Helgläsning Hur Yahoo fuckade upp flickr

Foto: Jesus Diaz / Gizmodo
Webb / Övrigt

Gizmodos Mat Honan har skrivit en lång och bra artikel om vad som hände med foto-tjänsten flickr efter det att internetjätten Yahoo köpte upp dem. Flickr var en gång i tiden världens populäraste bildlagringstjänst och förstavalet för alla som "kunde" något om fotografering och Internet.

Efter Yahoos uppköp gick det dock rätt så snabbt utför och flickr-gänget fick snarare lägga sin resurser på att integrera flickr i Yahoos befintliga tjänster än att utveckla flickr på ett innovativt sätt. I artikeln får man steg för steg följa hur Yahoo och flickr förlorade krigen om sök (Google), video (YouTube), social (Facebook), mobilt (typ alla) och till slut även fotografering (Instagram) och bildlagring (Facebook med flera).

Det är en väldigt intressant artikel om man är intresserad av Yahoo/flickr i synnerhet men även intressant om man bara är intresserad av startup-företag, uppköp och corporate management i allmänhet.

gizmodo.com +

Cykel möter ett rådjur

Video / Djur

Rådjur är vackra men man vill inte krocka med dem varken med bil eller på cykel. I det här klippet är Silas Patlove på väg till Sausalito i Kalifornien när ett rådjur plötsligt får för sig att hoppa ut i vägen.

Silas klarade sig rätt bra med en mindre hjärnskakning och rådjuret ska ha hoppat iväg så vi hoppas att den klarade sig bra också. Cykeln däremot verkade må mindre bra.

youtube.com +

Nu levererar Amazon på en timme

Webb / Tjänster

Om du bor på Manhattan och är Amazon Prime-kund kan du numera få saker levererade på en timme. När man beställer packas varan omgående och skickas sedan med cykelbud till din adress och du kan i mobilen hålla koll på vart budet befinner sig genom en speciell app.

Det här betyder att du kan vara hemma och börja bli bajsnödig och panikbeställa toapapper och hålla dig tills leveransen kommer.

Man måste som sagt bo på Manhattan och vara Amazon Prime-kund och tjänsten gäller bara vissa varor som man kallar för "daily essentials". Prislappen för leverans på timman är 7.99 dollar och orkar man vänta två timmar är det gratis.

I Sverige får vi inte ens pizza på timmen.

www.businesswire.com +

50-megapixelskamera på väg från Canon?

Foto / Canon

Canonrumors säger sig nu ha helt säkra källor på att Canon någon gång under nästa år kommer att släppa en systemkamera med riktigt många pixlar. Enligt deras källor så rör det sig om en kamera i samma storleksklass som Canon 5D eller 7D, det vill säga att det inte blir ett stort hus med inbyggt batterigrepp.

Mycket mer än så vet de ej just nu förutom att kameran kommer att ha en fullformatssensor på runt 50 megapixel.

www.canonrumors.com +

Kvinna får hjulklämma på sin bil - kör iväg ändå

Bil / Övrigt

Om man parkerar tokigt kan man förutom en böteslapp på rutan även få en klämma runt hjulet - en manick som ska förhindra att man flyttar på bilen. Den här kvinnan bryr sig dock inte om att hon precis fått just en sån här sak runt hjulet på sin BMW X5, och kör helt enkelt iväg med bilen ändå.

En till som tycker att det här verkar vara en smart idé ser vi nedan.

Familjen Gay får nytt världsrekord i julbelysning

Video / Imponerande

Nu är det snart jul igen och det innebär bland annat att en del människor smyckar sina hus med lite ljusslingor och annat. Familjen Gay från LaGrangeville, New York, är dock lite mer extrema än Svensson då de under två månaders tid kittade sitt hus med 601 736 stycken lampor - en siffra som nu gett dem ett nytt världsrekord.

www.worldrecordacademy.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen