Fler cyberlockers får kalla fötter

Webb / Tjänster

Igår kunde vi berätta att det råder mer eller mindre panik i cyberlocker-världen efter tillslaget mot Megaupload i förra veckan och bland andra den stora cyberlocker-tjänsten Filesonic tog bort funktionen att kunna dela med sig av det materialet man laddat upp till Filesonic. Idag kommer rapporter om att andra cyberlockers har gjort samma sak samt en del annat.

Tjänsten Fileserve har till exempel även de stängt möjligheten att dela med sig av uppladdade filer samt även raderat en hel del av användarnas filer. Vissa användare har även fått sina konton stängda med hänvisning till att de brutit mot Fileserves användar-avtal.

TorrentFreak rapporterar även att Fileserve, VideoBB, VideoZer, FileJungle, UploadStation och FilePost har stängt ner sina så kallade affiliate-program där användare som laddade upp och delade med sig av material blev belönade i olika former. Vissa av dessa tjänster sägs även ha börjat radera både uppladdade filer och konton. Tjänsten Uploaded.to har fortfarande kvar sitt affiliate-program och istället valt att stänga ute alla med amerikanska IP-nummer från sin tjänst, ett drag som man antagligen hoppas gör att man inte hamnar på FBI:s radar.

torrentfreak.com +

HBO sätter ner foten mot vpn-skurkar

Webb / Streamat

HBO lanserade nyligen streamingtjänsten HBO Now i USA och har sedan dess lyckats få med sig ett gäng betalande kunder från landet. Tjänsten har också fått ett gäng betalande kunder som bor utanför Amerikas landsgränser och använder vpn-tjänster för att få tillgång till de filmer och serier som finns tillgängliga via HBO Now.

Även om dessa kunder betalar för sig så är dem inte några användare HBO Now vill ha. Detta blev tydligt när HBO i helgen skickade ut ett mail till användarna som använt vpn-tjänster där det stod att användarna i fråga bryter mot användaravtalet då de använder vpn-tjänster för att komma åt HBO Now. Och att på grund av detta kommer deras konton att stängas ner inom några dagar.

Om dessa användare som fått sina konton nedstängda inte har någon lokal HBO-leverantör så kommer de troligtvis vända sig till andra, mindre legala sätt att titta på Game of Thrones.

torrentfreak.com +

Nörd får ny innebörd i SAOL

Samhälle / Allmänt

Nu är den senaste versionen av Svenska Akademiens Ordlista SAOL släppt och förutom att det tillkom och föll bort en hel del svenska ord så finns det även några som har fått en uppdaterad innebörd.

Ett av dessa ord är nörd som reklambyrån Rodolfo har lobbat för att få till en ändring sedan 2012 och detta verkar vara något man nu har lyckats med. Den nya definitionen på en nörd i SAOL lyder nu så här:
"Person som har ett stort specialintressen och därför kan uppfattas som något enkelspårig."
Det får man väl säga är klar förbättring till den tidigare lydelsen som var förhållandevis nedlåtande mot nörden:
"Enkelspårig och löjeväckande person, tönt."

www.resume.se +

Spana in Let's Play

Spel / Multiplattform

Let's Play är en franskproducerad dokumentärserie i fem delar där man tittar lite närmare på den europeiska indiespelscenen.

I klippet ovan kan man beskåda det första avsnittet och övriga avsnitt borde dyka upp framöver.

killscreendaily.com +

Apple släpper sin klimatrapport

Mac / Övrigt

Apple släppte nyss sin rapport för hur man skall har påverkat klimatet det gångna året. I rapporten nämner man att företaget gjort stora framsteg, men man säger också att att man har en hel del kvar att göra och att det är Apples ansvar att vara ledande på denna front.

All verksamhet som Apple bedriver i USA och 87 % av dess globala verksamheter drivs numera av förnybar energi. Apple lägger även stort fokus på minska mängden pappersmaterial i sina förpackningar och att pappret som man använder kommer från förnybart skogsbruk. Under 2014 kom 80 % av alla förpackningar från förnybart skogsbruk och målet är att öka den siffran till 100 %.

Om man vill läsa hela denna rapport så kan man hitta den via länken nedan.

images.apple.com +

Amerikansk senator kör Slå Dig Fri som ringsignal

Video / Dumheter

Den republikanska senatorn Pat Roberts glömde stänga av ljudet på sin mobiltelefon under något politiskt möte. Under mötet fick han ett samtal och det visade sig att Roberts använda låten Slå Dig Fri från Frost som ringsignal.

youtu.be +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen