m

Fler bilder på BMW X7 iPerformance Concept

Men fortfarande ingen hård fakta

Bil / BMW

BMW:s nya flaggskepp i SUV-världen är nu officiellt. X7 iPerformance är konceptbilen som förhandsvisar den kommande modellen X7 och det här blir en lyxvagn som har plats för mycket folk och teknik. Den visar även BMW:s kommande formspråk, som även hittas på nya 8-serien.

Konceptbilen mäter hela 5,02 meter i längd. Det gör den 13,4 centimeter längre än dagens X5. Bredden mäter 2,02 meter, höjden 1,8 meter och hjulbasen 3,01 meter. Måtten gör det möjligt att klämma in sju stycken sittplatser även om det här "bara" är sex stycken. Man är fortfarande, trots att bilen är uppvisad, hemlig om vad som rör sig under skalet gällande drivlina. Man säger inte mer än att det finns en TwinPower-turbomotor som går på bensin sammankopplad med en elmotor. Räckvidden på el ska vara "lång" men det kan ju även ett snöre vara.

En produktionsklar version av X7 ska dyka upp någon gång nästa år.

Visa
Pressmeddelande
BMW Concept X7 iPerformance
Rymdkänsla har fått en ny dimension.

Konceptbilen BMW Concept X7 iPerformance som premiärvisas på Frankfurtsalongen (IAA) i september är inte bara ett helt nytt modellkoncept för lyxsegmentet, utan den tar även varumärket BMW till nya höjder när det gäller upplevelsen av lyx och känslan av exklusivitet.

Med sin iögonfallande distinkta exteriör samt luftiga sexsitsiga interiör präglad av högkvalitativa materialval, minimalistiskt formspråk och avancerat infotainmentsystem symboliserar BMW Concept X7 iPerformance en hittills oöverträffad känsla av flärd och lyx. Konceptbilens iPerformance-emblem antyder även en supereffektiv och dynamisk plugin-hybriddrivlina med BMW:s banbrytande eDrive-teknologi i kombination med en BMW TwinPower Turbo-bensinmotor som ger optimala förutsättningar för utsläppsfri körning.

Försmak av kommande BMW X7.

BMW Concept X7 iPerformance ger en föraning om produktionsmodellen av BMW X7 som lanseras 2018. Kommande BMW X7 utgör en del i BMW:s största modelloffensiv någonsin och enligt Ian Robertson, styrelseledamot i BMW AG, spelar BMW:s nya och utpräglade lyxbilskoncept en särskilt viktig roll i denna offensiv då en del av BMW Groups strategi för framtiden ”NUMBER ONE > NEXT” fokuserar på att avsevärt stärka närvaron samt öka försäljningen i lyxbilssegmentet.

Lyxupplevelse av ett helt nytt slag.

Den luxuösa karaktären i BMW Concept X7 iPerformance märks i synnerhet invändigt. Samspelet mellan interiörens skarpa linjer och detaljer som det stora panoramaglastaket skapar i kombination med generösa innerutrymmen ger en exceptionellt rymlig och modern känsla som andas sofistikerad exklusivitet ut i fingerspetsarna.

De sex stolarna är arrangerade i tre rader där de fyra främsta stolarna utgörs av exklusivt designade separata säten. Noggrant utvalda material som askträ med en mörk matt finish ger en naturlig materialkänsla medan detaljer som matt och polerat aluminium, en mörk konturlinje strax under fönsterkarmen som löper som en obruten horisont genom hela kupén samt ett flertal indirekta ljuskällor och laserljusramper i taket bidrar till att förstärka det exklusiva intrycket.

Sofistikerad minimalism.

Det moderna och minimalistiska formspråket i interiören harmonierar perfekt med den BMW-typiska förarorienterade cockpiten. Instrumentpanelens, mittkonsolens och dörrarnas svepande och välvda ytor ”omsluter” föraren samtidigt som den upphöjda sittställningen ger en oöverträffad vy över vägen.

BMW:s nya formspråk ger instrumentpanelen en modern minimalistisk look. Det 12,3 tum stora kombiinstrumentet och den centralt placerade infodisplayen med touchfunktion smälter samman till en enda elegant designad enhet där ett nytt gränssnittkoncept möjliggör interaktivt användande av displayerna tillsammans. Bakgrundsbelyst kristallglas i nyansen Dark Silver Night i både instrumentpanelens och mittkonsolens reglage skapar en exklusiv känsla i exempelvis växelväljare, iDrive-vred och rattens multifunktionsknappar.

Skräddarsydd infotainment och gränslös digital integration.

Det avancerade infotainmentsystemet i BMW Concept X7 iPerformance ger en försmak av BMW Groups vision när det gäller sömlös integration av kundens digitala värld i bilen via BMW Connected. Även de åkande i mittenraden bak har via touchscreen-skärmar full access till skräddarsydda digitala tjänster som gör resan mer avkopplande, bekväm eller produktiv och infotainmentsystemet erbjuder bland annat även möjligheten att dela innehåll med övriga passagerare i bilen.

Närvaro och storlek som imponerar.

Med sina distinkta vertikala former och sin rejäla markfrigång har BMW Concept X7 iPerformance de tydliga dragen som kännetecknar en X-modell från BMW samtidigt som konceptbilen har sitt eget omisskännliga formspråk. Oavsett betraktningsvinkel bidrar en rad linjer och omsorgsfullt utmejslade formdetaljer till att BMW Concept X7 iPerformance utstrålar modernism, närvaro och exklusivitet.

Ett nytt ansikte i X-familjen.

Det kraftfulla frontpartiet i BMW Concept X7 iPerformance utstrålar en massiv närvaro. Frontens vertikala design och släta ytor i kombination med den stora vertikala grillen vars stavar och infattning ger intryck av att vara frästa ur ett solitt stycke metall ger tillsammans med strålkastarnas låga och utdragna form ett intryck av muskulös auktoritet och sofistikerad elegans.

Även från sidan utstrålar BMW Concept X7 iPerformance X-modellers karaktäristiska dynamik och sportighet. Den vertikala fronten och den nästan lika lodräta aktern ramar tillsammans med de cirkelrunda hjulhusen in sidornas muskulärt skulpterade linjespel och höga midjelinje på ett elegant sätt. Den stora kromade listen som ramar in sidornas vertikala Air Breathers förstärker bilens utsträckta silhuett och kraftfulla midjelinje.

Även panoramataket ramas helt in av en kromlist som löper bakåt från A-stolparna till takets bakkant medan det transparenta takets Y-formade bärram bidrar till ett futuristiskt helhetsintryck. Den exklusiva olivbruna lacken Manhattan metallic framhäver sidopartiernas skulpterade former medan de 23 tum stora multiekerfälgarna bidrar till att förstärka BMW Concept X7 iPerformances aerodynamiska utseende.

Kraft, närvaro och exklusivitet även bak.

Liksom fronten präglas även bakpartiet i BMW Concept X7 iPerformance av exklusiv elegans och atletisk styrka och just bakifrån är bilens storlek särskilt tydlig. Den nästan lodräta aktern med vertikala aero-fenor och de smala tredimensionella L-formade bakljus med en kromlist som löper mellan bakljusinsatserna skapar en teknisk och högkvalitativ utstrålning. Avsaknaden av synliga avgasrör indikerar bilens plugin-hybridkoncept medan den bakre hasplåten lackad i karossens färg är en stilren detalj som avrundar designen i BMW Concept X7 iPerformance på ett elegant sätt.

Ny grafisk identitet för BMW:s lyxmodeller.

Som en del i BMW:s kommande modelloffensiv lanserar man en ny grafisk identitet för sina lyxmodeller som särskiljer dem som de mest exklusiva modellerna i BMW:s produktutbud.

Nya BMW 8-serien, nya BMW X7, BMW i8, BMW i8 Roadster samt BMW 7-serien kommer att förses med en nydesignad logotyp bestående av en svartvit version av BMW:s klassiska blåvita runda logo som användes för första gången för 100 år sedan med företagsnamnet ”Bayerische Motoren Werke” utskrivet. Logotypens färgsättning och förkortningen BMW utskrivet i sin helhet är en hyllning till BMW:s länga och unika historia som ett tekniskt innovativt och banbrytande företag, från de första legendariska flygmotorerna till lanseringen av varumärket BMW i. Den nya grafiska identiteten kommer att premiärvisas på Frankfurtsalongen 14-24 september 2017.
Facebooks ryktas visa upp Portal nästa vecka
Första prylen för smarta hemmet från Facebook 
27.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Eric Schmidt förutspår att Internet delas i två delar till 2028
En "amerikansk" del och en "kinesisk" del 
27.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
WHO: Alkohol ansvarigt för fem procent av världens dödsfall
1 av 20 dör på grund av alkohol 
33.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rykte Blir Apples streaming-tjänst en barnkanal?
Apple vill inte ha sex och våld i sin kommande tv-tjänst 
18.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Japan har landat på asteroiden Ryugu
Två av deras farkoster genomförde en lyckad landning i helgen 
46.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Cancersjuk kille fick spela Super Smash Bros. Ultimate
Fick testa demo av Nintendos kommande spel på sin dödsbädd 
52.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kina blockerar Twitch
För att minska spelandet i landet? 
25.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
OnePlus rullar ut Oxygen OS 9.0 till OnePlus 6
Baseras på Android 9 Pie 
43.0°
+
André Stray
0
Tommy Wiseau har laddat upp hela The Room på Youtube
Grattis världen! 
49.6°
+
André Stray
0
Telltale stänger ner butiken
Sparkar 90 procent av arbetsstyrkan 
22.6°
+
André Stray
0
Det här är Mars Base Alpha
Verklighet 2028? 
52.2°
+
Roger Åberg
0
Sandviks självkörande lastare försöker att inte krossa glas
Kör genom labyrint 
58.9°
+
Bobby Green
0
Trent Reznor och Atticus Ross komponerar Watchmen-serien
Intressant! 
43.0°
+
André Stray
0
Huawei gav bort powerbanks till köande iPhoneköpare
Tänkte att det skulle komma till användning 
82.7°
+
Roger Åberg
0
Bytons elbilar lanseras i Europa 2020
Crossovern är först ut 
43.3°
+
Bobby Green
0
Saknar du magnetlåsningen på Apples nyare datorer?
Då finns lösningen här 
43.0°
+
Bobby Green
0
Nu kan artister ladda upp musik direkt på Spotify
Slipper gå via partners 
63.9°
+
Roger Åberg
0
Världens sämsta pappa arresterad för Nintendo Switch-stöld
Skickade in sin unge i spelautomat 
50.8°
+
André Stray
0
Inbound visar upp en elektrisk sparkcykel
Verkar ytterst kompetent 
42.7°
+
Roger Åberg
0
Motorcykel rejsar mot F1-bil och jetplan
Spoiler i videons text 
44.0°
+
Bobby Green
0
Har ni fått er iPhone eller Apple Watch?
Eller har ni struntat i att köpa? 
23.6°
+
Roger Åberg
0
PC-version av Red Dead Redemption 2 inte helt utesluten
Hopp finns kvar 
45.9°
+
André Stray
0
Ford visar lastbil för framtiden
Självklart eldriven och självkörande 
41.6°
+
Bobby Green
0
Maniac ute nu på Netflix
Emma Stone och Jonah Hill möts i mystisk läkemedelsprövning 
41.1°
+
André Stray
0
3,3 miljoner exemplar av Spider-Man sålda på 3 dagar
Poppis lir, det där 
43.8°
+
André Stray
0