Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
48.5°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
92kg
+
Bobby Green

Spotify tjänar väldigt lite pengar på gratislyssnarna

20 kronor per användare och år

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

Spotify tjänar väldigt lite på de som använder tjänstens reklamfinansiserade alternativ uppger Breakit som har tagit del av Spotifys årsredovisning för 2014.

Enligt Breakit så drog de 45 miljoner "gratislyssnarna" på Spotify in cirka 916 miljoner kronor till företaget 2014 vilket motsvarar ungefär 20 kronor om året. Det kan jämföras med de cirka 15 miljoner som använde ett premiumabonnemang på Spotify 2014 som under ett år betalade in cirka 1.200 kronor till Spotify i abonnemangsavgift.

Då utbetalningen till artisterna baseras på hur mycket pengar Spotify drar in på deras tjänst kan de här siffrorna antagligen ytterligare tjäna som ett slagträ i de konflikter Spotify har och har haft med diverse artister och skivbolag.

Förra året hade Spotify 75 miljoner användare varav 20 miljoner hade ett premiumabonnemang. Spotify säger själva till Breakit att reklamintäkterna ökade under förra året men det är oklart huruvida man tjänade mer pengar per användare av den reklamfinansierade delen av tjänsten skriver Breakit.