Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Nancy Cartwright kör igenom sina sju Simpsons-karaktärer
Alltid lika skön 
43.2°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Nu är Google Drive lanserat!

Lagra i Googles molntjänst

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Googles molntjänst Google Drive som det har snackat om bra länge är nu till slut lanserat.

Google Drive kommer som ett program till både Windows, OS X samt Android och det kommer snart en iOS-version till iPhone och iPad. Inititialt får man 5GB gratis lagring som givetvis går att uppgradera mot en kostnad. För 25GB extra får man betala 2,49 dollar i månaden, 100GB, 4,99 dollar i månaden och vill man lagra 1TB kostar det 49,99 dollar i månaden. Köper man något av alternativen så uppgraderas även ditt GMail-konto till 25GB vilket kan jämföras med de cirka 8GB man har idag.

Då Google Drive är ihopkopplat med ditt Google Docs-konto så går det precis som tidigare att skapa och redigera dokument i realtid som lagras på ditt Google Drive-konto, spara allt på datorns Google Drive-mapp och ha det säkert lagrat i molnet samt söka igenom både filnamn och vissa filer.

Efter du har installerat Google Drive på din maskin så får du en särskild mapp på datorn dit du till en början kan välja att synka dina befintliga Google Docs och därefter kan börja fylla den med filer som du vill komma åt via webben, datorn och mobilen. När det gäller att dela med sig av dokument så verkar det som om detta fortfarande bara går att göra via webbgränssnittet dock.
drive.google.com

Under "Läs mer" finns en kortare video som beskriver Google Drive lite närmare. Hoppa vidare på länken nedan om du vill testa Google Drive.

Uppdaterat
Apropå prissättningen ovan så verkar det råda viss förvirring för om man väljer att uppgradera lagringen så är priserna för tillfället:
20 GB ($5.00 USD per year)
80 GB ($20.00 USD per year)
200 GB ($50.00 USD per year)
400 GB ($100.00 USD per year)
1 TB ($256.00 USD per year)
2 TB ($512.00 USD per year)
4 TB ($1,024.00 USD per year)
8 TB ($2,048.00 USD per year)
16 TB ($4,096.00 USD per year)

Vi antar att detta är de gamla Google Storage-priserna men när vi testade så gick det fortfarande att handla för dessa priser.

Uppdatering 2
Det går att köpa till de gamla Storage-paketen, men de funkar inte med Drive. Google verkar ha länkat galet. Här finns de olika nya alternativen.
www.google.com/settings/storage

Läs mer