Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.8°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.7°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Datainspektionen vill granska Facebook

Vill kontrollera hur de delar med sig av sin information

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Förra månaden briserade en mindre integritets-bomb efter det att brittiska The Guardian avslöjat att tjänster som Facebook, Google och Apple kontinuerligt delar med sig av sina användares data till den amerikanska säkerhetstjänsten NSA.

Efter att runt ett 40-tal svenskar efter det anmälde Facebook till svenska Datainspektionen vill dessa nu granska hur Facebook hanterar användar-uppgifter som lagras på företagets serverhallar i Luleå för att kontrollera så att ingen information från de servrarna olagligt lämnats ut till USA.

Först kommer man dock invänta USA:s svar till EU angående om det har lämnats ut information om EU-medborgare till USA. Hans Kärnlöf, jurist och tillförordnad generaldirektör på Datainspektionen, säger till Ekot:
"De här frågorna är av intresse för alla länder inom EU. Det som har hänt hittills är att cheferna för EU:s dataskyddsmyndigheter har skickat ett brev till ansvarig EU-kommissionär, med uppmaning att hon ska kontakta amerikanska myndigheter för att få klarhet i om data samlats in om EU-medborgare, och i så fall på vilka grunder."