Filmnet - ännu en ny videotjänst

Webb / Tjänster

Streamingtjänsterna för video verkar stå som spö i backen den här hösten och idag meddelas att ännu en tjänst är på gång ut på den svenska marknaden.

Den heter Filmnet och ska sparka igång redan nästa vecka med material från TV4, SF samt C More Film. Tjänsten kommer att kosta 49 kronor i månaden under en beta-period och därefter kommer priset att höjas till 129 kronor per månad. Initialt kommer Filmnet att fungera med Mac- och PC-datorer men i mitten av oktober säger man att det ska komma en klient till iPad. Senare säger man att man även kommer att stödja iPhones och Android-apparater.

Bakom Filmnet står TV4-gruppen, C More och deras ägare Bonnier. Sedan tidigare är det känt att både amerikanska HBO och Netflix kommer att lansera streamingtjänster på den svenska marknaden i höst.

För transparensens skull. Även Feber ägs av Bonnier

Kolla in klimatförändringar på Google Maps Street View

Webb / Google

Idag drog FN:s stora klimatkonferens COP21 igång nere i Paris och i samband med det har Google släppt lite nyfotat material från olika delar av världen där man kan få en uppfattning om hur klimatförändringar förstör närmiljön för djur, växtliv och människor.

Man har bland annat fotat bilder i 360 grader från kanadensiska Churchill vid Hudson Bay (bilden ovan) [länk], Blue Oaks i Kalifornien [länk] samt från Amazonas regnskog [länk].

I klippet nedan kan ni hitta en film som Google spelade in när man fotade Churchill i Kanada för cirka två år sedan och det går även att ta sig en närmare titt på det på Google Maps Street View här.

google-latlong.blogspot.co.uk +

Rykte Nintendo vill skeppa 20 miljoner NX-enheter under 2016

Spel / Nintendo

Digitimes rapporterar om ett rykte som säger att Nintendo vill skeppa runt 20 miljoner NX-enheter under 2016. Enligt ryktet så räknar man med att Nintendo kommer börja massproducera denna enhet mot slutet av det nästa års första kvartal och att det är Foxconn Electronics som kommer att tillverka den.

Man nämner även att leverantörerna dock endast förväntar sig att kunna leverera tio till tolv miljoner enheter under nästa år.

Nintendo's new game console is scheduled to enter mass production at the end of the first quarter 2016 and despite the fact that the Japan-based company is targeting to ship 20 million units in 2016, the device's upstream component suppliers expect shipments to only reach around 10-12 million units. Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) reportedly has been chosen to manufacture the device, but the company declined to comment on its clients or orders.

Det har tidigare gått rykten om att Nintendo skulle släppas in nya konsol redan nästa år men om det blir av återstår att se då man i så fall inte direkt gett eventuella tillverkare allt för mycket tid att förbereda sig för denna nya hårdvara. Dock kan det ju handla om en konsol som inte är helt olik konsolerna som Microsoft och Sony släppte för två år sedan vilket kan göra det enklare för tredjepartstillverkare att flytta över sina spel till denna nya konsol. Den som lever får se helt enkelt.

www.digitimes.com +

Peter Jackson skall regissera ett Doctor Who-avsnitt

Film / Nyhet

I dag släppte Peter Jackson ett rätt så lysande videoklipp på sin Facebook-sida där han bekräftar något som det ryktats om i snart tre år. I klippet meddelar Bad Taste-regissören att han kommer regissera ett avsnitt av tv-serien Doctor Who.

Vad detta avsnitt kommer handla om eller när när detta avsnitt kommer sändas är oklart i skrivandets stund.

www.theverge.com +

Snart kan du beställa Oppo R7s

Mobil / Övrigt

Har du sneglat på Oppos senaste telefon R7s och känner att du kanske vill ge dig själv en tidig julklapp? Då har vi goda nyheter då Oppo kommer öppna upp för beställningar av telefonen under morgondagen, 1 december.

Telefonen kommer att kosta 349 euro och för den pengen får du en rätt trevlig telefon med 5,5 tum AMOLED-display, Snapdragon 615, 4GB LPDDR3-minne och 32GB lagring samt Oppos egna Flash Charge-teknik som gör att telefonen kan laddas från 0 till 90 procent på drygt 50 minuter.

europe.oppostyle.com +

Portal-grejer till Rocket League

Spel / Multiplattform

Valve har gett Psyonix tillåtelse att släppa Portal-prylar till bilarna i Rocket League. Dessa grejer kommer börja släppas, utan extra kostnad, under morgondagen till både Windows samt PlayStation 4. Precis de flesta andra prylarna i Rocket League så delas även dessa ut på måfå genom att spela matcher i spelet.

Exakt vad man kommer kunna få kan hittas via länken nedan.

steamcommunity.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen