Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har knappt körts 
45.7°
+
Roger Åberg
0
Mängder med nytt innehåll på gång till Netflix
80 originalfilmer och 30 animeserier 
43.7°
+
Emmy Zettergren
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
92kg
+
Roger Åberg

Nästan fem miljoner svenskar på Facebook varje månad

3,8 miljoner varje dag

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Tidningen Resumé har kommit över lite räckvidds-siffror från Facebook Sverige som visar i vilken omfattning svenskarna använder Facebook.

Totalt är det 4,9 miljoner svenskar som loggar in på Facebook minst en gång i månaden och av dessa gör 3,8 miljoner användare det varje dag. Facebook-användandet via mobil har ökat i raketfart och man har nu fyra miljoner svenskar som använder Facebook via mobil minst en gång i månaden samt tre miljoner som gör det varje dag. Facebook sverigeansvarige, Sam Rihani, kommenterar mobilsiffrorna med:
"Vi har haft en 50 procentig ökning av mobilanvändandet jämfört med motsvarande period förra året. Jag tror att den tillväxten också beror på smartphonens intåg. Den har gjort att även de äldre upptäcker nyttan med facebook som social kontaktyta."

Enligt Resumé når Facebook med dessa siffror 65 procent av alla svenskar som är över 13 vilket givetvis gör Facebook för ett intressant annonsmedium för annonsörer som vill nå en större grupp läsare. Rihani kommenterar:
"Vi erbjuder större räckvidd varje dag än vad Melodifestivalen erbjuder en gång om året, säger han. Och räckvidden tillsammans med den precisa styrningen vi kan erbjuda gör oss unika."