The Pirate Bay blir film

Webb / Tjänster

Den svenske filmmakaren Simon Klose håller just nu på att spela in en dokumentär-film som ska skildra torrent-sajten The Pirate Bay och människorna bakom den.

Filmen kommer att heta TPB - AFK (The Pirate Bay - Away From Keyboard) vilket jag antar anspelar på en fras som blev populär under förra årets rättegång mot de fyra grundarna av The Pirate Bay. Simon Klose var på plats och filmade den rättegången så vi kan nog utgå från att filmen kommer att inkludera material där ifrån men antagligen en hel del annat med.

För att finansiera filmen har man tagit nätet till hjälp och än så länge har man fått in runt 11 000 dollar utav de 25 000 dollar man hoppas att nätanvändare kan hjälpa till med. Hösten 2011 är det sagt att "TPB - AFK" kommer att få premiär.

via TorrentFreak www.tpbafk.tv +

John Oliver om förskonandet av kalkonen

Video / Allvar

Det är dags för thanksgiving i USA och det betyder att man slaktar en herrans massa kalkoner, till och med en hel sjuk mängd kalkoner. Men en kalkon får äran att bli benådad av presidenten och det bisarra i detta pratar John Oliver om den här veckan.

youtube.com +

Första 3D-utskriften i rymden

Vetenskap / Rymden

3D-utskrifter blir mer och mer var mans ägodom och nu finns det även en 3D-skrivare i rymden och nu har den skrivit ut sin första pryl på ISS. Det var NASA- astronauten Barry "Butch" Wilmore, som 17 november installerade skrivaren och gjorde en första testutskrift och utifrån det gjorde man ännu en testutskrift 20 november.

I måndags skickade man instruktioner för den första riktiga utskriften och igår var utskriften klar. Resultatet blev en plakett och den verkar faktiskt ha blivit starkare i sin konstruktion än vad man är van vid från jorden, förhållandena är ju inte helt normala där uppe i rymden.

Man kommer nu att fortsätta med olika tester och lära sig. Målet är så klart att bli helt fri från att behöva skicka reservdelar från jorden utan istället kunna tillverka dem på plats.

www.nasa.gov +

Cryorig gör det enkelt att testa om en kylare passar

PC / Hårdvara

Ibland kan det vara svårt att veta om en speciell kylare man vill använda passar i det system man har, speciellt om man har en liten formfaktor på lådan, höga minnesmoduler eller stora kylflänsar på moderkortet.

Nu har kylartillverkaren Cryorig tagit fram ett enkelt sätt för att testa detta med en pryl som simulerar den kylare man vill använda. Det handlar om en enkel "origami" som finns att ladda ner i en PDF som gäller för Cryorigs egna fyra kylare.

Modellerna måste skrivas ut på ett A4-papper i 1:1 skala och det finns en linjal så att man vet om man fått det till rätt storlek. Det finns versioner av varje kylare för olika socklar och när man klistrat ihop det är det bara att passa in det i sitt moderkort för att få sitt svar.

www.gdm.or.jp +

Victorias Secret lanserar "smart" BH

Mobil / Övrigt

Underklädeskedjan Victorias Secret lanserar nu en "smart" sport-BH som har inbyggda elektroder som ska med hjälp av en extern pulsmätare ska kunna mäta användarens puls.

Exakt varför man skulle behöva det här om det ändå krävs en extern pulsmätare förstår jag inte riktigt och det framgår inte heller vilka pulsmätare BH:n är kompatibel med. Sen kanske det inte är helt ultimat att ha elektronik inbyggt i något som man antagligen måste tvätta förhållandevis ofta.

Runt 75 dollar får man ge för den smarta BH:n hos Victorias Secret.

via TechCrunch www.victoriassecret.com +

Streama 100.000 radiostationer till Chromecast med TuneIn

Mobil / Mjukvara

Den populära radioappen TuneIn släpptes i en uppdaterad version igår där den största nyheten var att man nu stödjer Googles lilla streamingmanick Chromecast.

Det gör det möjligt för TuneIn-användare att streama musik och annat från över 100.000 lokala, nationella och internationella radiostationer samt podcasts till sin TV via Chromecast.

TuneIn hittas gratis till iOS på App Store här och till Android på Google Play här.

via Engadget tunein.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen