RickRolled-videon borttagen från YouTube

Webb / Google

Företaget AVG Technologies, som bland annat ligger bakom AVG Anti-Virus, har begärt att YouTube tar bort den klassiska Rickrolled-videon och YouTube har nu gjort det. Det är oklart varför AVG ville plocka bort videon och än så länge har varken AVG eller YouTube uttalat sig i fallet.

Har du hängt med någorlunda i svängarna på nätet de senaste åren så är du antagligen bekant med uttrycket "Rickrolled", det vill säga när en nätsurfare klickar på en länk i tron att hamna på något ställe men istället hamnar på en YouTube-video där Rick Astley framför "Never Gonna Give You Up".

Rickrolled var något som skapades på diskussions-forumet 4chan 2007 och till dags dato hade Rickrolled-videon långt över tio miljoner visningar. Känner jag 4chan rätt så lär väl de antagligen hitta på någon lösning som kanske innebär att videon återkommer i någon form eller så kanske man gör något lite elakare mot AVG Technologies.

torrentfreak.com +

Lenovo tar fram smarta skor

Pryl / Mojänger

Lenovo har visat upp massa nya grejer på Tech World-mässan i Beijing och en av de lite mer udda prylarna man visade upp var de här "smarta" skorna.

Via skornas tillhörande app ska användaren kunna ange vilket humör den är på och detta ritas då upp på skorna med hjälp av inbyggd LED-belysning. Förutom det så ska skorna och dess app kunna hålla koll på stegräkning, puls och det ska även gå att koppla dem till en kartapp så att man kan via inbyggda vibratorer i skorna ska kunna få hjälp med om man ska gå till höger eller till vänster i en korsning.

Skorna är ännu ett koncept från Lenovo och det finns idag inga uppgifter om de kommer att börja produceras i större skala. Nedan hittas ett kort klipp på kinesiska om skorna.

www.androidcentral.com +

Speak UP! är en app mot mobbning

Mobil / Mjukvara

Speak UP! är en app till Android och iOS som är tänkt att användas av elever som vill rapportera om mobbning men som kanske inte vill ta upp detta personligen med ansvarig lärare, rektor, ansvarig eller liknande.

Tanken är att eleven skriver ner en rapport i Speak UP!-appen där man också kan bifoga en bild på händelsen och det går även att välja om man vill skicka in rapporten anonymt eller under sitt eget namn. Adminstratören (lärare, rektor etc.) kan sedan kolla in rapporterna i den tillhörande administratörsappen och kanske då vidta lämpliga åtgärder.

Speak UP! är fortfarande under utveckling och skriver på sin hemsida att man inte helt har bestämt prissättningen för appen ännu. Man snackar dock om att det kan komma att kosta 10 kronor per elev och månad vilket kanske är lite väl mycket då det skulle innebära en kostnad på över 100.000 kronor om året för en skola med 1.000 elever. Då blir det nog i längden billigare för skolorna att utveckla ett eget gemensamt system misstänker jag. Då skulle man även slippa sprida mobbningsdatan till ett amerikanskt tredjepartsföretag som blir fallet med Speak UP!.

Vill man testa Speak UP! på sin egen skola så uppmanas man att ta kontakt med Speak UP!, ni hittar kontaktuppgifter på länken nedan. Under "Läs mer" hittas ett inslag från SVT om Speak UP! (Kan vara autoplay på vissa Windows 7-kombinationer).

via SVT www.gospeakup.com. +
Läs mer...

Nintendo kör ett Nintendo Direct inför sommaren

Spel / Nintendo

På söndag kommer vi att få veta mer om Nintendos planer inför sommaren. Via sitt japanska twitterkonto har de meddelat att de kör en Nintendo Direct den 31 maj, det vill säga imorgon. Dock är det ännu osäkert om det kommer att köras några specifika event för Europa och USA. Men det håller vi tummarna för och återkommer i så fall med mer information.

Om inte annat kommer Nintendo också att finnas med på E3 för att berätta om en del nyheter.

www.polygon.com +

Pytteliten robot som bygger ihop sig själv

Pryl / Robotar

Igår skrev vi om en gepardrobot från det amerikanska universitetet MIT men de tar även fram andra robotar och här är en pytteliten robot som både kan gå och simma samt flytta och transportera saker.

Roboten väger bara 0,3 gram men kan transportera saker dubbelt så tunga som det. Den är konstruerad av en magnet och PVC-plast och som synes kan den bygga ihop sig själv, utföra en uppgift och därefter knalla bort och slänga sig i ett acetonbad som löser upp den helt.

Magneten är robotens själva motor och det är tack vare ett externt magnetfält som gör så att magneten börjar vibrera ger roboten möjlighet att förflytta sig.

via Gizmodo spectrum.ieee.org +

PBS Space Time snackar om beboeliga planeter

Vetenskap / Rymden

Någon gång i framtiden kommer vi vara tvungna att lämna vår planet och flytta till någon annan då vi uppenbarligen inte kan ta hand om jorden. Titt som tätt dyker det upp potentiella kandidater för planeter vi skulle kunna flytta till, men hur beboeliga är dessa planeter egentligen? PBS Space Time tar en titt på några av planeterna som det snackats om och ser om vi skulle kunna flytta till dessa.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen