WhatsApp blockerat i Kina
I samband med kommunistpartiets kongress 
30.6°
+
Frode Wikesjö
0
Facebook köper rättigheterna till Skam
Den amerikanska versionen lär bli lättillgänglig 
28.3°
+
André Stray
0
Liten igelkott ska väl också få campa
Skön kampanj 
81kg
+
Roger Åberg

Google Street View åker norrut

Fotograferar inuitby med hjälp av cykel

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Att Google Street View finns på många konstiga ställen i världen vet vi redan men det är alltid lika kul att se vad för galenskap de hittar på här näst. Långt norrut i Kanada finns en liten by vid namn Cambridge Bay i vilken det bor 1 477 inuiter.

En av dess innevånare tyckte att även deras by borde gå att titta på på nätet då så få personer tar sig upp så högt upp i landet. En anledning till varför så få åker upp dit är att man knappt kan ta sig dit via bil. Google svarade med att de tyckte det var lite overkill att försöka få dit sin kamerabil men istället så skickade det en trehjulad cykel med en kamerarigg på så snart har även Cambridge Bay Street View.

Inuiten som tog upp det hela heter Chris Kalluk och får nog ses som en riktig tech-nörd där uppe då han visste att Google Street View fanns. Tydligen fick han informera resten av samhället om tjänsten då de flesta inte har så bra koll på internet. Tydligen fick byn internet via satellit för några år sedan men uppkopplingen är så dålig att innevånarna undviker bildtunga sidor (de surfar alltså inte på Feber.se). Kalluk berättade för New York Times att om en person i byn bestämmer sig för att se på en video så kommer resten av byns internet i princip sluta att fungera.