Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
61.0°
+
Emmy Zettergren
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Facebook introducerar Friendshake

Hitta Facebook-användare i din närhet

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Facebook har i tysthet introducerat en ny funktion som man kallar för Friendshake med vilken man enkelt kan hitta och bli vän med andra som befinner sig geografiskt nära en själv.

Tanken bakom funktionen är att man, om man till exempel träffar någon rolig person ute på stan, krogen, konsert eller liknande, enkelt ska kunna bli Facebook-vän med denna utan att behöva hålla på och söka via själva Facebook-appen. Genom att gå till adressen http://fb.com/ffn i mobilens webbläsare så ser man andra användare som befinner sig på den sidan och är i närheten av sin egen telefon. Där efter är det bara att välja att bli vän med den användare som man är intresserad av. Det går även att komma åt funktionen i iOS-appen via Meny->Apps->Find Friends->Andra Verktyg->Hitta vänner i närheten.

Det här är givetvis en smidig funktion om man enkelt vill bli vän med någon man träffat men som vanligt när det gäller sådant här så är mitt råd att använda det med försiktighet, man vet aldrig vad det är för typer som lurkar i bakgrunden.

  tack Christopher techcrunch.com +