folk som är intresserade donera pengar så professionella journalister kan producera nyhetsartiklar om allt från politik till teknologi.

Sidans mantra är att leverera fakta med tydliga kopplingar till källor. Journalisterna ska även kunna dela med sig av inspelade intervjuer eller annat material som användes för artikeln.

Sajten ska initialt anställa tio professionella journalister som då inte bara ska få pengar från sajtens community utan även hjälp med källkritiken då vem som helst kan föreslå ändringar i artikeln. Dessa ändringar måste dock godkännas av någon anställd innan de dyker upp på sajten.

Sidan kommer som vi tidigare nämnde förlita sig på finansiering från användarna och därav kommer det inte finnas någon reklam på sidan. Det kommer inte heller finnas någon betalvägg. Folk som betalar för sig kommer dock kunna influera vilka ämnen de anser bör täckas på sajten.

theverge.com +