Filmnet - ännu en ny videotjänst

Webb / Tjänster

Streamingtjänsterna för video verkar stå som spö i backen den här hösten och idag meddelas att ännu en tjänst är på gång ut på den svenska marknaden.

Den heter Filmnet och ska sparka igång redan nästa vecka med material från TV4, SF samt C More Film. Tjänsten kommer att kosta 49 kronor i månaden under en beta-period och därefter kommer priset att höjas till 129 kronor per månad. Initialt kommer Filmnet att fungera med Mac- och PC-datorer men i mitten av oktober säger man att det ska komma en klient till iPad. Senare säger man att man även kommer att stödja iPhones och Android-apparater.

Bakom Filmnet står TV4-gruppen, C More och deras ägare Bonnier. Sedan tidigare är det känt att både amerikanska HBO och Netflix kommer att lansera streamingtjänster på den svenska marknaden i höst.

För transparensens skull. Även Feber ägs av Bonnier

Trailer för W/ Bob & David

Film / Trailer

Netflix släppte i går en ny trailer för humorprogrammet W/ Bob & David med David Cross och Bob Odenkirk. Programmets avsnitt består av en massa sketcher och samtliga fyra avsnitt har premiär på Netflix den 13 november.

www.theverge.com +

14 minuter Rise of the Tomb Raider

Spel / Multiplattform

Här bjuds vi på 14 minuter med gameplay från Crystal Dynamics kommande Tomb Raider-spel Rise of the Tomb Raider. I klippet får man se när Lara utforskar en av spelets kryptor så om man inte vill veta hur man löser de olika pusslen så får man helt enkelt låta bli att titta.

Rise of the Tomb Raider släpps till Xbox 360 och Xbox One den 10 november. Under början av 2016 kommer det släppas till Windows och om ett drygt år släpps det även till PlayStation 4.

www.polygon.com +

Rykte Hulken dyker upp i Thor: Ragnarok

Film / Nyhet

Filmssidan JoBlo rapporterar att Mark Ruffalo kommer dyka upp som Hulken igen i den kommande Thor-filmen, Thor: Ragnarok.

"Ruffalo is on board. As to how much time he'll spend as Hulk vs. Banner, we can't say, only that he's absolutely part of the supporting cast and will feature prominently."

Då sannolikt merparten av filmen inte utspelar sig på jorden så finns det ju potential här att filmen kan bli en eventuell språngbräda för Marvel att initiera Planet Hulk-linjen i Marvels filmuniversum.

Artikeln nämner även att både Tom Hiddleston (Loki) och Jamie Alexander (Lady Sif) kommer återvända i Thor Ragnarok.

Thor: Ragnarok har premiär den under 2017.

www.joblo.com +

Tillbaka till framtiden-DLC till Rocket League

Spel / Multiplattform

Lagom till Tillbaka till framtiden-dagen, den 21 oktober, kommer Psyonix släppa ett nytt DLC-paket för Rocket League. Spelet kommer nämligen då få den klassiska DeLorean-bilen som en spelbar Battle-Car. Bilen kommer även ha de ikoniska blixteffekterna när man kör lite fortare.

Back to the Future Car Pack kommer DLC-paketet att heta och kommer kosta runt 20 kronor.

blog.eu.playstation.com +

Ny trailer för Shannara Chronicles

Film / Trailer

MTV släppte nyligen en ny trailer för sin kommande äventyrsserie Shannara Chronicles [IMDb]. Serien är baserad på Shannara-böckerna av Terry Brooks och utspelas efter apokalypsen här på jorden. Människorna använder sig av magi och primitiv teknologi för att överleva vardagen.

Shannara Chronicles kommer att börja sändas på MTV den 5 januari 2016.

io9.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen