Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
67.5°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.9°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Vi rapporterar från Spotifys event

Massor med nyheter och Metallica!

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

Jag och Wille hänger på Spotifys kontor i Stockholm eftersom Spotify ska lansera upp något nytt i afton. Med oss på plats är hela X factor-gänget och lite andra men tyvärr inte Daniel Ek, som är i New York där de också har ett event.

Eventet går under namnet Spotify Discovery, vad det betyder får ni se snart.

Man har nu 1 miljard playlists, vilket är dubbelt så många som för ett år sedan. I USA har man växt snabbt, man har nu en miljon prenumeranter.

70% av intäkterna till Spotify går till rättighetsinnehavarna (inte artisterna nödvändigtvis). Man har nu delat ut en halv miljard dollar till musikskaparna, hälften av detta det senaste året. I vanliga köptjänster, som iTunes, har 80% av materialet aldrig köpts. På Spotify är det tvärtom - 80% av materialet har lyssnats på.

Daniel Glass från Glassnote och Michael Hogan från Huffington Post kom upp på scenen och snackade ett tag om Spotify.

Mellan 10 och 20 000 låtar läggs till på Spotify varje dag, det finns med andra ord en hel del att tränga igenom för att kunna nå lyssnarna. Och det är här Discovery kommer in, och man nöjer sig inte att ha en radio-funktion.

Discovery finns i webbtjänsten och kommer troligen till den vanliga klienten. Det känns som en smart mix mellan en tidning och pinterest. Man blandar rekommendationer, biografier och tips.

Man släpper en ny del som man kallar för Collections. Till collection sparar man musik som man vill lyssna på senare men som inte är playlists eller stjärnmärkning. (Playlists-alternativet i vänsterkanten verkar för övrigt vara borta och ersatt av Collections).

En ny feature är "preview" så att man kan lyssna kort på en låt och sedan komma direkt tillbaka till den låt (och den plats i den låten) som man befann sig i.

Precis som vi trodde kommer det också en följare-funktion där man kan följa intressanta personer. Det är inte bara artister som man kan följa utan alla typer av sköna typer. Om en artist skapar en spellista så får alla hans följare se den, men en smart funktion är att om du inte följer en artist men lyssnar väldigt mycket på hen kommer du också att få spellistan. Det är inte bara spellistor som delas utan även nytt material. Följer du Sean Banan så kommer du att få en notifiering i mobilen så fort han släpper ett nytt album på Spotify.

Webbtjänsten är i betaversion men kommer till alla vid nyår.

När alla nyheterna är presenterade kom Sean Parker och Lars Ulrich in på scen för lite snack. Lars Ulrich spelar som ni vet i Metallica som en gång i tiden stämde skiten ur Sean Parker när han körde Napster.

via Youtube