USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
31.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.7°
+
Frode Wikesjö
0
De här prylarna måste du ha för att laga mat
Alltså, måste 
77kg
+
Roger Åberg

Google-anställd stämmer Google

Företaget uppmanar anställda att spionera på varandra

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

En produktchef på Google verkar ha tröttnat på hur företaget tvingar sina anställda att hålla saker hemliga samt uppmanar att de anställda ska spionera på varandra. Produktchefen har lämnat in en stämningsansökan då Googles behandling av sina anställda inte överensstämmer med lagen i Kalifornien.

Problemet verkar ligga i Googles sekretesspolicys som verkar vara rejält strikta för att information om diverse kommande Google-produkter inte ska läcka ut. Strikta till den grad att de anställda inte får rapportera till polisiära myndigheter om någon kommande produkt är farlig eller om det pågår någonting olagligt internt. För att stoppa att detta händer ska de anställda uppmuntras att berätta för Googles globala utredningsteam så att de i sin tur kan sätta stopp för "läckan".

Om Google förlorar målet kan företaget vara tvunget att betala 100 dollar för varje av de 12 punkterna de anklagats för, vilket i sin tur ska multipliceras med företagets 61 000 anställda. Och för varje dag problemen kvarstår efter domen kommer böterna dubblas. Som minst kan Google bara behöva betala ut 73 miljoner dollar till sina anställda och som mest 3,8 miljarder om inte problemen styrs upp, vilket ger varje anställd runt 14 000 dollar.1