Google tar Street View till en ny låg nivå

Webb / Tjänster

Stora Barriärrevet är det största naturliga korallrevet i världen och har man inte möjlighet att åka och titta på det själv kan man inom kort göra det från datorn. Google är nämligen där och plåtar under vattnet med sina Street View-kameror.

Allt görs möjligt tack vare ett samarbete mellan Google, University of Queensland och Caitlin Group. De ska kartlägga hur revet mår via mängder av panorama-bilder och även filma en del. Kamerorna placeras framför en liten dykarskoter kallad DPV (Diver Propulsion Vehicle) för ställen där det inte är så djupt. När det börjar bli djupare, 30 till 100 meter, används istället en robotubåt.

I samband med kartläggningen ska gruppen även, om de får möjlighet, studera lite tigerhajar, sköldpaddor och mantarockor om hur de har påverkats av den globala uppvärmningen.

Bilderna ska man kunna ta del av redan idag via Google Street View (även om jag inte har lyckats hitta några än).

Uppdaterat

Som en uppmärksam läsare påpekat så är det Google som kommit överens med Panoramio att ladda upp bilderna där. Hur det hela ser ut (coolt som bara den) går att se här.

via Gizmodo www.uq.edu.au +

CDON börjar sälja digitala spel till Xbox One och Xbox 360

Spel / Mobilspel

CDON meddelar idag att webbutiken har börjat samarbeta med Microsoft och erbjuder nu digitala spel till Xbox One och Xbox 360 och blir på så vis den första webbutiken i Norden som erbjuder detta.

Köper du något spel, dlc, expansion eller säsongspass från CDON:s nya download-avdelning så kommer du få en kod på Dina Sidor som du i sin tur kan skriva in i Xbox Store och sedan börja spela spelet du köpt på webbutiken.

cdon.se +

Skräckfilmer är de filmer vi kommer ihåg bäst

Film / Nyhet

En studie Georgia Institute of Technology visar på att vi har lättare för att komma ihåg filmscener från skräckfilmer än från andra filmgenrer och detta beror att de innehåller mer gripande scener som gör att tittaren zonar ut från sin omgivning och blir mer engagerad i filmen.

Man genomförde studien genom att låta en försöksgrupp kolla på ett tiotal filmer samtidigt som de var inkopplade till en MRI-scanner och omgivna av diverse distraktionsmoment som till exempel blinkande lampor. Man kunde i undersökningen se hur försökspersonerna blev mer fokuserad på filmen under dramatiska scener medan de under lite lugnare scener riktade sin uppmärksamhet mot distraktionsmomenten.

Matt Bezdek som var ansvarig för studien säger till Huffington Post:
"Now we have brain evidence to support the idea that people are figuratively transported into the narrative."

www.huffingtonpost.com +

OnePlus drar igång kampanj för OnePlus 2

Mobil / OnePlus

Trodde du att hypetåget kring OnePlus 2 hade stannat för gott? Det gjorde i alla fall jag. Men ack så fel jag hade. OnePlus har nämligen nu dragit igång en kampanj som ska få fans till den nya flaggskeppsluren 2 att utföra diverse saker för att bli en av de 22 lyckliga vinnarna som får lägga vantarna på OnePlus 2.

OnePlus har listat tio utmaningar som man kan välja att utföra. Utmaningarna kan vara att sätta en OnePlus-dekal på sin bil eller att sjunga en sång om telefonen. Dådet ska filmar och sedan laddas upp på OnePlus-hemsidan så att andra OnePlus-fans kan rösta på just ditt alster.

De 22 som hamnar i toppen av omröstningen kommer få ett stycke OnePlus 2. Tävlingen börjar nu och kommer avslutas 5 augusti. Länk till sidan med utmaningar och bidrag hittar ni här nere till vänster.

oneplus.net +

Sonys mobildivision visar intäkter under förväntan

Mobil / Sony

Det fortsätter gå sådär för Sonys mobila avdelning. Under andra kvartalet fick företaget in 2,23 miljarder dollar i intäkter, vilket är acceptabla siffror för gemene man men för Sony är det en minskning på 16,3 procent jämfört med vad mobildivisionen drog in under samma period året innan.

På andra avdelningar hos Sony verkar det dock gå rätt bra. Playstation-avdelningen fick in 2,33 miljarder dollar i sålda enheter och spel, Sony lyckades bland annat sälja 3 miljoner Playstation 4 under kvartalet och nådde 25 miljoner sålda enheter, vilket är en ökning på 12.1 procent jämfört med året innan. Sony Devices hade också ett rätt trevligt kvartal med en ökning på 35,1 procent med 1,92 miljarder dollar i intäkter.

www.theverge.com +

SpaceShipTwo kraschade på grund av dålig pilotutbildning

Vetenskap / Rymden

Amerikanska NTSB (National Transportation Safety Board) är nu klara med utredningen om varför Vigin Galactics rymdskepp SpaceShipTwo kraschade under en testflygning i oktober förra året och man säger att orsaken till olyckan var att piloterna inte fått tillräckligt med utbildning.

Enligt NTSB så har Northrup Grumman Corp dotterföretag, Scaled Composite, företaget som bygger Virgin Galatics rymdskepp och utbildar dess piloter, under tio års tid inte gett piloterna och personalen runt omkring adekvat utbildning.

NTSB säger att olyckan kunde ske genom att en av piloterna lossade SpaceShipTwo:s ledade stjärparti för tidigt och att detta ledde till att planet bröts isär i luften. Vid olyckan omkom en av piloterna medan den andre lyckades skjuta ut sig och klarade sig med skador.

uk.reuters.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen