Microsoft stänger ner Skypes kontor i Stockholm
120 jobb i farozonen 
27.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
IKEA lanserar app för sin belysningsserie Trådfri
Styr lamporna från mobilen 
50.0°
+
Emmy Zettergren
0
Så klär man sig som Kanye West, typ
Brad Hall visar 
80kg
+
Bobby Green
IKEA lanserar app för sin belysningsserie Trådfri
Styr lamporna från mobilen 
50.0°
+
Emmy Zettergren
Andy Rubin smygvisar ny telefon med minimal skärmkant
Borde visas upp ordentligt inom kort 
42.3°
+
André Stray
Vinflaskan som inte droppar
What kind of sorcery is this? 
101kg
+
Bobby Green

Facebook lanserar ny kamerafunktion i mobilappen

Och Facebook Stories kommer till alla

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

I den senaste uppdateringen av Facebooks mobilapp har man implementerat en ny kamerafunktion som tillsammans med Facebook Stories gör Facebook i det närmaste identisk med sin konkurrent Snapchat.

Med den nya kamerafunktionen kan spexa till sina bilder med en lång rad filter och sedan kan man skicka dessa till sin 24-timmars-story, sitt vanliga Facebook-flöde eller direkt till någon av sina kontakter.

Då Facebook redan har testat Stories ett tag i sin app så är det kanske inga nyheter för många av er. Nu är funktionen hur som helst officiellt släppt till alla Facebook-användare.

newsroom.fb.com +

Tinder lanserar webb-version

Svajpa på webben med Tinder Online

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Dejtingtjänsten Tinder har sedan starten för snart fem år sedan bara funnits som app till mobilen men nu verkar det som om tjänsten snart, antagligen redan nu för de flesta som läser det här, även går att ta del av på datorns webbläsare.

Tinder testar just nu webb-versionen av sin tjänst som man på webben har valt att kalla för Tinder Online. Tjänsten testas för tillfället i en handfull länder varav Sverige är ett. För att använda webb-appen krävs precis som med mobilappen ett Facebook-konto med vilket man ansluter sig till tjänsten. Därefter ser väl webbgränssnittet någorlunda ut som på Tinder i mobilen.

Ni hittar Tinder Online på länken nedan.

via blog.gotinder.com tinder.com +

Microsoft stänger ner Skypes kontor i Stockholm

120 jobb i farozonen

Skype har kontor i Münchenbryggeriet, Stockholm
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Microsoft har beslutat att stänga ner Skype Swedens kontor i Stockholm vilket innebär att 120 personer riskerar att förlorar sina jobb skriver DI Digital.

Anledningen till detta är att man vill minska antalet kontor man har runt om i världen och Skype skriver i ett skriftligt uttalande till DI Digital:
"Förslaget ligger i linje med företagets långsiktiga mål att minska antalet geografiskt spridda kontor för att skapa bättre samarbetsmöjligheter och förbättra utvecklingsverksamheten samt öka taken i innovation- och kvalitetsarbetet.
Microsoft kommer göra allt för att hjälpa alla som berörs av beskedet och där det är möjligt erbjuda dem nya möjligheter."

Under förra året omsatte Skype Sweden 265 miljoner kronor och gjorde en vinst på 31 miljoner kronor.

digital.di.se +

Tinder testar ny aktivitetsfunktion

Visa dina matchningar vad du vill göra

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Tinder håller för tillfället på att testa en ny funktion som troligtvis ska göra det lättare för dig och dina matchningar att hitta på någonting att göra. Funktionen kallas för "Matches Up For…" och beskrivs väl lättast som en kortlivad status som visar vilken sorts aktivitet du skulle vilja utföra.

På matchningssidan i appen kommer du kunna välja mellan elva olika aktiviteter som bland annat käka mat, ta en kaffe, dricka öl eller typ dansa. Du har även möjlighet att välja specifika ställen du skulle vilja hänga på.

Endast vissa användare har tillgång till den nya funktionen och det är för tillfället oklart om Tinder-gänget tänker göra den tillgänglig för samtliga användare.

venturebeat.com +

Dela ut din position med Facebook Messenger Live Location

Så vet dina polare exakt var du är den närmaste timman

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Med den senaste uppdateringen av Facebooks meddelande-app Messenger kommer det att bli möjligt för användare att dela med sig av sin exakta position live.

Med funktionen "Live Location" kan Messenger-användare låta en eller flera kontakter veta exakt var man är under en timmas tid. Det kanske kan vara intressant om man ska mötas upp så har man någorlunda koll på var de andra man ska möta är. Det går givetvis att stänga av live-positioneringen när man vill och det finns även en liten klocka som visar under hur lång tid till som positionen kommer att visas.

Google lanserade en liknande funktion som "Live Location" i sin kart-app Google Maps förra veckan och Apple har sedan länge den liknande funktionen "Find my Friends" i sitt mobila operativsystem iOS.

via reuters.com newsroom.fb.com +