MySpace sålt för 35 miljoner dollar

Webb / Övrigt

Igår läckte det ut uppgifter om att företaget Specific Media, tillsammans med artisten Justin Timberlake, köper 95% av det sociala nätverket MySpace för 35 miljoner dollar. För säljaren News Corp och dess ägare Rupert Murdoch torde detta räknas som en av företagets i särklass sämsta affärer då man köpte MySpace 2006 för 580 miljoner dollar.

Det har under en längre tid varit känt att News Corp velat göra sig av med MySpace och att man hade hoppats få cirka 100 miljoner dollar för sajten. Något man alltså inte lyckades med men man kommer att få behålla en minoritetspost i sajten på 5%.

Köparna Specific Media uppger även att MySpace personal på cirka 400 personer ska halveras i en nära framtid. Något som antagligen kommer att vattna ur sajten ytterligare.

www.bbc.co.uk +

Nu kommer Pushbullet till iOS och Mac

Mobil / Mjukvara

En av mina favoritappar är Pushbullet med vilken jag kan se mobilens notifieringar i Chrome och även skicka grejer mellan Android och Chrome med ett knapptryck.

Nu har Pushbullet meddelat att man även släpper sin app till iOS, OS X samt som som ett tillägg till Apples webbläsare Safari. I klippet ovan kan ni kolla in lite snabbt vad man kan göra om man installerar Pushbullet på en iPhone och en Mac.

Du hittar Pushbullet gratis till iOS i App Store här och till OS X i Mac App Store här.

blog.pushbullet.com +

McLarens nya modell heter 675LT

Bil / McLaren

I dag går McLaren ut och meddelar att deras nya modell får namnet 675LT. Bilen får precis som namnet avslöjar 675 hästar. Den baseras på modellen 650S och fokus ligger på bankörning. LT står för long tail, ett begrepp som tidigare använts på den legendariska racerbilen F1 GTR Long Tail.

Premiär blir det på bilmässan i Genève.

www.motorauthority.com +

Spartan får stöd för tillägg

PC / Mjukvara

Microsofts nya webbläsare som går under namnet Project Spartan kommer att få stöd för tillägg. Det hela offentliggjordes på Twitter idag.


Exakt hur tilläggen kommer att fungera finns det ingen information om. Redan idag finns det dock stöd för tillägg i Internet Explorer 11 men där de skiljer sig en hel del från de tillägg som kan hämtas till Chrome och Firefox.

www.theverge.com +

Missuppfattningar kring bakterier och äckel

Vetenskap / Medicin

Här har vi ett av Mental floss senaste klipp och det är ett väldigt intressant ett. Här går de igenom massor av olika saker som många människor tror är sant gällande bakterier och liknande.

youtube.com +

WeChat får desktopklient till PC

PC / Mjukvara

Ett år efter det att Macanvändare fått tillgång till en klient för WeChat så finns nu en version även tillgänglig för PC-användare.

Liksom i flera andra mobila chattprogram kopplar du samman ditt mobila konto med datorversionen genom att skanna av en QR-kod med mobilen.

Sedan tidigare finns det också en webbversion för den som inte vill använda klienter alls.

via The Next Web weixin.qq.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen