Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
17.4°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
45.1°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
86kg
+
Roger Åberg

Kolla in vad som lyssnas mest på i ditt nätverk

Ny funktion i Spotify

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

Spotify lanserar idag en ny funktion med vilken användare kan få koll på vad vänner och andra man följer på Spotify lyssnar på.

Under sektionen "Top Tracks in Your Network" presenteras varje dag de låtar som kontakter i ditt nätverk lyssnat mest på och vilka som lyssnat på låtarna. Under respektive artistsidor kommer det nu även att visas vem i ditt nätverk som lyssnat på just den artisten (se bild nedan). Charlie Hellman, Produktchef på Spotify, säger i ett pressmeddelande:
"Den sociala aspekten har alltid stått i centrum för det vi gör på Spotify. En av fem streams på Spotify kommer från användare som lyssnar på en annan användares musik, oavsett om det är en artist som en av dina vänner tycker om eller ifall du ser att din träningspartner har skapat den perfekta spellistan för gymmet."
Skulle man inte vilja visa upp vad man lyssnar på för sina vänner så går det givetvis att välja bort detta under inställningarna.


Visa
PRESSMEDDELANDE
Spotify presenterar de mest populära spåren i ditt nätverk

Vår senaste funktion levererar en topplista med de mest populära spåren bland dina vänner.

Se vilka artister och album dina vänner lyssnar på, direkt via artistsidorna.

Idag lanserar vi en ny funktion som gör det enklare än någonsin att ta del av dina vänners favoritmusik.

Populära spår i ditt nätverk är en ny topplista som visar de mest populära låtarna bland dina vänner och de som du följer. Desto fler personer i ditt nätverk som har lyssnat på en specifik låt, desto högre placering får den på topplistan. Du hittar topplistan, som uppdateras dagligen, inne i Start-kategorin under Topplistor. En lista över personerna som lyssnat på låtarna hittas enkelt bland detaljerna för varje spår.

Våra lyssnare spenderar även massvis av tid till att helt enkelt utforska Spotify för att hitta en ny spellista, artist eller favoritlåt. Så medan Populära spår i ditt nätverk snabbt visar dig vilka låtar som tillhör den senaste trenden bland dina vänner, anser vi också att informationen ska finnas tillgänglig direkt via artistsidorna och genom hela Spotify.

Nu när du går till en artist eller ett album i Spotify, ser du snabbt vem som har lyssnat på artisten tidigare, vilket är ett perfekt sätt att upptäcka vänner som delar din musiksmak.

“Den sociala aspekten har alltid stått i centrum för det vi gör på Spotify”, säger Charlie Hellman, Produktchef på Spotify. En av fem streams på Spotify kommer från användare som lyssnar på en annan användares musik, oavsett om det är en artist som en av dina vänner tycker om eller ifall du ser att din träningspartner har skapat den perfekta spellistan för gymmet”.