Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
63.3°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Facebook ändrar News Feed

Ny algoritm bumpar upp äldre inlägg

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Facebook har precis presenterat en liten förändring vad gäller nyhetsflödet. Som vi alla vet så försöker Facebook bestämma vad som är intressant och vad som är mindre intressant för dig. Detta gör Facebook genom att titta på många olika saker som vad för relation du har med den som postat inlägget, hur många som gillat och delat med mera.

Om ett inlägg hamnar högt på denna lista så kommer det att hamna högt upp i ditt nyhetsflöde, även om det finns massor med nyare poster. Den nya funktionen som nu kommer att börja rulla ut ska dock se till att du får ta del av ännu mer ur det sociala flödet genom att bumpa upp äldre saker som inte var tillräckligt intressanta senast du loggade in.

Den nya algoritmen kommer att lägga märke till vad för inlägg den redan visat dig och se om du har tagit del av dessa än. Har du det så kommer Facebook då att istället flytta ned dessa på intresseskalan och flytta upp tidigare ointressanta poster som du ännu inte har sett.

En annan ny funktion till algoritmen är att Facebook kommer att titta på dina 50 senaste interaktioner (lajks, kommentarer, delningar med mera) och ranka nya poster från samma källor högre.

Så vad tycker vi om detta?