Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
42.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
46.9°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
89kg
+
Bobby Green

Facebook ändrar sina delningsinställningar

Numera är standardinställningen att bara dela med vänner

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Facebook ändrar nu en inställning som varit likadan sedan fem år tillbaka och det är förinställningen för hur dina uppdateringar delas. Sedan 2009 så har nya användare fått sina konton inställda på att dela allt de skriver med alla. De får dock en snabb fråga om de vill ändra detta men om man struntar i att välja så står delningsinställningen på ”public” vilket innebär att alla kan se vad du skriver.

Har man dock registrerat ett konto när man var mellan 13 och 17 år gammal så har förinställningen varit ”friends”, det vill säga att endast de man har som vänner på Facebook kommer att kunna se ens uppdateringar.

Nu så meddelar dock Facebook att de ändrar så att alla nya användare kommer att ha ”friends” som standardval så att ingen råkar dela med sig av saker den ej vill sprida för alla. De menar att det är värre om någon råkar dela saker med för många än om de råkar dela det hela med för få och ja, det skulle jag väl inte säga är någon nyhet även om det tog Facebook 5 år att förstå.