Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
59.5°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
41.7°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Snart svårare för regeringar att spionera på ditt digitala liv

Google, Apple, Facebook och Microsoft ändrar sin policy

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Om du är rädd att något av de största IT-företagen ger ut information om dig till någon statlig myndighet så kanske du snart kan få veta om det faktiskt är så. Det har varit många klagomål och teorier att Google, Microsoft, Apple, Facebook med flera samarbetar med exempelvis USA:s regering för att låta regeringen spionera på deras användare. Det är något som företagen ovan nu under ett tag verkligen försökt bevisa att de inte gör och här är den senaste saken de hittar på för att försöka övertala alla att de ej vill ge information till staten.

Google, Apple, Microsoft och Facebook har nu alla gått ut med att de kommer att ändra sina policys med en gemensam sak. Alla företagen kommer framöver att meddela dig om någon regering har bett om information om dig från företaget. Det vill säga att om USA:s regering ber Google om att komma åt din mail så kommer Google att meddela dig om detta.

Det gäller förstås inte om regeringen lyckas på ett domstolsbeslut om att det hela bör hållas hemligt men det blir i alla fall ett steg till vilket gör att det kanske krävs lite mer misstankar/bevis mot någon innan man försöker komma åt personens digitala uppgifter.