Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
63.0°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Google anser inte att EU kan bötfälla dem

För att deras tjänst är gratis

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

De juridiska tvisterna mellan Google och EU avlöser varandra och den senaste gäller huruvida Google har missbrukat sin dominerande ställning på sökmotormarknaden genom att prioritera att visa länkar till sina egna produkter i sökresultatet.

EU anser att Google missbrukar sin ställning på sökmotormarknaden och har hotat företaget med höga böter men nu svarar Google att EU inte kan bötfälla dem på grund av en teknikalitet då EU anser att det finns en affärsrelation mellan Google och dess användare. Google anser inte att så är fallet då sökmotorn är något man tillhandahåller gratis till sina användare. Google skriver bland annat i sitt svar till EU:
"The statement of objections fails to take proper account of the fact that search is provided for free. A finding of abuse of dominance requires a 'trading relationship' as confirmed by consistent case law. No trading relationship exists between Google and its users."
EU har tidigare hotat att bötfälla Google med 6,6 miljarder dollar men Google anser alltså att inte EU har möjlighet att göra det. Det här är med andra ord antagligen inte en tvist som vi kommer att få se ett slut på den närmaste tiden.