Samsung låter dig köra Linux-dist på telefonen
Linux on Galaxy 
42.0°
+
André Stray
0
Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
27.0°
+
Roger Åberg
0
Så får Saturday Night Live till sina grejer
Det finns ett recept 
81kg
+
Bobby Green

8,7 procent av användarna på Facebook är fejkade

83 miljoner konton är missvisande

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

När Facebook presenterade sin kvartalsrapport förra veckan så berättad man bland annat att tjänsten nu har 955 miljoner användare var av 543 miljoner använder sig av den mobila Facebook-versionen. Utav dessa 543 miljoner är det 102 miljoner användare som enbart använder den mobila versionen av Facebook.

Man presenterade även lite mer detaljerad statistik över användar-konton som Facebook klassificerar som ej godkända, det vill säga ungefär fejkade konton. Dessa representerade hela 8,7% av användarna vilket motsvarar 83,09 miljoner konton.

Om man bryter ner dessa 8,7% är 4,8% dubletter av användarkonton som redan existerar. Det vill säga en och samma användare har skapat två konton av någon anledning. 2,4% sägs representera konton som ej är tillåtna men ej heller skadliga på något sätt. Ett exempel på sådana användare är när en Facebook-användare till exempel skapar ett konto åt sitt husdjur eller ett företag skapar en användare istället för en sida (Page). De resterande 1,5%, eller runt 14 miljoner konton, anses vara konton som skapats för att spamma andra användare eller något liknande elakartat syfte.

  tack Christopher news.cnet.com +