m
Nytt servicecenter för Tesla i Malmö

Nytt servicecenter för Tesla i Malmö

Öppnar i dag

Bil / Tesla

I dag slår Tesla upp portarna till ett nytt servicecenter med tillhörande butik nära Fosieby i Malmö. Sedan tidigare finns även en butik i Emporia i staden. Den nya anläggningen kompletterar serviceställena i Stockholm och Göteborg och de fyra butikerna som finns i landet. Här kommer man att sälja, leverera och serva Tesla-bilar och även göra inbyten.

Visa
Pressmeddelande
TESLA EXPANDERAR I SVERIGE

Imorgon den 14 december slår Tesla upp portarna till ett nytt Servicecenter med butik i södra Sverige, strategiskt beläget nära Fosieby i Malmö. För att påskynda Sveriges övergång till hållbara transporter och energilösningar öppnade Tesla en butik i Emporia i Malmö i december 2015 och sedan dess har volymen elbilar i området snabbt ökat.

Kunden i fokus

Teslas nya anläggning i Malmö kompletterar servicepunkterna i Stockholm och Göteborg och de fyra butikerna i Sverige. Eftersom Tesla designar, tillverkar, säljer och servar alla bilar har företaget nära och direkt kontakt med kunderna och kan göra det totala bilägandet till en extraordinär upplevelse. Teslas Servicekoncept är utformat helt och hållet med kundens behov i fokus och är inte en vinstdrivande enhet.

Det innebär att Tesla-ägarna åtnjuter trådlösa kostnadsfria uppdateringar med moderna komfort- och säkerhetsfunktioner under hela bilens livslängd, men det innebär också att Tesla Service kan ställa diagnoser och utföra flera serviceåtgärder på distans. Det spar både tid och pengar för kunden och bilen behåller sitt värde över tid.

Förberedda för framtiden

Hårdvaran för autonom körning, som är standardutrustning i alla bilar tillverkade sedan i slutet av oktober 2016, är ett exempel på hur Teslas modeller utvecklas kontinuerligt. När lagen tillåter och mjukvaran har kalibrerats uppdateras bilarna, var de än befinner sig, med moderna säkerhetsfunktioner fortlöpande. Det innebär att Teslorna som rullar på våra vägar redan idag kan bli helt självkörande i framtiden.

Teslas unika servicekoncept, utformat med kunden i fokus, är en av anledningarna till att Tesla fortsätter att rankas som företag #1 i olika kundnöjdhetsundersökningar i Sverige, Europa och USA år efter år.

Nytt Servicecenter i Malmö

Det nya Servicecentret i Malmö kommer att sälja, leverera och serva Tesla och självklart göra inbyten. I butiken möts kunden av mycket pålästa produktspecialister som genomför grundliga och informativa provkörningar. När kunden har identifierat sina behov kan bilen konfigureras på Tesla.com vilket innebär att beställningen skickas direkt till fabriken. Teslas nybilsgaranti är 4 år eller 80 000 km för nya Teslor och begagnade Teslor, som säljs i butiken åtnjuter oftast en tilläggsgaranti. Unikt för Tesla är att den årliga servicen endast är en rekommendation och inte tvingande för att nybilsgarantin ska fortsätta att gälla.

Sveriges vanligaste elbilar

Tesla växer stadigt i hela landet och Model S och X är idag två av de vanligaste elbilarna som rullar på våra svenska vägar. Model S är den första helelektriska familje- och tjänstebilen på marknaden med en räckvidd på 632 km enligt EU-körcykeln och Model X är en 5-7-sitsig fyrhjulsdriven familje-SUV med dragförmåga och högsta säkerhet.

Laddinfrastrukturen växer

De senaste åren har Tesla investerat kraftfullt i utbyggnaden av laddinfrastruktur. Under långresor erbjuds snabbladdning vid Supercharging-stationer som laddar i minuter snarare än timmar och de är utplacerade vid de mest trafikerade vägarna mellan Ystad och Haparanda.

Tesla kommer i slutet av 2017 att ha 25 Supercharger-stationer med totalt ett hundratal laddare i Sverige samt över 100 destinationsladdare på hotell, restauranger och shoppingcenter. 90 procent av laddningen sker i hemmet eller på arbetsplatsen när bilen ändå står parkerad, vilket innebär att elbilsägarna möts av en fulladdad bil varje dag.
Forskare har hittat universums första molekyltyp
Nu har vi bevis på att HeH+ faktiskt finns 
41.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
HBO vill att Donald Trump slutar använda memes från GoT
Vill hålla fantasyn borta från politiken 
47.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sverige trea på pressfrihetslista
Norden dominerar på pallen när det kommer till pressfrihet 
48.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Forskare har återupplivat hjärnan på döda grisar
Visade viss hjärnaktivitet tio timmar efter grisarnas död 
43.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Adidas Futurecraft Loop är helt återvinningsbara
Kan användas för att göra nya skor när de är uttjänta 
51.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Seth Everman visar hur Billie Eilish gjorde Bad Guy
Lite eftermiddagstrams 
43.3°
+
André Stray
0
USA vill stänga ute China Mobile från landet
Vill inte ha världens största mobiloperatör på sin hemmamarknad 
45.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook samlade in epostkontakter från 1,5 miljoner användare
Klantar till det när det gäller integritet igen 
15.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Netflix-chef lovar att börja visa tittarsiffror
Transparens ftw! 
48.7°
+
André Stray
0
Jessica Meir blir första svenskan i rymden
Åker till ISS i höst 
64.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Boeing börjar testflyga 737 MAX igen
Mjukvaran ska nu vara fixad 
28.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu kan du klappa hundar i Fortnite
På tiden! 
33.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook bekräftar att man utvecklar smart assistent
Ny konkurrent till Siri, Alexa och Google Assistant? 
15.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ubisoft bjussar på Assassin's Creed Unity
Så att alla kan kolla in hur Notre-Dame såg ut 
62.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jaguar I-Pace är World Car of the Year 2019
Grattis igen! 
43.2°
+
Bobby Green
0
Storbritannien ska börja kolla ålder på de som vill kolla på nätporr
Man ska vara över 18 år för att kolla på porr 
30.9°
+
Wille Wilhelmsson
0