RickRolled-videon borttagen från YouTube

Webb / Google

Företaget AVG Technologies, som bland annat ligger bakom AVG Anti-Virus, har begärt att YouTube tar bort den klassiska Rickrolled-videon och YouTube har nu gjort det. Det är oklart varför AVG ville plocka bort videon och än så länge har varken AVG eller YouTube uttalat sig i fallet.

Har du hängt med någorlunda i svängarna på nätet de senaste åren så är du antagligen bekant med uttrycket "Rickrolled", det vill säga när en nätsurfare klickar på en länk i tron att hamna på något ställe men istället hamnar på en YouTube-video där Rick Astley framför "Never Gonna Give You Up".

Rickrolled var något som skapades på diskussions-forumet 4chan 2007 och till dags dato hade Rickrolled-videon långt över tio miljoner visningar. Känner jag 4chan rätt så lär väl de antagligen hitta på någon lösning som kanske innebär att videon återkommer i någon form eller så kanske man gör något lite elakare mot AVG Technologies.

torrentfreak.com +

Det här har hänt i The Interview-härvan

Film / Övrigt

Har ni inte riktigt hängt med i svängarna gällande Sony-hacket som ledde till att man ställde in premiären av filmen The Interview så har Youtube-användaren "Taiwanese Animators" gjort en någothumoristisk sammanfattning över det i det här klippet.

De har även sin egen teori om att det egentligen är skådespelarna Seth Rogen och James Franco som tillsammans med Nordkoreas Kim Jong-Un ligger bakom det hela för att skapa publicitet runt filmen. En antagligen något långsökt teori men vem vet, det är en rätt galen värld vi lever i nu för tiden.

youtube.com +

Så här bildas en tsunami

Vetenskap / Natur

Om några dagar är det tio år sedan den fruktansvärda tsunamikatastrofen som drabbade många asiatiska länder och sammanlagt tog över 230.000 människoliv var av 543 var från Sverige.

Här går Jens Tärning igenom på NT.se igenom hur en tsunami bildas. I klippet nedan kan ni kolla lite klipp från tsunamin 2004. Det kan innehålla en del störande scener.

www.nt.se +

Kolla in när man bygger ihop ett stegosaurus-skelett

Vetenskap / Natur

Här kan ni kolla in när man bygger ihop det mest kompletta skelettet efter en stegosaurus som någonsin hittats. Det hela tar plats på Natural History Museum i London men skelettet hittades ursprungligen i den amerikanska delstaten Wyoming.

Det tar runt fyra timmar att montera ihop skelettet men i den här speedade timelapsen får vi se hela processen på endast 24 sekunder. I klippet nedan hittar ni lite mer information om Natural History Museums senaste dinosaurieskelett.

via Gizmodo www.nhm.ac.uk +

NASA mailade en hylsnyckel till ISS

Barry "Butch" Wilmore
Foto: NASA
Vetenskap / Rymden

För ett tag sedan fick den internationella rymdstationen ISS en 3D-skrivare installerad och nu har man även för första gången mailat något från jorden som man skrivit ut med sin 3D-skrivare.

Det handlar om en hylsnyckel som astronauten Barry "Butch" Wilmore behövde så då tog NASA helt enkelt fram en sådan 3D-ritning i ett CAD-program som man sedan mailade upp till rymdstationen och där skrev Butch ut den i skrivaren som är byggd av det amerikanska företaget "Made in Space". Det var när grundaren av Made in Space, Mike Chen, lyssnade på radiosändningar från ISS som han hörde att Butch behövde en hylsnyckel och beslöt sig då för att fixa en sådan.
"We had overheard ISS Commander Barry Wilmore (who goes by "Butch") mention over the radio that he needed one, so we designed one in CAD and sent it up to him faster than a rocket ever could have. This is the first time we've ever "emailed" hardware to space.
Because it's a lot faster to send digital data (which can travel at the speed of light) to space than it is to send physical objects (which involves waiting months to years for a rocket), it makes more sense to 3D-print things in space, when we can, instead of launching them."

Besättningen ombord på ISS har tidigare skrivit ut diverse grejer med sin 3D-skrivare men de ritningarna fraktades det med en rymdraket och detta var alltså första gången man mailade en 3D-ritning till rymdtationen men det är sannolikt inte den sista gången.

medium.com +

Spelintryck Förhandstestet av Halo 5-betan är i full gång

Spel / Microsoft

Under helgen har vi fått möjlighet att hänga på förhandstestet av betan för onlineläget i Halo 5: Guardians och jag passade på att göra en video för att visa lite av upplägget.

Förhoppningsvis kommer vi att kunna köra fler egna videosekvenser från spel framöver och tycker ni att det är ett kul upplägg lovar jag att skaffa bättre mikrofon i framtiden. Enjoy!

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen