Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
42.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.0°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
89kg
+
Bobby Green

Peter Sunde kallade Mark Zuckerberg för diktator

Shots fired

OBS: Bilden är ett montage
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

I en intervju med den amerikanska nyhetskanalen CNBC passade Pirate Bay-medgrundaren Peter Sunde på att kalla Facebook-grundaren Mark Zuckerberg för diktator.

Han nämnde att Facebook är det största landet i världen och att det "landet" styrs av någon inte har valts genom ett demokratiskt val.

"People in the tech industry have a lot of responsibilities but they never really discuss these things ... Facebook is the biggest nation in the world and we have a dictator, if you look at it from a democracy standpoint, Mark Zuckerberg is a dictator. I did not elect him. He sets the rules,"

Trots att han själv inte använder Facebook så menar han att det är svårt för folk att välja bort det sociala nätverket och gör man det så kan det ha verklig påverkan på livet. För honom själv har det inneburit att han inte får några festinbjudningar, inga uppdateringar om sina vänner och att människor generellt har slutat prata med honom eftersom han inte finns på Facebook.

Till det kan man väl säga att det är dags för bättre vänner men det är ju enkelt att säga så här får sidlinjen.

Han tog också upp faktumet att man måste använda sitt riktiga namn på tjänsten vilket han anser gör det svårt för människor att aktivera sig politiskt i vissa länder. Han sa att Zuckerberg är en rik, vit kille som kommer från en priviligerad bakgrund och att skälet till att man måste använda sitt riktiga namn på Facebook är för att han vill tjäna mer pengar.

"Mark Zuckerberg is a rich white dude from a really privileged background. The reason for the real name policy is Mark Zuckerberg wants to make another dollar."