Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Google Knowledge Graph

Vill gå från informations-maskin till kunskaps-maskin

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Igår presenterade Google en ny funktion på sin sökmotor som man kallar för "The Knowledge Graph" vars primära syfte är att ge användaren små korta snuttar information om det sökta ämnet utan att denne behöver lämna själva sökmotorn.

I ett första steg så ska man till exempel kunna få kortfattad information om en person eller ett land direkt ute till höger, bredvid själva sökresultaten (se hur det ser ut i videon ovan). Google har tagit det här steget från att vara en ren informationsmaskin till att försöka bli en kunskapsmaskin genom att sökmotorn faktiskt lär sig vad respektive ord betyder, inte bara hur det stavas, samt ords relation till varandra som till exempel lejon -> djur, Stockholm -> Sverige och ek -> träd. Ni som hållit på med objektorienterad programmering känner säkerligen igen tänket.

Ska man bara döma Knowledge Graph efter videon ovan så ser det ganska så smidigt ut och jag misstänker att man framför allt kommer att sno en hel del sidvisningar från Wikipedia. The Knowledge Graph har än så länge börjat rullas ut för en del amerikanska Google-användare och det finns inga uppgifter om när det lanseras globalt.