Facebook App Center

Webb / Facebook

Efter det att Apple, Google, Spotify och andra startart så kallad appstores, butiker där man kan ladda ner program, appar och annat gratis eller mot betalning, är det nu dags för Facebook att kicka igång en appstore.

Facebook kallar sin appstore för Facebook App Center och där kommer man att kunna ladda ner HTML5-appar för den vanliga Facebook-plattformen så väl som appar för iOS och Android som på något sätt interagerar med Facebooks tjänster.

Facebook App Center kommer inte att lista appar utifrån popularitet utan kommer istället att rekommendera varje enskild användare de appar som Facebook tror att användaren är intresserad av. Detta kan Facebook givetvis göra på grund av all information som de redan har om användaren och dennes vänner.

Utvecklare som väljer att sälja eller ge bort sina appar via Facebook App Center kommer även att få detaljerad statistik på vilka ålderskategorier som använder appen, hur länge appen används och annan information som kan vara guld värt om utvecklaren ska vidareutveckla sin app längre fram.

Facebook App Center kommer att rulla ut om några veckor men redan nu kan utvecklare ansöka om att testa "paid apps" på den nya plattformen.

developers.facebook.com +

Puma räddas från cirkus

Video / Djur

I Peru är det olagligt att ha vilda djur i cirkusar men tyvärr har ett flertal cirkusar i landet fortsatt att ha dessa djur i sina shower. Men sakta men säkert håller Animal Defenders International på att leta upp de som bryter de lokala lagarna så de kan fria de fångade djuren.

Ovan kan man se ett klipp när organisationen räddade puman Mufasa, som utnyttjats av en cirkus i 20 år, och släppte ut den i skogen igen.

Eagles of Death Metal talar ut om händelserna i Paris

Video / Allvar

Bandet Eagles of Death Metal som spelade kvällen då terrorister sköt ned 130 personer människor i Bataclan talar ut om händelsen med VICE i klippet ovan.

digg.com +

Techland höjer priset på Dying Light-expansionen

Spel / Multiplattform

Dying Light: The Following verkar vara en rätt massiv expansion. Så pass att utvecklarna Techland känner att det är helt befogat att höja priset för att det lika gärna skulle kunna vara ett fristående spel.

Over the past weeks Dying Light: The Following has almost reached its final stage: main quests, side quests, new skills, and driving challenges are ready. We now are moving into the polishing period. Looking at it, it’s clear how big the expansion pack has grown – it could be a stand-alone title, but since it would mean a launch delay, we decided against it.

Det nya priset för The Following kommer ligga på 20 dollar i stället för 15 och säsongspasset kommer gå från 20 dollar till 30 dollar. Höjningen kommer gå av stapeln 8 december och de som köpt säsongspasset sedan tidigare kommer inte att påverkas av detta. Om du inte har köpt säsongspasset, men funderat på att göra det så kan det vara läge att göra det typ nu.

Dying Light: The Following kommer släppas någon gång under första kvartalet 2016.

kotaku.com +

Höstrea på Steam

Spel / PC

Då var det dags att fynda tokbilliga spel på Steam igen eftersom höstrean är i gång. Som vanligt kan man med jämna mellanrum hitta massvis med spel till ett lägre pris så om man vill se alla erbjudanden får man kolla in Steam-affären med jämna mellanrum fram till den 1 december.

store.steampowered.com +

Ärlig trailer för Fantastic Four

Film / Trailer

Screen Junkies har levererat ytterligare ärlig trailer och den här gången är det katastrofrullen Fantastic Four som granskas.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen