The Pirate Bay censureras i Storbritannien

Webb / Övrigt

Tidigare i år så kom Storbritanniens High Court fram till att torrent-sajten The Pirate Bay (TPB) användes för att ladda hem copyright-skyddat material och i måndags utfärdade man en domstols-order vilken tvingar fem brittiska internetleverantörer att förhindra att deras användare kan surfa till The Pirate Bay.

Motreaktionerna mot beslutet har redan börjat och det brittiska Piratpartiet erbjuder nu drabbade användare en proxy-tjänst via vilken man kan komma åt TPB och TPB tipsar själva i sin blogg om hur brittiska användare fortsatt kan komma åt TPB.

Storbritannien är inte det första landet i Europa som censurerar The Pirate Bay och tidigare har liknande beslut fattats i Danmark, Finland, Nederländerna, Belgien och Italien. Mig veterligen har dessa blockeringar inte varit särskilt lyckade för upphovsrättsorganisationerna och snarast gett TPB reklam och sajten växer kontinuerligt för varje månad som går.

via TorrentFreak thepiratebay.se +

Wacom släpper uppdaterad Cintiq 13HD

Foto / Hårdvara

Ännu en enhet i Cintiq-serien är på gång från Wacom. Den här gången handlar det om en uppdaterad version av Cintiq 13HD som efter två år på marknaden har utrustats med en rörelsekänslig skärm. I övrigt är den väldigt lik sin föregångare med samma upplösning på 1920x1080 punkter och med samma möjlighet att placera plattan i fyra olika positioner: platt läge, 22 grader, 35 grader och 50 grader.

Cintiq 13HD kan kopplas in till både PC och Mac och den tillhörande Pro Pen-pennan ska ha 2048 tryckkänslighetsnivåer samtidigt som den känner av om pennan lutas. Priset för plattan är 999,90 euro och den kommer att säljas med start nu i början av mars.

Pebble Time Steel

Pryl / Klockor

Förra veckan presenterade Pebble sin senaste smartwatch Pebble Time på Kickstarter och det blev väl den mest framgångsrika kampanjen till dags dato vilket visar vilket sug det är, åtminstone på den amerikanska marknaden, efter nästa Pebble-version, den första med färgskärm.

På Mobile World Congress presenterade Pebble ytterligare en nyhet, nämligen att Pebble Time kommer i en version med metallarmband och ett klockhölje i metall. Man kallar den versionen för Pebble Time Steel och visade upp de tre olika varianterna man har tänkt sig att erbjuda som ni kan se på bilden här ovan. Pebble Time Steel har dessutom fått ett kraftigare batteri än Pebble Time och Steel:s batteri sägs räcka i upp till tio dagar på en laddning vilket kan jämföras med de upp till sju timmar som Pebble Time utlovar. Klockorna kommer att levereras med både ett armband i metall och ett i läder.

Pebble Time Steel kommer att kosta 300 dollar medan en vanlig Pebble Time kommer att kosta 200 dollar i butik. Pebble Time börjar levereras i maj och Pebble Time Steel börjar levereras under juli månad. Lite syrliga tweets angående Pebble Time Steels likhet med kommande Apple Watch har redan börjat florera, och ja, de är väl inte helt olika. (se tweet nedan).


gizmodo.com +

Ny router från Dovado funkar med alla bredband

Pryl / Mojänger

Svenska Dovado har tidigare lanserat sin USB-router med fokus på mobila bredband. Nu tar de ytterligare ett steg och lanserar en ny routermodell, Tiny AC, som ska vara kompatibel med alla typer av bredband: fiber, fasta telenät, 4G/3G, modem och wifi.

De skriver själva i ett pressmeddelande att routern ska klara alla typer av internetanslutningar och kunna ansluta upp till 64 enheter via wifi. Den har också stöd för över 300 olika USB-modem och mobila 4G-hotspotar och ska klara hastigheter på upp till 300 Mbit/s över 4G via USB. Den har också två WiFi-band som kan användas samtidigt där den ena klarar hastigheter på upp till 450 Mbit/s och den andra 300 Mbit/s.


www.mynewsdesk.com +

Morgan presenterar en uppdaterad och förbättrad Aero 8

Bil / Nyheter

Morgan har nu också presenterat ett av sina bidrag till Genève-mässan och det är Aero 8. Bilen som det har teasats om ett tag nu är uppdaterad och förbättrad på alla punkter och ersätter när tillverkningen drar igång modellerna Aero SuperSports och Aero Coupe.

Utseendemässigt känner vi definitivt igen bilen då designen inte har förändrats särskilt mycket. Desto nyare och fräschare ska det vara under dock, där man baserat det mesta på aluminium. Motorn hämtas från BMW och det är en V8:a på 4.8 liter som ger 367 hästar. Till den kopplas antingen en sexpetad manuell växellåda eller en sexstegad automatlåda med paddlar bakom ratten. Vikten på bilen anges till strax över ett ton.

På insidan har man bland annat förbättrat klimatanläggningen och installerat ett infotainmentsystem med pekskärm. På tillvalslistan finns bland annat ett par stolar i kolfiber. För första gången får man också en tygcab som går att fälla ned bakom sätena.

Produktionen drar igång i slutet på året men vad man får betala framgår tyvärr inte för tillfället.

www.topgear.com +

Samsung släpper ny version av Galaxy Gear VR

Pryl / Virtuell verklighet

Häromdagen presenterade Samsung sitt senaste flaggskepp Galaxy S6 nere på Mobile World Congress i Barcelona och lite efter det meddelade man att deras vr-tillbehör Gear VR kommer i en ny version till Galaxy S6.

Den nuvarande versionen av Gear VR är tyvärr endast kompatibel med Samsung Note 4 vilket gjorde att Samsung var tvungen att ta fram en ny version av Gear VR till sin senaste modell. Utseendemässigt ser den nya versionen av Gear VR ut ungefär som den gamla men de ska ha blivit lite tunnare och väga lite mindre.

The Verge har testat Samsungs nya version av Gear VR tillsammans med Galaxy S6 och säger att bildkvaliteten, framför allt när man tittar på videomaterial i VR, ser bättre ut och känns behagligare att titta på jämfört med dess föregångare.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen