Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Google vill ha en uppgörelse med EU

Kommer med förslag på hur man ska lösa tvisten

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Sedan förra året har Google legat i tvist med EU:s konkurrensmyndighet European Union Competition då det har inkommit klagomål från andra företag som anser att Google prioriterar sina egna tjänster i Googles sökmotors resultat. Något som de klagande företagen samt European Union Competition anser hämmar konkurrensen.

Nu har Google själva lagt fram ett förslag på vad de skulle kunna tänka sig att göra för att få slut på den här tvisten och där med även slippa en segdragen rättsprocess som skulle kunna resultera i höga böter. Google har själv inte offentliggjort den erbjudna uppgörelsen men insatta källor säger att Google bland annat har erbjudit sig att visa länkar till tre konkurrerande tjänster varje gång men visar en länk till någon av sina egna tjänster samt tydliggöra klarare när man länkar till någon av sina egna tjänster.

Man ska även göra det enklare för annonsörer som vill byta till annan annons-plattform än den som erbjuds av Google. Ett liknande system finns redan på plats i USA efter att Google träffat en liknande uppgörelse med amerikanska FTC (Federal Trade Commission).