-
m

Hyundai presenterar ny Tucson

Premiär i Genève

Bild till artikel
Bil / Hyundai

Hyundai presenterar nu nya Tucson som förutom ny design fylls med ny teknik. Sedan Hyundai 2001 började sälja modellen Santa Fé i Europa har man sålt fler än en miljon suvar till europeiska kunder, och eftersom intresset för suvar i C-segmentet bara stiger vill man att Tucson också ska få en del av kakan.

Nya Tucson har bland annat ett system för automatisk nödbromsning, lane assist, backvarnare för korsande trafik, hastighetsbegränsningsvarnare och precis som Volvo en huv som poppar upp i bakkant om man skulle råka krocka med en fotfängare eller cyklist.

Under huven kan man välja mellan två bensinmotorer och tre dieselmotorer. Effekten sträcker sig från 115 till 184 hästar. Växellådan är antingen en sexpetad manuell eller sjustegad automat med dubbelkoppling.

Bilarna byggs i Tjeckien och försäljningen drar igång efter premiären i Genève. Pris och om den kommer att säljas här i Sverige framgår tyvärr inte.

Visa
Pressmeddelande
Nya Hyundai Tucson – ett djärvt uttryck för modern design och ny teknologi

Nya Tucson representerar ett stort steg framåt för Hyundai i Europa
Den nya modellen kommer efter succén med en miljon sålda Hyundai suvar i Europa
Djärv och kraftfull exteriör skapar en unik framtoning
Raffinerad interiör kombinerar elegans och ergonomi
Generösa innerutrymmen tack vare effektiv planering
Komfort- och uppkopplingsfunktioner skräddarsydda efter kundens behov
Nytt navigationssystem med TomTom LIVE och sju års gratis prenumeration
Omfattande teknologiska lösningar vad gäller aktiv och passiv säkerhet
Brett utbud av motorer med effekter från 115 hk till 184 hk
Alla modeller för den europeiska marknaden tillverkas i Europa

Hyundais senaste suv representerar ett stort steg framåt
”Nya Tucson är en djärvt formgiven ny bil som representerar ytterligare ett stort steg framåt för Hyundai i Europa”, säger Jochen Sengpiehl, Vice President Marketing på Hyundai Motor Europe. ”Med en fantastisk formgivning och avancerade tekniska lösningar så uttrycker den starkt vad Hyundais varumärke står för. Den ger kunderna ett kvalitetsvärde långt över förväntan.”

Nya modellen följer efter försäljningssuccén av tidigare suvar
Sedan den första Santa Fén började säljas i Europa år 2001, har Hyundai Motor levererat mer än en miljon suvar till europeiska kunder och befäster därmed sin ställning på den växande suv-marknaden i Europa. Nya Tucson kommer att ha stor betydelse för Hyundais försäljningssiffror, eftersom suvar i C-segmentet stod för 22 procent av företagets försäljning i Europa under 2014.

Djärv och kraftfull exteriör skapar en unik framtoning
”Formgivningen är ett uttryck för vår passion när det gäller innovativa lösningar och kommer att förändra vårt varumärke. Nya Tucson har en djärv och kraftfull framtoning med eleganta och graciösa karossytor, utmanande proportioner, markanta linjer och sist men inte minst den senaste generationens sexkantiga grill – kännetecknet för vårt varumärke”, säger Peter Schreyer, President and Chief Design Officer på Hyundai Motor Group.

Nya Tucson anammar de kraftfulla proportionerna och profilen hos en suv, och formgivningen ger samtidigt intryck av att bilen är både elegant och graciös.

Fronten på nya Tucson domineras av Hyundais sexkantiga grill som binder samman de två LED-strålkastarna och skapar en karaktäristisk identitet. Den vingformade främre stötfångaren, med LED varselljus, ger bilen ett unikt utseende och framhäver dess breda spårvidd.

Genom att luta A-stolparna kraftigt bakåt, så ger de intryck av att vara fristående från den långa motorhuven och förstärker den eleganta profilen. Utformningen av hjulhusen bidrar till den graciösa och dynamiska framtoningen –även när bilen står stilla. Den uttrycksfulla Z-formade karosslinjen skapar en skarpskuren profil och en kraftfull attityd. Akterpartiet har en ren och enkel design med horisontella linjer som löper från de bakre hjulhusen och som accentueras av de smala bakljusen.

Ny interiör kombinerar elegans med ergonomi och ger en upplevelse för sinnena
Ytorna i kupén är klädda i mjuka material av högsta kvalitet och interiören har genomgått omfattande tester när det gäller ergonomin. Allt för att garantera en behaglig och skön upplevelse. Mittkonsolens moderna enkelhet understryks av att den utformats i landskapsläge. Som tillval finns läderinredning i vinrött för att ytterligare öka känslan av lyx.

Generösa innerutrymmen tack vare noggrann planering
Den noggranna planeringen har möjliggjort ett perfekt förhållande mellan ytter- och innermått, vilket i sin tur har optimerat utrymmet avsett för passagerare och bagage. Kupén är bekväm och luftig samtidigt som bagagevolymen, med uppfällda säten, uppgår till hela 513 liter.

Komfort- och uppkopplingsfunktionerna är skräddarsydda efter kundens behov
Nya komfortfunktioner som Tucson erbjuder inkluderar uppvärmda och ventilerade framsäten med längre sittdyna, för ökad komfort och bättre stöd, en smart eldriven baklucka som öppnas automatiskt när fjärrkontrollen kommer i närheten, samt ett automatiskt system för parkeringshjälp (SPAS) med funktion för fickparkering.

Den nya generationen navigationssystem är mer än tre gånger snabbare än tidigare version och inkluderar en marknadsledande sjuårig gratis prenumeration på TomTom LIVE.

Omfattande aktiva och passiva säkerhetsfunktioner
Införandet av nya teknologiska lösningar innebär att nya Tucson är en av de bäst utrustade bilarna i segmentet när det gäller säkerhetsfunktioner. Bland dessa kan nämnas ett system för automatisk nödbromsning med tre lägen; fotgängare, stadskörning och landsvägskörning. Systemet bromsar bilen automatiskt, vid alla hastigheter, när det föreligger risk för kollision med framförvarande fotgängare eller fordon.

Ytterligare säkerhetsfunktioner är körfältsassistans som i förebyggande syfte korrigerar styrningen för att undvika oönskad filöverträdelse, backvarnare för korsande trafik som med hjälp av en 180-graders radar varnar om en bil är på väg att passera när man till exempel ska backa ut ur en parkeringsficka samt fartgränsvarnare som övervakar hastighetsskyltarna, såväl ovanför som vid sidan av vägen, och informerar föraren. Systemet med aktiv motorhuv löser ut och höjer automatiskt motorhuven för att lindra skadeverkningarna vid krock med fotgängare eller cyklist.

Stort urval av kraftfulla motorer
Den helt nya Tucson kommer att erbjudas med ett av det bredaste motorutbudet i klassen. Utbudet inkluderar två bensinmotorer på 135 hk (1,6-liters GDI) respektive 176 hk (1,6-liters T-GDI) samt tre dieselmotorer på 115 hk (1,7-liters), 136 hk (2,0-liters standardeffekt) respektive 184 hk (2,0-liters högeffekt). Den nya turbomatade 1,6-liters T-GDI-motorn på 176 hk är ett nytillskott och är kopplad till antingen en sexväxlad manuell låda eller till en sjustegad automatlåda med dubbelkoppling (7DCT).

Alla motorer har utvecklats för smidigare gång och bättre bränsleekonomi, samtidigt som de uppfyller Euro 6-normen.

Alla nya Tucson för den europeiska marknaden kommer att tillverkas i Europa
Hyundai kommer att tillverka alla nya Tucson, som ska säljas på den europeiska marknaden, vid fabriken i Tjeckien, vilket är ett uttryck för bolagets engagemang i regionen. Hyundais tilltro till det europeiska kvalitetstänkandet gör att nya Tucson, som standard, kommer med en marknadsledande fabriksgaranti på fem år och obegränsat antal mil.

Efter världspremiären på 2015 års motormässa i Geneve kommer nya Tucson att börja säljas i Europa, under senare hälften av året.

Preliminära tekniska specifikationer

Yttermått (mm)

Nya Tucson
Längd 4 475
Bredd (exklusive ytterbackspeglar) 1 850
Höjd 1 645
Hjulbas 2 670
Överhäng fram 910
Överhäng bak 895Motorer och växellådor
Bensin Effekt Växellådor
1,6-liters GDI 135 hk 6MT
1,6-liters T-GDI 176 hk 6MT/7DCT
Diesel
1,7-liters 115 hk 6MT
2,0-liters standardeffekt 136 hk 6MT/6AT
2,0-liters högeffekt 184 hk 6MT/6AT
För mer information, vänligen kontakta:
38.0°
0

Hyundai presenterar ny Tucson

Premiär i Genève

Populäraste
Norsk by vill avskaffa tiden
Det verkar dumt 
Tumnagel
44.8°
+
Frode Wikesjö
0
Burger Kings köttlösa burgare finns nu överallt
Inte bara i storstäderna 
Tumnagel
50.7°
+
Frode Wikesjö
0
Kille kör nästan på en liten sköldpadda
Ta det lugnt i trafiken! 
Tumnagel
46.7°
+
Roger Åberg
0
Jetski och båt i ett
Sommarens leksak! 
Tumnagel
46.4°
+
Roger Åberg
0
Alpine släpper ännu sportigare version av A110
Möt A110S 
Tumnagel
41.4°
+
Roger Åberg
0
Världsmästerskap för seniorer i CS:GO på DreamHack
Kolla in svenska Silver Snipers och andra i helgen 
Tumnagel
62.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
PayPal och Uber ryktas hoppa på Facebooks kryptovaluta
Arbetet med Project Libra ser ut att rulla på 
Tumnagel
23.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kontorstolsrace från Japan
Verkar roligt! 
Tumnagel
44.2°
+
Roger Åberg
0
Kickstarter vill inte att man kallar sina grejer för "Världsbäst"
Crowdfunding-tjänst släpper nya riktlinjer 
Tumnagel
47.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Serien Chernobyl vs verkligheten
Intressant jämförelse 
Tumnagel
49.1°
+
Roger Åberg
0
Frankrikes fotbollsliga döps om till Ligue 1 Uber Eats
Uber Eats-bud ska leverera matchbollen till alla matcher 
Tumnagel
7.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Låsskärmar på Huawei-telefoner blev reklamskyltar
Det går bra nu 
Tumnagel
16.2°
+
André Stray
0
Senaste
Norsk by vill avskaffa tiden
Det verkar dumt 
Tumnagel
44.8°
+
Frode Wikesjö
0
Tested provar Tactical Haptics VR-kontroller
Rejäla manicker 
Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0
Följ med på Hagrid's Magical Creatures Motorbike Adventure
Ny åktur på Wizarding World of Harry Potter 
Tumnagel
38.6°
+
Frode Wikesjö
0
E3 2019 13 minuter Dragon Ball Z: Kakarot
KAAAKAAAROOTTTOOO! 
Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0
Viral åkattraktion är tokfejk
Ja, det kunde nog de flesta redan räkna ut 
Tumnagel
35.2°
+
Frode Wikesjö
0
Han Solos Star Wars-karriär på en minut
Mer Galaxy of Adventures 
Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0
Digital Foundry kollar in The Witcher 3 på Switch
Jämför Switch-versionen med PlayStation 4-versionen 
Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0
En titt på de visuella effekterna i Captain Marvel
Samt en bortklippt scen 
Tumnagel
36.2°
+
Frode Wikesjö
0
Phantasy Star Online 2 kommer inte vara Xbox-exklusivt
Kommer även till andra plattformar 
Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0
Ny trailer för S04 av Veronica Mars
Dryg månad kvar nu 
Tumnagel
38.9°
+
Frode Wikesjö
0
Burger Kings köttlösa burgare finns nu överallt
Inte bara i storstäderna 
Tumnagel
50.7°
+
Frode Wikesjö
0
Ett halvdigitalt miniflipper som fungerar!
Briljant! 
Tumnagel
39.3°
+
Roger Åberg
0