Facebook App Center

Webb / Facebook
Efter det att Apple, Google, Spotify och andra startart så kallad appstores, butiker där man kan ladda ner program, appar och annat gratis eller mot betalning, är det nu dags för Facebook att kicka igång en appstore.

Facebook kallar sin appstore för Facebook App Center och där kommer man att kunna ladda ner HTML5-appar för den vanliga Facebook-plattformen så väl som appar för iOS och Android som på något sätt interagerar med Facebooks tjänster.

Facebook App Center kommer inte att lista appar utifrån popularitet utan kommer istället att rekommendera varje enskild användare de appar som Facebook tror att användaren är intresserad av. Detta kan Facebook givetvis göra på grund av all information som de redan har om användaren och dennes vänner.

Utvecklare som väljer att sälja eller ge bort sina appar via Facebook App Center kommer även att få detaljerad statistik på vilka ålderskategorier som använder appen, hur länge appen används och annan information som kan vara guld värt om utvecklaren ska vidareutveckla sin app längre fram.

Facebook App Center kommer att rulla ut om några veckor men redan nu kan utvecklare ansöka om att testa "paid apps" på den nya plattformen.
developers.facebook.com +

Intel samarbetar med Unity för native x86-stöd

PC / Mjukvara
Intel har länge försökt slå sig in på Android-marknaden och det inkluderar att försöka få fler utvecklare att släppa native x86 appar. Företaget har nu tillkännagett att de går ihop med Unity Technologies, firman bakom spelmotorn Unity, för att ge native stöd till x86-baserade Android-plattformar.

I Intels egna ord så säger man innebär att miljontals utvecklare nu kan släppa sina spel och appar till Intel-baserade mobila enheter:

SANTA CLARA, Calif. and SEATTLE, Aug. 20, 2014 – Intel Corporation and Unity Technologies today announced a strategic collaboration to advance the development of Android*-based applications on Intel® architecture. The agreement accelerates Intel’s mobility push as millions of developers using the Unity development platform can now bring native Android games and other apps to Intel-based mobile devices. Unity adds support for Android across all of Intel’s current and future processors including both the Intel® Core™ and Intel® Atom™ families.

Unity will ensure Intel product enhancements, including both graphics and CPU performance improvements and features, will be seamlessly integrated into future releases of the Unity 4 and Unity 5 product lines. As Intel architecture continues to gain market segment share on mobile devices, these improvements will help ensure that the Unity developers' games run natively as well as look great and perform beautifully on Intel platforms.

In addition, developers using Unity can now easily add support for Intel architecture in their applications or produce native applications for Intel architecture only with minimal extra effort.


När det gäller prestanda i spel så fungerar de bra på Intel-baserade Android-enheter via ett ARM translation layer, enligt Intels Christos Georgiopoulos, men de ligger lite efter när det gäller starttider och frame rates. Med native stöd så kan starttider minska med omkring hälften och frame rates kan ökas dramatiskt.

De första spelen med native Unity bör komma ut i Google Play store någon gång under fjärde kvartalet. En version av Unity med x86 support finns redan ute och kommer bli tillgängligt till alla utvecklare under andra halvan av året.
techreport.com +

Aston Martin varumärkesskyddar DB10 till DB14

Aston Martin DB9.
Bil / Aston Martin
Rykten på internetet säger att Aston Martin har varumärkesskyddat namnen DB10, DB11, DB12, DB13 och DB14. Det är tillräckligt med namn för fem stycken nya modeller, men vilka av dessa som kommer att bli verklighet är än så länge oklart. Det sägs att det kanske endast är ett som kommer att användas, och att det hamnar på uppföljaren till dagens DB9.

Den nya modellen förväntas hur som helst visas upp 2016.
www.leftlanenews.com +

Vill du hjälpa oss testa evig bläddring?

Foto: William Hook
Feber / Allmänt
Vi håller på och tar oss i mål med en sak som vi testade redan förra hösten - evig bläddring / infinite scroll. Det hela går ut på att man istället för att få öppna en ny sida bara scrollar och scrollar vilket gör det enklare att läsa många artiklar snabbt. Jag älskar det och vi börjar få koll på tekniken men skulle behöva ha lite hjälp av er.

För trots att moderna datorer och mobiler är grymma tröttnar de när för mycket saker har laddats in. Jag skulle vilja att du går in på länken nedan och börjar scrolla. När det börjar hacka och vara tröttsamt kollar du i webbläsarens URL-rad vilken sida du är på (tex feber.se/?p=10) och postar sedan det + din dator/mobil/webbläsare bland kommentarerna. Tack!

Färre annonser + special för adblockanvändare
Vi är medvetna att vi har mycket annonser på Feber och vi vill med den här uppdateringen få en bättre kvot med annonser till antalet artiklar. I dag ligger det en annons vid varje artikel, efter uppdateringen kommer det att vara en annons vid varannan artikel. Precis i början på sidan smiter vi in en extra och när du har scrollat förbi 40 artiklar slipper du dem helt och hållet!

Vi lever som ni vet på annonser men vi accepterar att man kör AdBlock. Kör man AdBlock kommer man dock att få det lite, lite jobbigare än de andra användarna. Man kommer fortfarande att slippa ladda om hela sidan, men man får klicka fram nytt innehåll själv. Om just du vill klicka eller väljer att visa annonserna på Feber är upp till dig, vi tycker att det är en rimlig mellanväg.

För att testa - gå in på länken nedan! Och kom som sagt gärna med feedback!
feber.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen