Aktieägare stämmer Google

Webb / Google

En pensionsfond i amerikanska Massachusetts stämmer nu Google då de anser att den aktiepslit som Google ämnar genomföra missgynnar dem och andra aktieägare.

Aktiespliten innebär att Google kommer att fördubbla antalet aktier och halvera värdet på de nuvarande aktierna. Det är ett vanligt förfarande men i Googles fall delar man upp aktierna i A-, B- och C-aktier där endast A- och B-aktierna kommer att ha bestämmanderätt om företaget. De splittade aktierna kommer alla att bli C-aktier som gör att en del aktieägare helt kommer att förlora sin rösträtt i företaget. Ett upplägg Google gör för att grunderna, Larry Page och Sergey Brin, ska behålla total kontroll över bolaget och att inte bestämmande-rätten ska spädas ut av nya aktie-ägare.

Google har än så länge inte kommenterat stämningen och om det finns någon risk att Google faktiskt skulle förlora ett eventuellt rättsmål vet jag inte då jag inte har tillräckligt bra koll på den amerikanska aktiebolags-lagen. Systemet med att vissa aktier har rösträtt medan andra inte har det är ganska så vanligt förekommande i Sverige men inte så vanligt i USA.

www.bloomberg.com +

Reddit ska börja moderera personliga meddelanden

Webb / Reddit

Reddit vill bli en betydligt trevligare plats att hänga på och för att bli det har ledningen bestämt sig för att sätta ner foten rätt rejält för att stoppa diverse trakasserier. Under gårdagen gjorde Spaz, också känd som Reddits VD Steve Huffman, ett inlägg på Reddit där han skrev om vad ledningen för tillfället jobbar med.

Bland annat jobbar gänget på sajtens innehållsregler, karantän för subreddits samt verktyg för att banna användare. När detta är klart kommer ledningen gå djupare och göra det möjligt för användare att anmäla specifika PM som trillat ner i deras inkorg och som de känner är kränkande, som administratörer eller moderatorer ska kunna ta en titt på.

Dessa grejer är för tillfället under utveckling och kommer att implementeras på sajten inom kort.

Hela inlägget hittar ni här nere till vänster.

via The Next Web www.reddit.com +

Riksbanken släpper appen Kolla Pengarna

Samhälle / Ekonomi

Till hösten kommer Sverige att börja byta ut våra nuvarande sedlar och mynt mot nya med nya valörer och utseenden och inför det så har Sveriges Riksbank släppt appen Kolla Pengarna där man kan lära sig mer om de nya kontanterna.

Man får bland annat information om när de nuvarande sedlarna blir ogiltiga och man kan även kolla in de nya sedlarna och säkerhetsdetaljer på dessa. Det ska även gå att scanna in en sedel med mobitelefonens kamera och då kan man få sedelns valör uppläst av Riksbankens chef Stefan Ingves. Det går även att ställa in så man får pushnotiser när dagens sedlar och mynt blir ogiltiga. Under "Läs mer" hittas en kort informationsfilm (autoplay) där Riksbanken berättar lite mer om de nya kontanterna.

Kolla Pengarna är gratis och hittas till iOS i App Store här och till Android på Google Play här.

via Dagens Media www.riksbank.se +
Läs mer...

Speltoppen vecka 30

Spel / Multiplattform

Multiformat (per plattform)
1.Batman: Arkham Knight (PS4)
2.Lego Jurassic World (360)
3.Lego Jurassic World (PS3)
4.The Witcher 3: Wild Hunt (PS4)
5.Rory McIlroy PGA Tour (PS4)
6.Grand Theft Auto V (PS4)
7.The Last of Us Remastered (PS4)
8.The Sims 4 (PC)
9.FIFA 15 (PS4)
10.Minecraft (PS3)
11.Battlefield: Hardline (PS4)
12.FIFA 15 (360)
13.FIFA 15 (PS3)
14.Minecraft (360)
15.Lego Jurassic World (PS4)
16.Little Big Planet 3 (PS4)
17.The Order: 1886 (PS4)
18.The Sims 4: Get to Work (PC)
19.Grand Theft Auto V (PC)
20.God of War III Remastered (PS4)

Multiformat
1.Lego Jurassic World
2.FIFA 15
3.Grand Theft Auto V
4.Minecraft
5.Batman: Arkham Knight
6.The Witcher 3: Wild Hunt
7.Battlefield: Hardline
8.Lego Marvel Super Heroes
9.Rory McIlroy PGA Tour
10.Battlefield 4
11.Far Cry 4
12.Little Big Planet 3
13.The Last of Us Remastered
14.The Sims 4
15.Farming Simulator 2015
16.Just Dance 2015
17.Diablo III: Reaper of Souls
18.NHL 15
19.Skylanders: Trap Team
20.Call of Duty: Ghosts

dataspelsbranschen.se +
Läs mer...

Vad är skillnaden mellan film- och serieversionen av X-Men: Days of future Past?

Film / Kortfilm

X-Men: Days of Future Past är baserad på några upplagor av serietidningen Uncanny X-Men och CineFix har tagit en titt på både filmen och serietidningen för att hitta diverse saker som skiljer dem åt.

youtube.com +

Appen Numerous håller koll på grejer åt dig

Mobil / Mjukvara

Numerous är en rätt så smart app till iOS och Android som hjälper dig att hålla koll på när vissa saker sker och när så blir fallet kan den meddela användaren detta eller vidta någon annan åtgärd.

Man kan till exempel be appen att hålla koll på saker som hur många dagar det är kvar till premiären av nästa Star Wars-film, vad en euro är värd gentemot en dollar, hur mycket batteri man har kvar i sin bil och liknande. Vill man så kan man sedan via tjänsten IFTTT (IF This Then That) koppla händelserna i Numerous till andra händelser. Man skulle tillexempel kunna be Numerous, via IFTTT, att tända en särskild lampa i garaget om bilens batteri har mindre än 25% kraft kvar.

Appen är gratis och hittas till iOS i App Store här och till Android på Google Play här.

via TheNextWeb numerousapp.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen