Google tar Street View till en ny låg nivå

Webb / Tjänster

Stora Barriärrevet är det största naturliga korallrevet i världen och har man inte möjlighet att åka och titta på det själv kan man inom kort göra det från datorn. Google är nämligen där och plåtar under vattnet med sina Street View-kameror.

Allt görs möjligt tack vare ett samarbete mellan Google, University of Queensland och Caitlin Group. De ska kartlägga hur revet mår via mängder av panorama-bilder och även filma en del. Kamerorna placeras framför en liten dykarskoter kallad DPV (Diver Propulsion Vehicle) för ställen där det inte är så djupt. När det börjar bli djupare, 30 till 100 meter, används istället en robotubåt.

I samband med kartläggningen ska gruppen även, om de får möjlighet, studera lite tigerhajar, sköldpaddor och mantarockor om hur de har påverkats av den globala uppvärmningen.

Bilderna ska man kunna ta del av redan idag via Google Street View (även om jag inte har lyckats hitta några än).

Uppdaterat

Som en uppmärksam läsare påpekat så är det Google som kommit överens med Panoramio att ladda upp bilderna där. Hur det hela ser ut (coolt som bara den) går att se här.

via Gizmodo www.uq.edu.au +

Lite spoilers Mark Hamill bekräftar medverkan i Star Wars Episode VIII

Film / Nyhet

Mark Hamill meddelar via Twitter att han kommer medverka i Star Wars: Episode VIII som har premiär 2017, vilket hintar om att han kommer att överleva i The Force Awakens som har premiär om några veckor. Alternativt komma tillbaka i Episode VIII som ett spöke likt Obi-Wan Kenobi, Yoda och Anakin Skywalker i orginaltrilogin.

Hur som helst så var inlägget på Twitter svar på en fråga från användaren GregorioLoco som frågade hur läget ser ut med avtalsmässiga skägget varpå Mark svarade att han rakade av sitt skägg i samband med sin medverkan i andra projekt, mer specifikt tv-serien The Flash, och att skägget kom tillbaka i samma veva som Episode VIII började spelas in.
Ovan kan ni se trailern för Star Wars: The Force Awakens som släpptes i april i år där Luke för övrigt verkar prata samt pilla på R2D2.

www.theverge.com +

Ny tv-serie baserad på Hoten från underjorden på gång

Film / Nyhet

Entertainment Weekly rapporterar att Kevin Bacon kommer återvända till Perfection i en kommande tv-serie baserat på kultfilmen/filmserien Hoten från underjorden. Denna nya serie är en nystart och ignorerar därmed serien Tremors: The Series som sändes på den amerikanska tv-kanalen SciFi Channel under 2003.

Bacon kommer att både spela samt agera exekutiv producent och serien kommer skrivas av Andrew Miller (The Secret Circle).

Serien håller just nu på att säljas till diverse tv-kanaler dock är det just nu oklart var serien kommer landa.

www.ew.com +

Playstation 4 fortsätter sälja som smör

Spel / Sony

Sony har nu meddelat via pressmeddelande att företaget har lyckats sälja 30,2 miljoner Playstation 4 världen över sedan releasen för drygt två år sedan, vilket enligt Sony själva gör PS4 till den bäst säljande konsolen i Playstation-historien:

The Playstation 4 continues to demonstrate the fastest and strongest growth in PlayStation hardware history.

www.polygon.com +

Håll koll på länders territoriumanspråk

Webb / Tjänster

Alla rödfärgade länder ovan har en eller flera territoriumanspråk mot andra länder då de anser att en viss del av ett annat lands territorium ska tillhöra det egna landet.

Som synes verkar en majoritet av världens länder ha territoriumanspråk på andra länders territorium men tack och lov så är det bara en mindre del av dessa som i dagsläget har lett till väpnade konflikter, invasion eller liknande.

De flesta länder gör anspråk på territorium på något av deras angränsande länder men en del länder, som till exempel USA, gör anspråk på territorium långt utanför det egna landets gränser. Här i norden verkar vi förhållandevis förskonade från liknande tvister även om både Danmark och Island gör anspråk på brittiska Rockall Island och Danmark gör även anspråk på Hans Island utanför Grönland som även Kanada vill ha.

via Gizmodo metrocosm.com +

Den här porren sökte vi på mest i år

Webb / Övrigt

En av världens största porrsajter har släppt lite statistik över vad deras användare har sökt på mest under året och även skickat med lite historisk statistik så att man kan jämföra hur porrsökningarna har förändrats de senaste åren.

Under 2015 var de mest eftersökta orden "lesbian" "teen" samt "step mom" som synes ovan och de två första sökorden har under alla år placerat sig bra i rankingen medan porrsurfarnas stora intresse för styvmammor verkar vara något som först dök upp förra året.

Jag ska inte påstå att förändringarna på porrsökningarna har varierat något enormt de senaste åren men för tre år sedan ser det ut att ha varit något slags skifte då vissa sökord som då var populära, till exempel "asian", "creampie", "mature", "blowjob" samt "orgy", helt försvann bland de populäraste sökningarna efter 2012. Det enda nya sökordet på topp-tio-listan för 2015 är "step sister".

metro.co.uk +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen