Krönika Assassin's Creed mådde bra av ett sabbatsår
Nu är Ubisoft på rätt spår 
40.1°
+
Emmy Zettergren
0
IKEA:s svar på rekordpris för Da Vinci-tavla
"Köp en ny ram vetja!" 
50.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
iRobot Roomba får IFTTT-stöd
Säg åt Roomba att börja städa så fort du lämnar hemmet 
41.1°
+
André Stray
0
Häng med in i världens enda privatägda Boeing 787
Rimligt sätt att flyga på 
84kg
+
Bobby Green
Filmindustrin vill ha bort fulstreamings-tillägg till Kodi
Hotar utvecklare med rättsliga påföljder 
28.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Viasat börjar sända C Mores kanaler
Och Canal Digital börjar sända Viasats sportkanaler 
42.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Freddie Mercurys röst är den bästa inom rock
Polyphonic berättar varför 
136kg
+
Bobby Green

Fans sörjer fel Manson på Twitter

Va, är inte Marilyn Manson död?

Foto: Andreas Lawen / California Department of Corrections and Rehabilitation / Wikimedia
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Twitter

Tidigare idag berättade vi att sektledaren Charles Manson dött, något som rört upp känslor på Twitter. Fast av fel anledning. Fans till Marilyn Manson tror nämligen att det är han som gått bort, och att han heter Charles. Oups.

Ja det är inte lätt att hålla koll på alla Mansons. Men Marilyn verkar i alla fall må bra och vara högst levande.

Filmindustrin vill ha bort fulstreamings-tillägg till Kodi

Hotar utvecklare med rättsliga påföljder

Foto: Kodi
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Streamat

Filmindustrin verkar ha tröttnat rejält på tillägg till det populära mediacentret Kodi som gör att Kodi-användare kan ta del av upphovsrättsskyddat material. Därför har flera stora filmbolag gemensamt börjat hota utvecklare av Kodi-tillägg, så kallade "addons", med rättsliga påföljder om de inte slutar göra sina tillägg tillgängliga för andra Kodi-användare.

TorrentFreak skriver att en rad utvecklare av Kodi-tillägg har kastat in handduken och tagit bort sina tillägg från nätet efter att ha hotats med juridiska påföljder från Hollywood. Bland några av Kodi-tilläggen som nu försvunnit finns urlresolver, metahandler, Bennu, DeathStreams, Ares Wizard samt Sportie skriver TorrentFreak.

Kodi är en plattform från XBMC Foundation för att spela upp media och innehåller inget i sin grundfunktionalitet för att spela upp upphovsrättsskyddat material. Däremot så kan tredjepartsutvecklare utveckla tillägg till Kodi som hämtar material som är upphovsrättskyddat som användaren sedan kan spela upp på sin tv. Det är de sistnämnda som filmindustrin nu vill ha bort då allt fler har börjat använda dessa för att komma åt upphovsrättsskyddat material.

Jon Olsson och Janni Delér startar Yaytrade

Influencers ska börja konkurrera mot Blocket och eBay

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Skidåkaren Jon Olsson och influencern Janni Delér är medgrundare till den nya handelsplatsen Yaytrade som lanserades förra veckan.

På Yaytrade ska användare kunna köpa, sälja och byta grejer eller tjänster skriver företaget i ett pressmeddelande. Vidare säger Yaytrade att man siktar på att bli en global handelsplats och efter det att Jon Olsson presenterade sina annonser på tjänsten via sin YouTube-kanal så ska man ha haft besökare från 160 länder varav de flesta var från Sverige, Tyskland samt USA.

I dagsläget är det gratis att annonsera på Yaytrade och än så länge drar företaget in pengar på transaktionsavgifter för de användare som använder Yaytrades betalningspartner Stripes betalningstjänst.

Facebook testar VR direkt i nyhetsflödet

Kolla in Jumanji i virtual reality

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Facebook fortsätter att experimentera med VR och nu har man för första gången lagt upp en VR-upplevelse direkt i användarnas nyhetsflöde.

Det handlar om en upplevelse som man dels kan ta del av via ett VR-headset med stöd för Oculus webbläsare Oculus Browser. Det går även att kolla in Jumanji: Welcome to the Jungle direkt i en webbäsare som har stöd för WebVR. I VR-upplevelsen ska man försöka att samla ihop saker som finns utplacerade i upplevelsen och det går även att ta del av scener från filmen som inte visats tidigare.

Jumanji: Welcome to the Jungle släpps på amerikanska biografer 20 december och har svensk premiär 22 december.

IBM startar DNS-tjänst som ska skydda mot skadliga webbtjänster

9.9.9.9 är Quad9

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Verktyg

IBM har tillsammans med Packet Clearing House (PCH) samt The Global Cyber Alliance dragit igång en gratis DNS-tjänst som man kallar för Quad9 och vilken är tänkt att ge användare ytterligare ett skydd mot att drabbas av skadliga webbtjänster.

Quad9:s DNS-service kollar konstant av var användaren försöker surfa och upptäcker den att en användare försöker surfa in på en webbtjänst som tidigare bedömts som skadlig så varnas användaren för detta. Vidare lovar IBM och de andra företagen att man inte kommer att spara någon data om vilka tjänster användarna av Quad9 besöker.

Skulle du vilja testa Quad9 är det bara att ändra datons DNS-inställninger till "9.9.9.9" och därefter surfa vidare.