-
m
Bild till artikel

Hyundai lyfter i20

Får dubbelkopplingslåda

Bil / Hyundai

Hyundai lyfter nu den lilla modellen i20 utseendemässigt och gör den samtidigt smartare och säkrare. Dessutom får den ta del av en sjustegad dubbelkopplingslåda.

Fronten har fått en ny design på stötfångaren och en annan grill. Där bak hittar vi också en ny stötfångare. I hjulhusen sitter det antingen 15 eller 16 tum stora fälgar. Det finns flera olika färger att välja mellan och om man vill kan man även få taket i en annan färg, på bilderna ser vi att detta är svart. På insidan kan man välja mellan en infotainmentskärm på antingen 3,8, fem eller sju tum. Den sistnämnda har Apple CarPlay och Android Auto i sig.

Motormässigt finns turbomatade T-GDI på 1,0 liter med 100 hästar kopplad antingen till en fempetad manuell växellåda eller den nya sjustegade dubbelkopplingslådan. Nytt är Kappa 1,2 med 75 hästar som kopplas till den femväxlade lådan.

På säkerhetssidan hittar vi saker som filhållningsassistans, trötthetsvarnare, kollisionsvarning för framförvarande fordon med autobroms och helljusassistans med automatisk avbländning.

Svensk premiär blir i september men några priser har vi tyvärr inte fått ännu.

Visa
Pressmeddelande
Nya Hyundai i20: smartare, säkrare och snyggare

25 april, 2018 – Hyundai Motor bygger vidare på sin succé inom B-segmentet genom att introducera en förfinad och uppdaterad version av populära i20. För att möta marknadens efterfrågan har nya Hyundai i20 fått en modernare design tillsammans med uppdaterade aktiva säkerhetsfunktioner från Hyundai SmartSense. Hyundai introducerar också en sjuväxlad dubbelkopplingslåda (7DCT) för optimal komfort och körkänsla. Nya i20 lanseras i Sverige med val mellan två olika bensinmotorer som tillsammans med ett AutoStop-system (ISG) kommer reducera CO2-utsläppen markant.

”i20 är en av våra DNA-modeller och har varit en av Hyundais toppsäljande bilar i över ett decennium. i-linjen är grunden till Hyundai-varumärkets framgång i Europa”, säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product på Hyundai Motor Europe. ”Genom att uppdatera designen, drivlinor, säkerhetsfunktioner och uppkopplingsmöjligheter fortsätter vi att möta kundernas förväntningar och bygger vidare på framgångssagan för modellprogrammet”.

i20 har fått en ny och snyggare kostym. Bilens eleganta linjer förstärker en sofistikerad exteriör. Fronten har smyckats med ny design på stötfångarna och en Cascading Grille, Hyundai-familjens signum. Bakdelen har även den fått nya stötfångare som tillsammans med de kombinerade bakljusen skapar ett mer dynamiskt intryck. För att ge nya i20 en kraftfullare look kommer den även med val av expressiva 15- och 16-tums lättmetallfälgar. Som val finns taket i kontrasterande kulör för att tillsammans med ett stort antal exteriörfärger skapa en mer personlig bil.

Även interiören går att få med ett stort utbud av detaljfärger. Något som ger nya i20 ett ungdomligare intryck. Som ett alternativ finns självklart en helt svart och sober inredning. Förare till bilen kommer även åtnjuta enastående rymlighet utan att kompromissa med lastutrymmet på 326 liter (VDA).

Nya och uppdaterade Hyundai i20 erbjuder en mängd olika avancerade uppkopplingsmöjligheter, som integrerar sömlöst men förarens smartphone. Något som möjliggör ökad komfort på resan. Kunder kan välja mellan flera ljudsystem från den 3,8 stora skärmen till en fem tums monokrom skärm och det sju tum stora Display Audio-systemet som erbjuder spegling av kundens smartphone via Apple CarPlay och Android Auto. Via den senare behövs inget inbyggt navigationssystem i bilen utan passagerare kan använda navigationsappar direkt i telefonen. Utöver dessa system kommer nya i20 även med valet av ett sjutums infotainmentsystem där navigation, media och uppkopplingsmöjligheter är integrerade tillsammans med stöd för både Apple CarPlay, Android Auto och Live Services. Nya i20 har även utrustats med USB-utgång så att passagerare smidigt kan ladda sina mobila enheter.

Nya i20 kommer till Sverige med val av två olika bensinmotorer. 1.0-liters turboladdade T-GDI med 74 kW/100 hk finns tillgänglig med en femväxlad manuell växellåda och som alternativ den sjuväxlade dubbelkopplingslådan (7DCT). En nyhet för Hyundai i20 är Kappa 1.2-litersmotorn på 55 kW/75 hk parad med en femväxlad manuell växellåda.

AutoStop-funktion (ISG) är standard hos i20, något som bidrar till lägre bränsleförbrukning, minskade CO2-utsläpp och ökad effektivitet. Bränslebesparingen blir speciellt märkbar vid körning i stadstrafik då ISG automatiskt stänger av motorn när bilen stannar.

Genom att fokusera på effektiva bensinmotorer för i20 svarar Hyundai på marknadens efterfrågan. Den turboladdade 1.0-litersmotorn är utrustad med ett inbyggt partikelfilter som minskar miljöpåverkan och båda motorerna är Euro 6d temp-godkända.

För att följa europeisk standard är nu även i20 utrustad med de senaste aktiva säkerhets- och förarassistansfunktionerna från Hyundai SmartSense. Dessa inkluderar Filhållningsassistans (LKA) och Filhållningsvarning (LDWS), Trötthetsvarnare (DAW), Kollisionsvarning för framförvarande fordon med autobroms (FCA) och Helljusassistans (HBA) med automatisk avbländning.

Nya Hyundai i20 har svensk premiär i september 2018 och kommer som standard med 5 års nybilsgaranti och fria mil. Pris är ännu ej fastställt.
38.9°
0

Hyundai lyfter i20

Får dubbelkopplingslåda

Populäraste
Ersättning till nätläkare ser ut att sänkas ordentligt
En sänkning på över 20 procent rekommenderas av SKL 
Tumnagel
61.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snart kan alla få hemleverans från Systembolaget
Försöket med hemkört kommer nu att permanentas 
Tumnagel
43.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Preems utbyggnad i Lysekil stoppas tillsvidare
Efter protester från miljöorganisationer och allmänheten 
Tumnagel
48.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Trafikverket satsar 1,5 miljarder på cykel- och kollektivtrafik
17 kommuner får nytt stöd 
Tumnagel
50.5°
+
Bobby Green
0
Google välkomnar Sign in with Apple
Bättre än att använda lösenord för inloggning 
Tumnagel
47.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Renault presenterar ny Zoe
Kommer nu 39 mil på en laddning 
Tumnagel
47.0°
+
Bobby Green
0
Shaft kommer till Netflix 28 juni
Trevlig överraskning! 
Tumnagel
42.5°
+
André Stray
0
Cyklister och bilister kommer inte överens i trafiken
Inget nytt i och för sig 
Tumnagel
45.6°
+
Bobby Green
0
Adobe visar verktyg som kan hitta manipulerade bilder
Kan även någorlunda återställa dem till originalet 
Tumnagel
41.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Cellebrite uppger att de kan låsa upp alla telefoner
Senaste versionen av UFED crackar "allt" 
Tumnagel
31.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Gladiator 2 utspelar sig mer än 25 år efter originalfilmen
Tidslinjen spikad 
Tumnagel
45.5°
+
André Stray
0
Pakistans regering kattifierades på Facebook
Råkade köra kattfilter när man sände live 
Tumnagel
68.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Senaste
Nu är den här - 718 Cayman GT4 med boxersexa
Porsche presenterar även 718 Spyder 
Tumnagel
37.1°
+
Bobby Green
0
När robotarna börjar slå tillbaka
Då kanske det kan se ut så här? 
Tumnagel
37.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Konsumentverket slår ner på bostadsförmedlingstjänster
Tjänster som försöker slå mynt av bostadsbristen 
Tumnagel
40.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
USA ska förhöra Ola Bini i Ecuador
Om hans samröre med Julian Assange 
Tumnagel
36.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tieto och Evry går ihop
Säg hej till TietoEVRY 
Tumnagel
36.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Galna 90-talet - Lamborghini Diablo VT Roadster
Kul kultbil 
Tumnagel
39.2°
+
Bobby Green
0
Uber presenterar vision för Uber Air
Så här tänker man sig framtidens flygande taxis 
Tumnagel
35.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kolla in Pym Techs förminskningsvapen i Marvel's Avengers
Hank Pym förminskar monster i Square Enix kommande Marvel-spel 
Tumnagel
36.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Åk Bzzt och lira Crash Team Racing Nitro-Fueled i veckan
Activision firar release med racing i podtaxi 
Tumnagel
38.9°
+
André Stray
0
Lyssna på Tim Cooks examenstal till Stanfords avgångselever
Följer i Steve Jobs fotspår 
Tumnagel
37.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Man at Arms bygger Alucards svärd från Castlevania
Lite kvällsnörderi 
Tumnagel
38.3°
+
André Stray
0
Europol håller på att utveckla ett spel
Ska hjälpa poliser att spåra kryptovaluta-relaterad brottslighet 
Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0