Dela riktiga prylar med Google Mine

Webb / Google

Google Operating System påstår att Google har en ny tjänst på gång som heter Google Mine. Denna tjänst skall tydligen hjälpa människor att dela med sig av äkta varor. Användarna kommer kunna lista vilka saker man är villig att dela med sig av via Google+-cirklar och på så vis även få bättre koll på vem som fått eller lånat vad.

Enligt rapporten så testas denna tjänst just nu internt hos Google och det är förstås oklart när eller om Google kommer släppa denna tjänst till allmänheten.

googlesystem.blogspot.se +

Guldpläterade handkontroller till de nya konsolerna

Spel / Övrigt

Colorware har släppt två guldpläterade handkontroller, en till Xbox ONE och den andra till Playstation 4. Båda är täckta med ett guldtäcke i 24-karat och är riktigt lyxiga. Just nu är DualShock-kontrollen slutsåld men det finns några Xbox ONE-kontroller kvar. De kostar 299 USD och hittas här. Enligt hemsidan så skeppar de till Sverige.

technabob.com +

John Romero spelar och kommenterar DOOM

Spel / Multiplattform

I den nya youtube-serien Devs Play får vi denna gång följa John Romero när han spelar och kommenterar DOOM. Romero är en utav utvecklarna bakom DOOM, och det är väldigt intressant och kul att höra både hans och JP LeBreton prata om ett av spelen som satte FPS-genren på kartan.

www.polygon.com +

Super Mario World- Yoshi's Island i första person

Spel / Nintendo

Bestvegeta är de som ligger bakom det här klippet som visar hur Yoshi's Island kan ha sett ut i första person. Förutom den smala vägen man går på så känns det faktiskt spelbart, om än något läskigt att man slukar sina fiender hela. Det känns nte lika oskyldigt som i den vanliga versionen, eller vad tycker ni?

kotaku.com +

På sladd med Volkswagens nya storsäljare

Bil / Volkswagen

Förra sommaren drog Volkswagen av täcket på helt nya Passat. Ny design utan att för den delen vara revolutionerande, ny teknik och framförallt nya och smartare motorer. I Sverige är Passat riktigt het och en av de allra viktigaste modellerna för Volkswagen så allt måste stämma när man lanserar en ny version av en bil som betyder såpass mycket. Förförsäljningen drog igång för ett par veckor sedan och redan har det trillat in 4 000 stycken ordrar - från personer som inte ens har sett bilen i verkligheten. Volymbilen är helt klart den som heter TDI 190 DSG 4MOTION Sportscombi och eftersom bilen i dagarna har sin Sverigepremiär har jag och ett par kollegor som de första i världen fått tillfälle att provköra. Men för att verkligen testa hur fyrhjulsdriften fungerar och vad den gör för nytta på halt underlag fungerar det inte att kryssa runt i Stockholms innerstad, så vi drog till Åre där det finns lite riktig snö och is och sladdade lite.

www.passat.com +
Läs mer...
Sverigepremiär för fyrhjulsdriven Volkswagen-favorit

Nya Passat har fått en smakstart på den svenska marknaden med en rekordartad förförsäljning och flera testvinster och utmärkelser. Nu sker nästa steg i lanseringen med premiär av en förväntad tjänstebilsfavorit: TDI-versionen med 190 hk, 4MOTION fyrhjulsdrift och DSG-växellåda.

Volkswagen har länge förknippats med säkra, innovativa och bränslesnåla bilar. Under de senaste åren har även fyrhjulsdriften 4MOTION tagit en allt större plats. Förra året var cirka 42 procent av alla registrerade Volkswagenbilar fyrhjulsdrivna. Det kan jämföras med år 2009 då andelen var 15 procent.

Fördelarna med fyrhjulsdrift är många. 4MOTION säkerställer att bilen får bättre grepp och kan ta sig fram även under besvärliga förhållanden. Den gör bilarna till ännu bättre dragbilar, ger större säkerhetsmarginaler i trafiken och inte minst ökad körglädje med pigga och följsamma vägegenskaper.

– När vi kombinerar nya Passat med kombi, en 190 hk stark TDI-motor, DSG-växellåda och inte minst 4MOTION får vi ytterligare ett starkt alternativ att erbjuda de svenska kunderna, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Förra generationens TDI 177 DSG 4MOTION var en storsäljare och när man granskar beställningarna på nya Passat är det ersättaren TDI 190 DSG 4MOTION som är det mest populära motoralternativet med över hälften av det totala antalet beställningar. De första kundsålda bilarna börjar nu rulla in i Sverige och det går också att provköra bilen hos Volkswagens återförsäljare.

Det rekommenderade cirkapriset för nya Passat Sportscombi TDI 190 DSG 4MOTION GT är från 332 900 kronor.
– Den klarar gränsen 7,5 basbelopp, vilket gör den mycket intressant på tjänstebilsmarknaden, fortsätter Sten Forsberg.

För detta får kunden en rikt utrustad bil med hög säkerhet, bland annat 4MOTION, DSG-växellåda, adaptiv farthållare (ACC) med Front Assist och autobromsen City Emergency Brake, ErgoComfort förarstol, 17-tums lättmetallfälgar ”London”, dekorpaneler i borstad aluminium, klädsel i läder/Alcantara, Mode Select körprofilsval, multikollisionsbroms och Pre-Crash passagerarskyddsystem.

Som tillval finns bland annat flera attraktiva paket att välja till: Dragpaket, Easy Park-paket, Executivepaket och Safe Tech-paket.

Fakta Passat Sportscombi 2,0 TDI DSG 4MOTION GT

Motor: direktinsprutad och turboladdad dieselmotor
Cylindervolym: 2,0 l
Hästkrafter: 190
Vridmoment: 400 Nm vid 1 750 – 3 000 v/min
Växellåda: DSG (dubbelkopplingsväxellåda), 6-växlad
Drivsystem: 4MOTION fyrhjulsdrift med Haldex 5-koppling
Förbrukning, blandad körning: 5,1 l/100/km
CO2-utsläpp, blandad körning: 134 g/km
Miljöklass: Euro 6
Topphastighet: 228 km/h
Acceleration, 0-100 km/h: 7,7 s
Tjänstevikt: 1 674 kg
Max släpvagnsvikt: 2 200 kg
Bagagevolym: 650 l (vid uppfällt säte), 1 780 l (vid nedfällt säte)
Rek. cirkapris: från 332 900 kronor

Teaser-trailer för Blunt Talk

Video / TV

Blunt Talk ser ut att kunna vara en rätt tråkig komediserie baserad på den här teasern. Det som talar för den är att Patrick Stewart (Professor X i X-men, Picard i Star Trek) spelar en brittisk, konstant drogad samt alkoholiserad nyhetsankare, som beger sig till USA för att vara värd för en pratshow. Hans livsstil passar perfekt för den världen han kommer till; Hollywood.

Utöver Patrick Stewart så har Seth MacFarlane fått med ett finger i produktionen, samt Media Rights Capital som står bakom serien House of Cards och filmerna Chappie och Ted 2. Jonathan Ames har tidigare skrivit några avsnitt av serien Bored to Death. Blunt Talk har premiär till sommaren i USA, håll utkik efter den. Kan vara värt.

screenrant.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen