Captcha för medborgerliga rättigheter

Webb / Verktyg

Människorättsorganisationen Civil Rights Defenders har lanserat ett eget så kallat captcha-verktyg där man istället för att fylla i slumpmässiga ord eller bokstäver ska fylla i rätt känsla man känner inför ett påstående.

Captcha används främst vid användarregistrering och kommentering på sajter för att hindra att bottar skaffar konton eller börjar spamma kommentarsforum. Här på bilden kan ni se hur Captha-funktionen från Civil Rights Defenders ser ut. Skulle du vilja implementera det hela på din egen sajt hittas instruktioner om hur man gör detta på länken nedan.

Civil Rights Defenders bildades 1982 och hette tidigare Svenska Helsingforskommittén för mänskliga rättigheter. Man lanserade Captcha-verktyget i samband med att serbisk polis stoppade Prideparaden i Belgrad i lördags med hänvisning till säkerhetsrisken då paraden fått motta omfattande hot från högerextrema grupper.

captcha.civilrightsdefenders.org +

Nintendo gick med vinst under april-juni

Spel / Nintendo

Nintendos senaste kvartalsrapporter har väl inte varit allt för positiva, men nu verkar det vända för det japanska spelföretaget. Rapporten från årets första kvartal visar att företaget gick med 1,1 miljarder yen i vinst, vilket är rätt bra då Nintendo under samma period förra året gick med en rätt otrevlig förlust på 9,5 miljarder yen.

Analytiker hade tippat att Nintendo skulle gå med 6,5 miljarder yen i förlust, men tack vare att yen försvagats och försäljningen av Nintendos Amiibo-figurer var blev högre än väntat.

www.reuters.com +

Sin Cars visar upp produktionsfärdiga R1

Bil / Nyheter

Sin Cars visar nu upp den produktionsfärdiga versionen av modellen R1 som är godkänd för gatbruk. Under skalet kan kunder välja mellan olika V8:or från Chevrolet. Instegsversionen har en LS3-V8:a på 430 hästar, LS7 bjuder på 530 och LS9 har hela 650. Till motorerna kopplas antingen en sekventiell låda med paddlar eller en sexpetad manuell. Kraften skickas till bakhjulen och sköter man sina kort rätt kan man ta sig till 100 km/h på 3.5 sekunder. Vågar man ska toppfarten ligga på 300 km/h.

Bilen kommer att visas upp på bilmässan i Frankfurt i höst och försäljningen väntas dra igång i början på nästa år. Priserna sägs börja på 93 000 dollar.

via High Snobiety sincars.co.uk +

Trailer för 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Film / Trailer

Michael Bay jobbar för tillfället på krigsrullen 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi som är baserad på verkliga händelser och nu har den första trailern släppts. I filmen medverkar bland annat John Krasinsky som är mest känd för sin tid på The Office.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi har premiär 22 januari.

youtube.com +

Lexus Hover visas upp 5 augusti

Pryl / Mojänger

Lexus har teasat om sin svävarbräda Hover i ett par veckor och om ganska exakt en vecka, 5 augusti, kommer Hover att visas upp i sin helhet. Då får vi reda på om det bara är en gimmick, eller om Tillbaka till Framtiden lyckades spå framtiden.

youtube.com +

Nästa månads Games with Gold-erbjudande

Spel / Microsoft

Snart är det ny månad och det betyder att Xbox Gold-prenumeranter kommer kunna lägga vantarna på ett gäng nya spel utan extra kostnad. 1 augusti kommer Xbox One-användare kunna ladda ner Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes och How to Survive: Storm Warning Edition och till Xbox 360 kommer få tillgång till Metro 2033 och Metro: Last Light.

Så om du sitter på Xbox One och inte har lirat igenom Ground Zeroes ännu så kan det vara bra att göra det då Metal Gear Solid 5: Phantom Pain kommer släppas 1 september.

Spelen som försvinner från Games with Gold är Gears of War 3, Assassin's Creed 4: Black Flag och So Many Me.

www.polygon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen