Microsoft köper 800 patent av AOL

Webb / Övrigt

Den amerikanska nätjätten AOL meddelade idag att man säljer 800 av sina patent till Microsoft för 1 056 miljoner dollar. Samtidigt meddelar man även att Microsoft kommer att licensiera 300 patent från AOL.

I köpet ingår även delar av ett icke namngivet dotterföretag till AOL men anonyma källor uppger att det handlar om vissa delar av det gamla webbläsar-företaget Netscape. Enligt samma källor handlar det om patent som Netscape har men Netscapes varumärke och vissa andra tillgångar kommer AOL att behålla.

Exakt vad Microsoft ska göra med de här patenten finns det än så länge inga uppgifter om men med tanke på hur mycket man betalar och alla patent-tvister som pågår för tillfället så är jag förhålladevis säker på att Microsoft har någon slags plan för det här.

via TheNextWeb corp.aol.com +

Forskare lyckas skapa illusionen av att telepotera

Vetenskap / Forskning

På Karolinska sjukhuset i Stockholm har forskare lyckas skapa illusionen av att teleportera. Testpersoner har fått bära en display väl monterad framför ögonen medan de ligger och röntgas. På displayen spelas det in en video där de i första person går runt i rummet och står utanför röntgenmaskinen de är i. I början räckte inte detta för att övertyga hjärnan om att testpersonen var utanför sin kropp, tills forskare tog på testpersonen på samma ställe och sätt som främlingen i videon blev tagen på. Det tog bara sekunder att skapa illusionen.

I röntgenbilderna kunde forskare till och med se att hjärnan reagerade när testpersonen övertygades om att de var utanför sin egen kropp. Helt klart fascinerande hur lätt man kan lura hjärnan.

www.geek.com +

Featurette för Mad Max: Fury Road

Film / Övrigt

Den 22a maj har Mad Max: Fury Road premiär i Sverige. Tills dess får vi nöja oss med små trailers och featurettes som den ovan. Ser ni fram emot nya Mad Max?

youtube.com +

Har du söndagsångest?

Webb / Sajter

Undersökningsföretaget Novus har på uppdrag av utbildningsföretaget Nackademin undersökt hur många svenskar som har haft söndagsångest och det visade sig att sex av tio svenskar någon gång hade haft söndagsångest och att tre av tio hade återkommande problem med detta.

Söndagsångest är vanligast bland människor i 18- till 29-årsåldern där 78% hade känt av detta någon gång medan 45% upplever återkommande söndagsångest . Vidare visade det sig att högutbildade hade söndagsångest i högre grad än dem med lägre utbildning och norrlänningar hade minst söndagsångest sett ur en geografisk synvinkel.

Oro inför den kommande veckan, prestationsångest, stress eller missnöje med det man ägnar sig åt i veckorna är vanliga orsaker till söndagsångest.

sondagsangest.nu +

Xcar testar Jaguar XE

Bil / Jaguar

Alla biltillverkare vill ha något som konkurrerar med BMW:s 3-serie och den nya modellen XE är Jaguars tänkta kandidat för den uppgiften. I den här videon får vi se när Xcar tar sig en tur med bilen och försöker ta reda på om Jaggan har en chans.

www.carscoops.com +

Silent Hills-namninsamling når över femtio tusen underskrifter

Spel / Övrigt

Sedan nyheten om nedläggningen av Silent Hills nådde oss i måndags har fans över hela världen "sörjt" spelet vi alla sett fram emot. Samarbetet mellan Hideo Kojima och Guillermo del Toro var verkligen för bra för att vara sant.

Men det betyder inte att vi har gett upp för det. Just nu finns det en namnsamling på change.org med över femtio tusen underskrifter för att ta tillbaka Silent Hills. Målet är nå upp till 75 tusen, om ni vill skriva under och bli en del av detta är det bara att gå in här.

www.vg247.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen