Guide till att ta bort din Google-historik

Webb / Tjänster

Den 1 mars antar Google en ny informationspolicy. Den innebär extremt sammanfattat att din sökhistorik och och google-vanor kan komma att skickas vidare till andra google-produkter för att skräddarsy din "google-upplevelse".
Om du inte gillar att google berättar för dig vart du vill och vad du gillar kanske du ska ta och följa länken och läsa lite mer om den här nya policyn.

gizmodo.com +

En expert svarar på frågor om rymden

Vetenskap / Rymden

Här är nytt avsnitt i Singularity Universitys serie "Ask an expert" och i det här avsnittet svarar Anousheh Ansari, den första muslimska kvinnan i rymden och även grundare av Ansari X Prize, på frågor om rymden.

Anousheh Ansari [wiki] spenderade några dagar på den internationella rymdstationen ISS i september 2006 vilket gjorde henne till den första muslimska kvinnan i rymden och även den första personen någonsin som finansierade en resa till ISS själv.

singularityhub.com +

Chrome 45 kommer att bli mindre resurskrävande

Webb / Verktyg

Google släppte i veckan version 44 av sin webbläsare Chrome där man automatiskt började blockera onödiga flashapplikationer för att spara resurserna och idag säger man att nästa version av Chrome, Chrome 45, ska kräva ännu mindre av datorns resurser.

Detta har man åstadkommit genom att bland annat bara se till att bara de senast använda tabbarna uppdateras om datorn börjar gå segt vilket frigör en del av datorns minneskapacitet. Google säger att Chrome 45 överlag kommer att kräva 10% mindre minne än vad webbläsaren gör nu och när man kör enskilda webappar som till exempel Gmail kan det handla om uppemot 25% lägre minnesförbrukning.

I klippet ovan kan ni kolla in skillnaden i minneförbrukningen i Gmail mellan Chrome 43 och Chrome 45. Google säger att Chrome 45 kommer att vara snällare mot datorns batteri och att den kan spara in upp till 15% av batteriet beroende på dator och operativsystem.

chrome.blogspot.se +

Star Wars-roboten BB-8 finns i två modeller

Pryl / Robotar

Igår skrev vi om en radiostyrd version av den nya Star Wars-roboten BB-8 som kommer att dyka upp i nästa Star Wars-film The Force Awakens som Disney tagit fram tillsammans med Sphero (se inlänkad artikel nedan) men det verkar även som om Disney tagit fram en lite billigare version av BB-8.

Den billigare versionen är dock inte radiostyrd men den kan rulla runt och är försedd med diverse ljud- och ljuseffekter. Den är 29 centimeter hög och drivs på fyra stycken AA-batterier och har alltså inget uppladdningsbart batteri som den dyrare modellen av BB-8.

Den kostar motsvarande cirka 400 kronor medan den dyrare modellen som vi skrev om igår kommer att kosta 1.600 kronor här i Sverige.

via TheForce www.disneystore.co.uk +

Ny trailer för Afro Samurai 2

Spel / Multiplattform

Ny trailer för Afro Samurai 2 där utvecklarna bakom spelet pratar lite om det.

Spelet släpps till Windows, Xbox One och PlayStation 4 om några veckor.

Digga The Slowpoke Song

Spel / Nintendo

Förra året släppte Nintendo en officiell Pokémon-låt om den långsamma Pokémonen Slowpoke. Den låten var då helt på japanska men nu har man släppt en officiell engelsk version av låten och den kan man gunga huvudet till genom att trycka på play-knappen ovan.

Texten till låten kan hittas via länken nedan och den japanska versionen kan hittas som bonusklipp nedan.

kotaku.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen