m

Android Appmåndag

Better late than tuesday ed.

Appmåndag
Android / Mjukvara

Efter att ha varit på konferens och kurs har jag nu kunnat sätta mig ned för att påta ihop några av alla veckans appar, spel och bakgrunder.

Om man sitter på ett tråkigt möte (inte som jag gjorde i helgen) och känner ett behov av att underhålla sig med något simpelt kan live-bakgrunden Bubbles vara något. Inte nog med att du har en härlig bakgrund fylld med bubblor att poppa, de kan dessutom ta rollen som notifikationsrutorbubblor för facebook, twitter, gmail och SMS/ MMS. En av de bakgrunder som blandar nytta med nöje, kanske en av de få som faktiskt gör det riktigt bra dessutom.

Om du spelade Duck hunt som liten och kom på tricket att det var lättare att träffa ju närmre man stod framför TVn så finns det nu en ultimat port till Android. Duck Hunt är en ren och skär NES-port till Android men du behöver ingen picka den här gången, det räcker med att peta ihjäl ankorna. Blir det lättare för det? Det vette tusan, men det är fortfarande ett kul spel och att döda några minuter på bussen går fort.

Appen Remote Your Cam - Beta kommer få de flesta som äger en Canon-DSLR att jubla, jag gjorde i alla fall. Det är helt enkelt en app, utvecklad på fritiden i mån av tid, som i dagsläget agerar fjärrutlösare, ISO -och -slutartidsinställare. Självklart pushar appen ut bilden till telefonen för en förhandstitt och den sparar dessutom ned bilderna till datorn i valfri mapp. Wi-Fi, USB-kabel och gratis server-mjukvara behövs. Det finns en version för PC och en för Mac, alla kan vara nöjda och glada. Det fungerar på min gamla D400 så det verkar som att de flesta Canon-systemare med inte allt för många år på nacken är kompatibla.

En bakgrund som kanske inte har funktioner i samma utsträckning som Bubble men som istället är desto mer gullig är Android Theme Launcher. Bakgrunden är utformad som en bokhylla med plats för pågående bildspel av dina foton, batterinivå och små androider som "håller i" dina app-genvägar. Bakgrunden är riktigt snygg men kan dra lite väl mycket batteri om man fläskar på animationsinställningarna till max och håller skärmen vaken länge.

Om du var en av de som faktiskt diggade Gurk så pass att du faktiskt tog dig igenom hela spelet och trånade efter en uppföljare så har jag äran att berätta att det faktiskt kommit en! Uppföljaren heter kort och gott Gurk II och det mesta som saknades från föregångaren finns nu med, ljud, musik, magiska drycker och quests!

Skribenten Clark Wimberly på bloggen "Android and me" skrev i förra veckan om hur han med målmedvetenhet och lite hjälp av Android gick ned 50 kilo inför sitt bröllop. Om ni känner för att titta in apparna han använt sig av är det bara att klicka här.

Om du är trött på att hänga upp dina tavlor snett men inte känner för att investera i ett dyrt laserpass finns det nu en app som via kameran "lägger på" en laser-linje. Det enda kruxet är att du måste hitta något stadigt stativ att ha kameran fastsurrad på för att det ska kännas stabilt. Appen heter Laser Level, om du fortfarande tycker att tavlorna hänger snett hemma är risken stor att du bor i ett lutande hus...

Jag har en kollega som glömmer sin Desire HD överallt, hela tiden. Jag vet att han kommer bli fruktansvärt glad när jag berättar för honom att det faktiskt finns en app som löser hans problem, Clap Phone Finder spelar upp en valfri låt så fort du klappar händerna och den är batterisnål (så till vida att du inte står på en konsert eller hockeymatch). Sju spänn kan det vara värt att investera i sin androids spårbarhet, ficktjuvar be gone!

Så, på återseende!

Forts...
  tack Max Ehle
Facebook bekräftar att man utvecklar smart assistent
Ny konkurrent till Siri, Alexa och Google Assistant? 
28.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ubisoft bjussar på Assassin's Creed Unity
Så att alla kan kolla in hur Notre-Dame såg ut 
49.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ny teasertrailer för The Boys
Superhjälteserie från Seth Rogen och Evan Goldberg 
42.2°
+
André Stray
0
Colin Furze bygger eldriven trehjuling med 20 000 watt
Blir nog rätt snabb 
42.0°
+
Bobby Green
0
Notre-Dame kanske renoveras efter skisser från Assassin's Creed
Kyrkan är väldigt detaljerad i Assassin’s Creed Unity 
53.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Netflix börjar sända The Witcher i höst
Kolla in Henry Cavill som Geralt of Rivia 
47.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Folk fortsätter fippla med sina mobiler bakom ratten
Många sitter till och med och spelar 
27.5°
+
Bobby Green
0
Foxconns grundare ställer upp i Taiwans presidentval
Säger att en sjögudinna uppmanade honom att göra det 
30.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Roboten Colossus hjälpte till att släcka branden i Notre-Dame
Tar sig till platser människor inte kan nå 
47.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Porsche presenterar nya 911 Speedster
Baseras på GT3 
41.3°
+
Bobby Green
0
Även nya Audi S5 får dieselmaskin
Sexa med mildhybridteknik 
32.1°
+
Bobby Green
0
Skelett från Tyrannosaurus Rex-unge säljs på eBay-auktion
Gör forskarvärlden besviken 
22.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hasbro släpper Star Wars-figurer i retrostil
Barndomsminnen! 
44.5°
+
Roger Åberg
0
Minecraft-filmen har premiär i mars 2022
Vi får vänta lite till 
32.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Porrkungen Berth Miltons liv blir tv-serie
Svenska synden kommer på Viaplay 
42.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nikola visar eldriven jetski med 4K-skärm
Ge mig!  
46.8°
+
Roger Åberg
0
Apple ryktas fixa stöd för iPad som andraskärm i macOS
Det skulle ju vara rätt smidigt 
53.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sono Motors ska bygga sin elbil i Sverige
Hos NEVS i Trollhättan 
50.5°
+
Bobby Green
0
Tio robotar drar en lastbil
Boston Dynamics i farten igen 
42.7°
+
Roger Åberg
0