m

Nu är den här - nya BMW 8-serie

Coupén är först ut

Bil / BMW

Mellan 1989 och 1999 tillverkade BMW 8-serien. Det var en lyxig coupé som man kunde få med antingen V8:a eller V12:a. Nu återupplivar man modellbeteckningen igen och presenterar den här nyheten. Det finns fortfarande en mumsig V8:a under huven men V12:a får man tyvärr vara utan. Till skillnad från föregångaren så kommer även den här att komma som cabriolet, och fyrdörrars coupé.

BMW 8-serie Coupé utvecklades vid sidan av racerbilen M8 GTE och fokus har legat på att få till en sportbil med hög precision, balans, grym kördynamik och samtidigt en känsla av lyx. Bilens mått är 4,84 meter på längden, 1,9 på bredden, 1,3 på höjden samtidigt som hjulbasen är 2,8 meter. I november sker lanseringen och då finns det två stycken versioner att välja på - M850i xDrive Coupé och 840d xDrive Coupé. Den förstnämnda har en helt ny turbomatad V8:a på 4,4 liter som ger 530 hästar och ett vrid på 750 newtonmeter. Med den under huven gör bilen 0-100 km/h på 3,7 sekunder. 840 har en turbomatad dieselmotor som ger 320 hästar. Oavsett val så är det en åttastegad Steptronic-låda som gäller. På tillvalslistan finns bland annat kolfibertak och ett kolfiberpaket som piffar till utsidan ytterligare. Adaptiv M-fjädring och Integral Active Steering är standard. Till 850 kan man även få aktiva krängningshämmare.

De första bilarna kommer till Sverige i slutet på året. Några priser har vi dock inte fått än.

Visa
Pressmeddelande
Helt nya BMW 8-serie Coupé

Känsla och utseende som kombinerar sportighet och exklusivitet, med nervkittlande körglädje som sin främsta uppgift. BMW 8-serie Coupé är den allra första modellen i den nya 8-serien. Denna nykomling till produktkatalogen blir därmed en nyckelkomponent i BMW:s offensiva satsning på lyxsegmentet.

Utvecklingsprocessen för nya BMW 8-serie Coupé har haft ett huvudsakligt mål: Prestanda i elitnivå som levererar nervkittlande kördynamik. Kaross, drivlina och fjädring har finslipats för att uppnå kvickhet, precision och balans värdig en högklassig sportbil. Passande nog utvecklades BMW 8 serie Coupé dessutom parallellt med racingbilen BMW M8 GTE, som hunnit visa upp sig på banorna i WEC-serien. Bilen kommer att byggas på BMW-fabriken i Dingolfing som via BMW 7 serien har enastående expertis vad gäller tillverkning av lyxbilar.

BMW:s satsning på lyxsegmentet är en del av framtidsstrategin NUMBER ONE > NEXT. Siffran 8 i modellnamnet indikerar bilens höga status i BMW:s modellkatalog. Det är exceptionella och sportiga bilar som framkallar känslor, precis som tidigare modeller så som BMW Z8 och nuvarande BMW i8.

Exteriören är resultatet av ett nytt formspråk med fokus på tydlighet, modernitet och känsla. Karossens eleganta linjer och detaljer så som takets ”double-bubble”-design, som för tankarna till klassiska racingbilar, kombineras med låg tyngdpunkt och typiska sportbilsproportioner för kraftfull och välbalanserad markkontakt.

Utöver det är bilens LED-strålkastare i standardutförandet de tunnaste hos samtliga BMW-modeller hittills. Som valbart alternativ finns dessutom laserstrålkastare (BWM Laserlight) med 600 meters räckvidd.

BMW 8-serie Coupé lanseras med två valblir tillgänglig på marknaden i november 2018 och det kommer då att finnas två tillgängliga varianter: M Performance modellen BMW M850i xDrive Coupé som med en ny V8-motor på 530 hk gör 0-100 km/h på 3,7 sekunder och BMW 840d xDrive Coupé med en effektiv sexcylindrig dieselmotor på 320 hk. Dom första bilarna kommer att anlända till Sverige i slutet på detta år.

Höjdpunkter

Två valbara varianter vid försäljningsstart: BMW M850i xDrive Coupe M Performance med V8-motor på 530 hk (bränsleförbrukning kombinerad: 10,5 - 10,0 l/100 km, koldioxidutsläpp: 240-228 g/km), och BMW 840d xDrive Coupe med sexcylindrig dieselmotor med 320 hk (bränsleförbrukning kombinerad: 6,2 – 5,9 l/100 km, koldioxidutsläpp: 164-154 g/km). Båda varianterna har eight-speed Steptronic växellåda. Båda motorerna möter Eu6d-TEMP-standard.
Kommer med sju valbara exteriörfärger (en ej-metallic och sex metallic). Carbon Black Metallic och Barcelona Blue metallic erbjuds som ytterligare färger för BMW M850i xDrive Coupe tillsammans med M Sport-paketet.
Typiska sportbilsproportioner: (4,843 mm lång, 1,902 mm bred, 1,341 mm hög och en hjulbas på 2,822 mm). Tillägg inkluderar M kolfibertak och M kolfiber exteriörpaket.
Aerodynamiskt optimerad, differentialspärr på bakre axel, extremt styv kaross och fjädringsstruktur. Adaptiv M-fjädring, Integral Acitive Steering och däck i flera storlekar som standard. Aktiva krängningshämmare som valbart tillägg för BMW M850i xDrive Coupe.
Låg förarposition med nydesignade sportsäten i Vernasca-läder som standard. Baksätena har också en lägre sittposition vilket gör huvudstöd överflödigt. Automatisk öppning av baklucka som standard; bagagekapacitet: 420 liter.
Nästa generations M Performance TwinPower Turbo 4,4 liter V8-motor. Sportavgassystem med partikelfilter. Nyligen utvecklad turboladdning med dubbla inlopp placerad i det V-formade utrymmet mellan cylinderbankarna, optimerad bränsleinsprutning, VALVETRONIC och Double-VANOS. Maximalt vridmoment 750 Nm möjligt mellan 1,800 och 4,600 rpm.
Nytt BMW operativsystem 7.0 med BMW Live Cockpit Professional display och kontrollsystem som standard. Det innebär helt digital instrumentbräda och 10,25 tums display med modern, skarp grafik.
Senaste versionen av BMW Head-Up display som har 16 procent större projiceringsyta, optimerad 3D-grafik och ytterligare innehåll.
Innovativa förarassistenssystem för förhöjd säkerhet och komfort och ytterligare steg mot automatiserad körning. Driving Assistant Professional inkluderar aktiv farthållare med Stop & Go, körfältsassistens med automatiskt filbyte, köassistens, skydd mot sidokollision och flertalet varningsfunktioner.
Parkeringsassistenten tar över såväl gas och broms som styrning. Backassistenten styr fordonet vid backning upp till 80 meter och utgår från den senaste genomförda manövern framåt innan senaste parkering.
Komplett utbud av de senaste tjänsterna från BMW ConnectedDrive. BMW Digital Key låter föraren låsa upp och starta fordonet med sin smartphone. Integrering av Microsoft Office 365 och Skype for Business.
Rykte Blir Apples streaming-tjänst en barnkanal?
Apple vill inte ha sex och våld i sin kommande tv-tjänst 
32.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Cancersjuk kille fick spela Super Smash Bros. Ultimate
Fick testa demo av Nintendos kommande spel på sin dödsbädd 
42.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kina blockerar Twitch
För att minska spelandet i landet? 
32.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
OnePlus rullar ut Oxygen OS 9.0 till OnePlus 6
Baseras på Android 9 Pie 
41.8°
+
André Stray
0
Tommy Wiseau har laddat upp hela The Room på Youtube
Grattis världen! 
48.3°
+
André Stray
0
Telltale stänger ner butiken
Sparkar 90 procent av arbetsstyrkan 
24.0°
+
André Stray
0
Det här är Mars Base Alpha
Verklighet 2028? 
50.1°
+
Roger Åberg
0
Sandviks självkörande lastare försöker att inte krossa glas
Kör genom labyrint 
58.2°
+
Bobby Green
0
Trent Reznor och Atticus Ross komponerar Watchmen-serien
Intressant! 
42.7°
+
André Stray
0
Huawei gav bort powerbanks till köande iPhoneköpare
Tänkte att det skulle komma till användning 
80.5°
+
Roger Åberg
0
Bytons elbilar lanseras i Europa 2020
Crossovern är först ut 
43.1°
+
Bobby Green
0
Saknar du magnetlåsningen på Apples nyare datorer?
Då finns lösningen här 
42.7°
+
Bobby Green
0
Nu kan artister ladda upp musik direkt på Spotify
Slipper gå via partners 
63.1°
+
Roger Åberg
0
Världens sämsta pappa arresterad för Nintendo Switch-stöld
Skickade in sin unge i spelautomat 
50.8°
+
André Stray
0
Inbound visar upp en elektrisk sparkcykel
Verkar ytterst kompetent 
42.7°
+
Roger Åberg
0
Motorcykel rejsar mot F1-bil och jetplan
Spoiler i videons text 
43.8°
+
Bobby Green
0
Har ni fått er iPhone eller Apple Watch?
Eller har ni struntat i att köpa? 
23.6°
+
Roger Åberg
0
PC-version av Red Dead Redemption 2 inte helt utesluten
Hopp finns kvar 
45.6°
+
André Stray
0
Ford visar lastbil för framtiden
Självklart eldriven och självkörande 
41.6°
+
Bobby Green
0
3,3 miljoner exemplar av Spider-Man sålda på 3 dagar
Poppis lir, det där 
43.7°
+
André Stray
0
Ny teaser för Daredevil
Tredje säsongen släpps 19 oktober 
41.9°
+
André Stray
0
Stäng enkelt av wifi, på riktigt, i iOS
Shortscuts är räddaren 
43.0°
+
Roger Åberg
0
TESS har hittat sin första exoplanet
Säg hej till Pi Mensae c 
44.1°
+
Wille Wilhelmsson
0