SVT Play släpper ny beta-version

Webb / Tjänster

SVT släppte igår en kommande version av SVT Play i beta-version där man har piffat upp tjänsten en del och framför allt implementerat så att man använda sin iPhone eller Android-telefon som fjärrkontroll.

Annat som är nytt är bland annat bättre touchkontroller för de som sitter på mobil och tablet, automatisk anpassning av tv-fönstrets storlek, bättre sök-funktionalitet, mer och tydligare information om programmen och, tack och lov, ingen autostart av klippen man vill kolla på.

Vill ni kolla in beta-versionen av nya SVT Play så hoppa vidare på länken nedan. Vill ni använda mobilen som fjärrkontroll så behöver ni en QR-kodsläsar installerad och sedan kan ni hoppa vidare hit. Har ni ingen QR-kodsläsare på mobilen så finns det tips på sådana på länken ovan med.

via SVT Testbild beta.svtplay.se +

Valve bannar toppspelare i CS:GO efter matchfixing

Spel / Esport

Efter att det upptäckts att flera spelare varit involverade i uppgjorda matcher under en turnering i Counter-Strike: Global Offensive tar nu Valve i med hårdhandskarna och bannar flera toppspelare tillsammans med ett par anställda kopplade till de totalt tre inblandade lagen iBUYPOWER, NetCodeGuides.com, och Team Torqued. Sammanlagt är det sju personer som från och med nu inte får delta på något vis i tävlingar som anordnas av Valve. Det meddelar spelföretaget i ett uttalande.

"We can confirm, by investigating the historical activity of relevant accounts, that a substantial number of high valued items won from that match by Duc "cud" Pham were transferred (via Derek "dboorn" Boorn) to iBUYPOWER players and NetCodeGuides founder, Casey Foster"

Enligt tidigare uppgifter ska också spel ha gjorts på matchen där de som bettade vann över 10 000 dollar.

Här är de personer som stängts av:

•Duc “cud” Pham
•Derek “dboorn” Boorn
•Casey Foster
•Sam “Dazed” Marine
•Braxton “swag” Pierce
•Keven “AZK” Larivière
•Joshua “Steel” Nissan

www.gamespot.com +

Fina foton på nära håll

Foto / Övrigt

Macrofotografering är väldigt populärt och man kan verkligen ta magiska bilder där betraktaren knappt kan se vad det är. Sedan finns det extrem macrofotografering där man går ännu närmare för att verkligen komma in i en annan värld. I videon ovan kan ni se ett gäng fotografier där vi kommer extremt nära olika objekt och vissa av bilderna är magiska.

petapixel.com +

Ny järnväg byggs mellan Ryssland och Kina

Samhälle / Ekonomi

Efter att ha förhandlat i närmare i tio år står det nu klart att det kommer att byggas en ny höghastighetsjärnväg mellan Rysslands huvudstad Moskva och Kinas huvudstad Peking.

Järnvägen kommer att bli runt 700 mil lång och sträckan kommer att avverkas på under 48 timmar vilket kan jämföras med de fem dygnen resan tar idag med transsibiriska järnvägen.

Man tror att det kommer att ta åtta till tio år att färdigställa den nya höghastighetsjärnvägen och att det kommer att kosta motsvarande cirka 2.000 miljarder kronor. Enligt uppgifter kommer statliga China Railway High-speed bygga järnvägen och de har tidigare även byggt Shanghai Monorail som ni kan kolla in lite snabbt i klippet ovan.

via DI.se uk.businessinsider.com +

Sju saker du inte visste om The Matrix

Film / Övrigt

Gillar du filmen The Matrix? I så fall kanske det kan vara kul att titta på denna för att få reda på sju små saker som du kanske inte hade koll på om filmen.

sploid.gizmodo.com +

Det här är Vivaldi, en helt ny webbläsare

Webb / Verktyg

Ännu en webbläsare, behöver vi det? Så klart att vi gör! Här är Vivaldi, en webbläsare skapad av en av grundarna till Opera, Jon von Tetzchner. Jon och hans nya team tycker helt enkelt inte att Opera är på väg åt rätt håll utan man vill göra en tight och snabb webbläsare istället.

Gränssnittet är ganska så enkelt, flikarna kan man placera lite var man vill och förutom flikarna finns det lite knappar som leder till bokmärken, anteckningar och mail som ska komma senare.

Om man gillar att använda tangentbordet ska man kolla in Vivaldi, många kortkommandon går att ställa in efter eget tycke och smak.

Vivaldi är i dag släppt i en "technology preview" vilket verkar vara modeordet för året. "Inte färdig" betyder det på ren svenska. Vivaldi finns för Linux, Mac och Windows.

vivaldi.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen