Netflix lanserar My List

Webb / Streamat

Något som de flesta svenska Netflix-användare har efterfrågat sedan tjänsten lanserades på den svenska marknaden är en funktion för att lagra filmer och TV-program som man vill kolla på vid senare tillfället och därför lanserar Netflix idag funktionen "My List".

My List kan enklast beskrivas som en "smart" kö-lista då den försöker lista ut vad som är troligast att användaren vill kolla på härnäst bland det lagrade materialet och sorterar kö-listan baserat på detta.

My List börjar rullas ut till Netflix-användare idag och kommer förhoppningsvis att nå samtliga Netflix-användare de kommande två veckorna.

blog.netflix.com +

Rykte iOS 9 blir snällare mot äldre enheter

OBS! Bilden är ett montage. Mobiltelefoner har inga känslor. Än.
iOS / Övrigt

Enligt rykten kommer kommande versioner av operativsystem från Apple fokusera på prestanda och stabilitet i stället för att leverera nya flådiga funktioner. Och denna prestandahöjning kan sträcka sig hela vägen till 4 år gamla enheter som iPhone 4S.

Enligt 9to5Mac kommer äldre enheter få en lite mer grundläggande version av iOS 9 som inte ska vara lika krävande som den version som nyare i-enheter kommer att få.

Så om du har ett gäng gamla iPads och iPhones liggandes i skrivbordslådan så kan det vara läge att damma av dem när det nya operativsystemet släpps. Troligtvis lär vi få reda på mer om kommande operativsystem i samband med WWDC som drar igång i juni.

9to5mac.com +

Oculus VR anordnar ännu en virtuell verklighetskonferens

Pryl / Virtuell verklighet

Under hösten kommer Oculus VR än en in gång hålla konferensen, Oculus Connect, som fokuserar på det här med virtuell verklighet. På konferensen kommer utvecklare samt entusiaster kunna delta i olika verkstäder, lyssna på föredrag och få projektfeedback från Oculus VR-anställda.

Mässan kommer hållas mellan den 23 och 25 september i Loews Hollywood Hotel i Kalifornien. Förra året drog mässan nästan 1 000 människor och i år lär väl fler dyka upp.

www.gamesindustry.biz +

Aria ger dig geststyrning till smarta klockor

Pryl / Bärbarheter

Aria är ett tillbehör till smarta klockor som gör att du inte behöver pilla med några smutsiga fingrar på din smarta klocka. Tillbehöret fästs på klockans armband och kopplas till klockan via Bluetooth och sedan kan du bland annat snärta med fingrarna för att navigera och öppna appar i klockan.

Aria kommer inte dyka upp på marknaden än på ett tag. Först ska enheten dra en runda på Kickstarter och samla in lite kosing. När Aria dyker upp på gräsrotsfinansieringssajten kommer du kunna beställa versioner till till Pebble Time och Android Wear. Vill du ha Pebble-versionen kommer du kunna få en Aria för 69 dollar, och Android Wear-versionen kommer gå lös för 169 dollar.

Ovan ser ni en man som använder diverse gester för att styra sin Motorola Moto 360.

via Engadget www.ariawearable.com +

Trumma med byxorna

Pryl / Mojänger

För ungefär åtta år sedan fick vi vår första glimt av DrumPants. Sedan dess har folket bakom denna mojäng kört en KickStarter-kampanj och varit med i tv-programmet Shark Tank. Nu har man även kört igång en Indiegogo-kampanj för att hitta finansiering för produktionen av DrumPants version 2.0.

Denna version av DrumPants har en snabbare processor och använder sig av öppen källkod. Den öppna källkoden kombinerat med att den nu även är Arduino-kompatibel gör att man kan hitta på lite vad man vill med dessa grejer.

Precis som föregångaren så handlar det om några små föremål som man kan lägga, till exempel, under byxorna och sedan trumma på. En tillhörande app (Mac, iOS) tar emot trummornas MIDI-signaler om man nu vill hålla på med sådana grejer.

35 000 dollar vill man ha för produktionen av DrumPants version 2.0.

youtu.be +

Fotografer har tagit världens största bild av Mont Blanc

Foto / Övrigt

Världens största foto var tidigare på 320 gigapixel och dokumenterades år 2013. Då var det London som var motiv. Den här gången har fotograferna krämat på ordentligt och avbildat Mont Blanc med ett foto som är 365 gigapixel stort.

Fotograferna, fem till antalet, spenderade två veckor under år 2014 med att ta alla fotona som sedan sammanfogats till slutresultatet. Det hela genomfördes på 3500 meters höjd där en Canon 70D, Canon EF 400mm f/2.8II IS och en Canon Extender 2X III användes. Totalt togs 70 000 foton åt varje håll och tidsmässigt spenderades 35 timmar åt själva fotograferandet.

Men det var inte bara resan och fotograferingen som tog tid. Att sammanfoga det hela tog i sin tur två månader. Fotot skulle för övrigt vara stort som en fotbollsplan om det printades i 300 dpi.

Vill ni kolla in hela fotot finns det på projektets hemsida och i videon ovan kan ni se lite bakom kulisserna.

petapixel.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen