Google har stängt SMS search

Webb / Google

Google stängde förra veckan av tjänsten SMS search vilket var en tjänst där man kunde söka grejer på Google via ett SMS. Detta var ju rätt praktiskt en gång i tiden men nu för tiden var det nog inte allt för många som använde det.

Oklart om någon kommer gråta över detta och det återstår att se hur länge Googles övriga SMS-tjänster kommer hålla sig aktiva.

techcrunch.com +

Gäng lastar på bil på båt med plankor

Video / Dumheter

En bil ska flyttas från en brygga till en båt och gänget som ska utföra flytten har inte någon vettig bro eller lyftkran. Så de använder två plankor i stället.

youtube.com +

Tredje säsongen av Twin Peaks får dubbelt så många avsnitt

Film / TV-serier

Produktionen av den nya säsongen av Twin Peaks är sannerligen en actionspäckad sådan. Tidigare hoppade regissören David Lynch av projektet på grund av att han inte gillade budgeten, men efter en tid kastade produktionsbolaget kosing på tredje säsongen av Twin Peaks och David Lynch kravlade sig tillbaka till regissör stolen.

Det var tidigare bestämt att det skulle bli nio nya avsnitt av den nya säsongen, men nu har det blivit känt att antalet avsnitt har nu dubblats, vilket bekräftades av skådespelerskan Sherilyn Fenn under konventet Crypticon.

Endast det är rätt goda nyheter. Men vänta. Det kommer mer! Kompositören Angelo Badalamenti kommer också återvända till Twin Peaks och ge oss stämningsfull musik även i den nya säsongen som kommer att sändas nästa år.

Ovan ser ni en frågestund med Sheryl Lee och Sherilynn Fenn från Seattle Crypticon.

www.slashfilm.com +

Veckans erbjudande med Xbox Live Guld

Spel / Microsoft

Det är dags för nya erbjudanden för de som sitter på Xbox Live Guld och den här veckan är Alien: Isolation nedsatt med hela 60 procent till både Xbox One och Xbox 360. Rena fyndet med andra ord. Dessutom är Scream Ride och Call of Duty Advanced Warfare nedsatt på Xbox One medan Advanced Warfare och Modern Warfare 2 kan fyndas på Xbox 360.

Erbjudanden gäller till 1 juni.

majornelson.com +

Iron Man-versionen av Samsung Galaxy S6 Edge ute nu

Mobil / Samsung

Samsungs serietidningsinspirerade version av S6 Edge är nu släppt och det är en vacker liten maskin i en vacker liten låda. Enheten är en helt vanlig S6 Edge med Snapdragon 810 och en skärm som är välvd över kanterna. Det som skiljer Iron Man-versionen med den vanliga är endast kosmetiska förändringar. Iron Man-varianten är röd med guldkanter. Och sedan har den Iron Man-tema som kommer förinstallerat på telefonen.

Utöver det så kommer telefonen i en rätt fin låda samt en laddpuck. Även dessa är inspirerade av Iron Man.

Telefonen släpps i Sydkorea under morgondagen, men om vi har en massa tur så kommer den även till oss om en snar framtid.

www.engadget.com +

Northrop Grumman vill skicka ett plan till Venus om tio år

Vetenskap / Rymden

Jorden är så gott som utforskad. Samma gäller Månen och Mars får vi reda på mer om nästan dagligen. Planeten Venus är vårt nästa mål och företaget Northrop Grumman tycker att vi ska utforska planeten med hjälp av uppblåsbara flygplan. Venus Atmospherc Mneuverability Platform, eller VAMP som det kallas i folkmun, har visats upp för NASA i samband med New Frontiersprogrammet och NASA håller för tillfället på att klura ut om VAMP är värt att finansiera.

VAMP baseras på DARPA:s gamla farkost Rapid Eye, vars utveckling lades ner 2010. Det Northrop Grumman behöver göra med VAMP är att göra det möjligt för farkosten att vistas på Venus rätt påfrestande yta.

Om Northrop Grummans VAMP får tummen upp från NASA så kan det hända att flygmaskinen kommer att segla bland molnen på Venus redan om tio år.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen