Google Maps adderar trafikinformation för Sverige

Webb / Tjänster

Google meddelar idag att man adderar trafikinformation för Sverige och Taiwan i sin karttjänst Google Maps. Något som givetvis är perfekt för oss här på Feber då alla våra skribenter här bor i dessa bägge länder. Eller ja, det är bara en som bor i Taiwan om sanningen ska fram.

Hur som helst, man slår på trafik-lagret uppe i Google Maps högra hörn och får då information i form av färger var trafiken flyter på och var det är trafikstockningar. Bilden till höger togs under rusningstrafiken idag och som synes så är det som vanligt trångt på Essingeleden i Stockholm.

Trafikinformationen i Google Maps finns tillgänglig både på den vanliga datorn och i Google Maps för mobilen. Helt klart ett välkommet verktyg för alla bilpendlare misstänker jag.

via Swedroid google-latlong.blogspot.com +

Obama slår världsrekord med sitt Twitterkonto

Webb / Twitter

I veckan skapades det ett Twitterkonto för den amerikanska presidenten. Och inte helt oväntat var det rätt många som bestämde sig för att följa Amerikas 44e president. Så pass många att han lyckades få 1 miljon följare på rekordkort tid. Nämligen 5 timmar.

Tidigare hade Robert Downey Jr rekordet efter att skrapat ihop en miljon följare på 23 timmar och 22 minuter, men Barack slog Robert rätt hårt.

POTUS-kontot fortsätter att växa och i skrivande stund har Barack 2,33 miljoner följare. Nedan ser ni presidentens första inlägg på Twitter på POTUS-kontot.


via World Record Academy twitter.com +

Philips hjälper dig hitta rätt i butiken med hjälp av smarta lampor

Pryl / Mojänger

På den franska matvarubutiken Carrefour i Lille i norra Frankrike har Philips riggat upp belysning som ska göra det lättare för kunderna att hitta till mjölkhyllan utan att behöva konsultera de anställda. Samtliga glödlampor i taket på butiken har bytts ut med LED-lampor från Philips med inbyggd Visible Light Commmunication, eller VLC som det också kallas.

För att utnyttja denna smarta lokaliseringsfunktion så behöver kunderna ladda ner en navigationsapp från Philips, dra igång den och lägga telefonen i horisontellt läge i butiken och rikta kameran mot lamporna. Lamporna skickar information till telefonen och du får reda på var i butiken du befinner dig och hur du behöver gå för att komma till mjölken.

Ovan ser ni en video som visar hur systemet fungerar.

www.engadget.com +

Teaser A Very Murray Christmas

Film / Teaser

Idag släppte Netflix en teaser till den kommande filmen "A Very Murray Christmas" där vi ser Bill Murray i huvudrollen som sig själv.

Filmen är regisserad av Sofia Coppola och handlingen kretsar kring att Bill Murray är orolig över att ingen kommer att dyka upp till hans TV-show på grund av ett kraftigt snöoväder i New York. I övriga roller syns bland andra George Clooney, Amy Poehler, Chris Rock, Maya Rudolph, Jason Schwartzman samt Miley Cyrus.

Det är oklart när Netflix kommer att börja sända "A Very Murray Christmas" men det är väl inte helt omöjligt att det sker under den kommande julsäsongen.

youtube.com +

Arizona Sunshine är ett zombiespel anpassat för VR

Spel / PC

VR-glasögon och zombies. Jag vet inte om det kan bli värre än så. Men för den med starkt hjärta kan Vertigo Games nya spel vara värt att kolla in.

Det heter Arizona Sunshine och är designat och byggt helt för användning tillsammans med virtuell verklighet och är utformat för kommande VR-glasögonen HTC Vive. I spelet får man använda olika vapen för att kämpa mot zombies som enligt utvecklarna ska upplevas vara så nära spelaren att det tekniskt sett skulle kunna gå att röra vid dem.

Det kommer att vara enkelt att bara hoppa in och ut ur spelet om hjärtat och huvudet endast klarar av korta spelsessioner medan den med hårda nerver kan köra på från början till slut.

Spelet finns just nu på Steam och ska släppas officiellt någon gång i år.

www.ign.com +

Om Po från Teletubbies var med i Fifty Shades of Grey

Film / Trailer

Den röda varelsen från Teletubbies, mer känd som Po, ersätter originalskådisen Dakota Johnson i denna version av Fifty Shades of Grey vid namn Fifty Shades of Tubby.

Bonusvideo nedan.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen