RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
57.3°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
41.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jimmy KImmel intervjuar David Letterman
Hur går det för pensionären? 
80kg
+
Bobby Green

Får man bättre självförtroende med Facebook?

Må bättre genom att glo på din profil

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Forskare på universitetet i amerikanska Wisconsin har kommit fram till att man kan öka sitt självförtroende enbart genom att titta på sin egen profil-sida på Facebook.

Anledningen till detta anses vara att de flesta använder sin Facebook-profil för att dela med sig av positiv information om sig själv och oftast hålla lite mer negativa händelser i livet för sig själva. På grund av det så kan en Facebook-användare som mår dåligt eller lider av dåligt självförtroende besöka sin egen profil och boostas lite av alla positiva saker som syns där. Något som däremot kan sänka självförtroendet hos Facebook-användare är genom att besöka sina kontakters profilsidor.

För att bevisa sin tes så lät forskarna en grupp studenter hänga på sin Facebook-profil fem minuter innan ett prov medan en annan grupp studenter fick gå rakt in i klassrummet och skriva provet direkt. De studenter som hade hängt på Facebook innan provet visade överlag ett bättre resultat än de som skrev provet direkt. Förklaringen till detta sägs vara att stressnivåerna hos en person minskar om självförtroendet ökar vilket leder till att personen kan prestera bättre.