USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
30.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

Facebook sabbar användares adressböcker

Synkar över riktiga epost-adresser med @facebook.com-adresser

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Facebook verkar än en gång trampat i klaveret när det gäller deras hantering av epost-adresser. För ett tag sedan så bytte man ju som bekant ut användares valda epost-adress på profilen med en @facebook.com dito.

Nu verkar det dock ha brunnit rejält i huvudet på någon hos Facebook då det börjar strömma in rapporter om att Facebook uppdaterar telefoners och datorers adressböcker genom att byta kontakters epost-adresser med @facebook.com-adresser. Det har inte drabbat mig själv och jag vet inte hur utbrett problemet är men det verkar ske för användare som har valt att synka sin adressbok mot Facebooks kontakt-register. Det verkar framför allt ske för användare som kör betan av Apples senaste iOS-version, iOS 6, som har möjlighet att ändra telefonens adressbok utan förvarning.

En användare skriver på Slashdot:
I sync my phone with Facebook for many of my contacts. Now I have an address book full of bogus e-mail addresses where they were correct before.
För fler historier från användare hoppa vidare på länken nedan.

Det är ju givetvis katastrofalt dåligt gjort av Facebook men de har ej kommenterat det hela än så länge. Vi återkommer om vi hör något mer angående det här. Ett tips för alla är att se till så att Facebook-kontakter ej synkas med telefonens adressbok tills vidare.