Netflix lanserar My List

Webb / Streamat

Något som de flesta svenska Netflix-användare har efterfrågat sedan tjänsten lanserades på den svenska marknaden är en funktion för att lagra filmer och TV-program som man vill kolla på vid senare tillfället och därför lanserar Netflix idag funktionen "My List".

My List kan enklast beskrivas som en "smart" kö-lista då den försöker lista ut vad som är troligast att användaren vill kolla på härnäst bland det lagrade materialet och sorterar kö-listan baserat på detta.

My List börjar rullas ut till Netflix-användare idag och kommer förhoppningsvis att nå samtliga Netflix-användare de kommande två veckorna.

blog.netflix.com +

iPhone 6s och 6s Plus presterar olika beroende på chipmodell

iPhone / Hårdvara

Apple kommer lansera nya iPhone 6s och 6s Plus i morgon och beroende på vilken version av telefonen du får så kan det tydligen skilja del när det kommer till batteritiden. Både 6s och 6s Plus finns tillgänglig med antingen ett A9-chip från antingen Samsung eller TSMC. Chippet från Samsung är byggt med 14nm-process, medan chippet från TSMC byggts i 16nm. Detta har lett till att de iPhone 6s och 6s Plus som har Samsung-chippet drar mer ström.

I videon ovan tar Youtubern Austin Evans en titt på detta problem och han påpekar att den största skillnaden märks när mobilernas batteri stresstestas i Geekbench där 6s med TSMC-chippet håller ut betydligt längre än vad Samsung-chippet gör.

Austin påpekar också att under ett mer "vardagligt" test så var skillnaden endast marginell, men Samsung-versionen drog ändå snäppet mer ström än TSMC-versionen.

Köper du en ny iPhone 6s eller 6s Plus i morgon och undrar vilken version du har plockat upp så kan ni ladda ner Lirum Device Info och sedan se vilken modell du har. 6s med Samsungchippet heter N71AP och TSMC-versionen heter N71MAP. Plus med Samsungchippet heter N66AP och TSMC-versionen heter N66MAP.

Länk till Lirum Device Info hittar du här. Lirum Device Info på App Store.

www.chipworks.com +

Trailer från Just Cause 3

Spel / Multiplattform

Avalanche har precis släppt en ny trailer där de visar upp mer gameplay från kommande Just Cause 3. Som sig bör är det fullt av action med explosioner och intensitet.

KIKAI - helgalet koncept från Toyota

Bil / Toyota

Det bästa med Tokyo Motor Show är att det där visas upp helknasiga koncept som bara få tillverkare vågar ta fram. Toyota är en av dem, och deras KIKAI hör verkligen till kategorin med bilar vi inte brukar se på andra mässor i dagsläget. Det är en slags modern tolkning av en hot rod, med lite skön steampunkkänsla över sig. Jag älskar den!

Föraren sitter i mitten och bakom denne ska ytterligare två stycken personer få plats. Instrumenten är klassiskt runda och sikten god ut genom den stora välvda vindrutan. Små fönsterrutor vid fötterna gör också att man kan se direkt ut till framhjulen. Där bak sitter en radfyra på okänd effekt som driver bakhjulen.

Så, vad tycker ni om KIKAI?

www.carscoops.com +

F. Gary Gray regisserar Fast and Furious 8

Vin Diesel är taggad, är du?
Film / Nyhet

Regissören bakom Straight Outta Compton, F. Gary Gray, håller, enligt The Hollywood Reporter, på att förhandla med Universal Studios om att regissera nästa Fast & Furious-film. Det har tidigare gått rykten om att antigen Rob Cohen eller Vin Diesel själv skulle regissera filmen men enligt artikeln så vill Universal inte ha någon annan än Gray.

Fast and Furious 8 beräknas ha premiär den 14 april 2017.

www.hollywoodreporter.com +

Fstoppers jämför tre proffskameror

Foto / Hårdvara

I ett nytt test jämför Fstoppers tre heta proffskameror som gissningsvis många står och velar mellan. Vi snackar Sony A7R II, Canon 5DS R och Nikon D810, alla med ordentligt tilltagna megapixlar och bra standard.

Med hjälp av en hel del humor och flera olika tester försöker de ta reda på vilken som egentligen är bäst och inte helt oväntat presterar de också olika bra i de olika testerna. För varför ska något vara enkelt. Sonys kamera har exempelvis mycket bättre filmkvalitet och vann det testet men har, som det tidigare rapporterats, samtidigt problem med överhettning där den stänger av sig efter ett tag. När det kommer till fokus var det Canon 5DS som var bäst medan Nikon D810 glänste gällande det dynamiska omfånget. Vid test i hög ISO presterade samtliga kameror lika bra.

Fler tester ser ni i videon ovan.

www.diyphotography.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen