m
Volvo Cars lanserar mobilitetsvarumärket M

Volvo Cars lanserar mobilitetsvarumärket M

Ska utöka företagets globala mobilitetserbjudande

Bil / Volvo

Idag lanserar Volvo Cars det nya mobilitetsvarumärket M. Tanken med det är att utöka företagets globala mobilitetserbjudande genom en intuitiv app. Tjänsten lanseras i Sverige och USA under våren 2019. Håkan Samuelsson som är vd och koncernchef på Volvo Cars säger följande:

"Volvo Cars tar steget till att bli något mer än ett bilföretag. Dagens urbana konsument tänker nytt kring traditionellt bilägande. M är en del av vårt svar på det. Vi utvecklas till att leverera tjänster direkt till konsumenten under vår nya mission Freedom to Move."

Bodil Eriksson som är vd på Volvo Car Mobility säger:

"Tjänsterna som idag erbjuds på marknaden är i stort alternativ till taxi eller kollektivtrafik. Vi fokuserar istället på hur människor använder de bilar de äger, vilket gör oss unika. Vi vill erbjuda ett riktigt alternativ till traditionella tjänster. Det ska göra det möjligt för oss att leva livet på våra egna villkor, få saker gjorda och optimera vår dyrbara tid. Vi ser en möjlighet att erbjuda en premiumupplevelse. Stockholm kommer att fungera som Ms utvecklingsbas där vi redan utför omfattande tester. Ett större beta-test kommer att äga rum under hösten."

Mer information om tjänsten kommer att släppas senare i år.

Visa
Pressmeddelande
Volvo Car Mobility lanserar mobilitetsvarumärket M

Volvo Cars lanserar i dag M, ett nytt varumärke som ska utöka företagets globala mobilitetserbjudande genom att erbjuda tillgång till bilar och tjänster on demand genom en intuitiv app.

M lär sig av användarens behov, preferenser och vanor för att skapa en personlig och skräddarsydd upplevelse. Tjänsten lanseras i Sverige och USA under våren 2019.

- Volvo Cars tar steget till att bli något mer än ett bilföretag. Dagens urbana konsument tänker nytt kring traditionellt bilägande. M är en del av vårt svar på det. Vi utvecklas till att leverera tjänster direkt till konsumenten under vår nya mission ’Freedom to Move’”, säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef på Volvo Cars.

M utvecklar en egen teknik för inlärning där konsumenterna får frågor om sina specifika behov snarare än att endast informeras om var de kan hitta närmaste bil.

- Tjänsterna som idag erbjuds på marknaden är i stort alternativ till taxi eller kollektivtrafik, säger Bodil Eriksson, VD på Volvo Car Mobility. Vi fokuserar istället på hur människor använder de bilar de äger, vilket gör oss unika. Vi vill erbjuda ett riktigt alternativ till traditionella tjänster. Det ska göra det möjligt för oss att leva livet på våra egna villkor, få saker gjorda och optimera vår dyrbara tid. Vi ser en möjlighet att erbjuda en premiumupplevelse.

Utöver ett team av erfarna och efterfrågade programmerare och nya talanger drar M nytta av 20 års kunskap och data från Sunfleet, Volvo Car Groups framstående bildelningsföretag.

Sunfleet är Sveriges ledande bildelningsföretag med 500 000 transaktioner om året och en flotta med 1700 bilar. Sunfleet integreras helt i M under 2019, vilket gör tjänsten tillgänglig för alla nuvarande Sunfleet-medlemmar.

- Mobilitet förändras i grunden och Volvo Cars leder den omvandlingen. Lanseringen av M skapar nya intäkter för Volvo Cars och är ett led i företagets ambition att skapa fler än 5 miljoner konsumentrelationer fram till mitten av det kommande decenniet, säger Håkan Samuelsson.

- Stockholm kommer att fungera som Ms utvecklingsbas där vi redan utför omfattande tester. Ett större beta-test kommer att äga rum under hösten, säger Bodil Eriksson.

Ytterligare information om M-tjänsten kommer att släppas senare i år.

Om M

M, lanserades 2018 och är ett nytt varumärke från Volvo Car Mobility, en helägd enhet inom Volvo Car Group som eftersträvar att erbjuda ett bättre alternativ till privat bilägande. M’s uppdrag är att göra det möjligt för fler människor att röra sig på ett fritt, meningsfullt och hållbart sätt. Dess teknologiplattform syftar till att främja en ny generation av konsumentmobilitetstjänster som ger en mer intuitiv användarupplevelse. M bygger på två decenniers samlad data och erfarenhet från bildelningspionjären Sunfleet. Besök vår hemsida m.co
Hackers tog sig in i ASUS uppdateringsprogram
Sägs ha levererat malware till en miljon användare 
31.8°
+
Wille Wilhelmsson
Här är gårdagens Apple-presentation på sju minuter
Ungefär vad den var värd 
27.5°
+
Roger Åberg
Apple TV+ är Apples TV-tjänst
Med material från Oprah, Steven Spielberg med flera 
5.3°
+
Roger Åberg
Apple satsar hårt på sin nya TV-app
Kommer till en mängd plattformar 
25.3°
+
Roger Åberg
Apple Arcade är Apples nya spelplattform
Över 100 nya spel helt utan reklam och trams 
32.8°
+
Roger Åberg
Nu streamar vi mer tv än vad vi tittar på tv via kabeltv
Men kabeltv-branschen drar in mest pengar 
45.8°
+
Wille Wilhelmsson
Nu kan du radera meddelanden för alla i Telegram
Mer kontroll till folket! 
41.1°
+
André Stray
Nvidia visar upp demo på Quake II RTX
Blåser nytt liv i 22 år gammalt spel 
45.4°
+
Wille Wilhelmsson
S vill erbjuda körkortslån för lastbil och buss
Vill utöka CSN-lånen för körkort 
46.0°
+
Wille Wilhelmsson
Svenska Heart Aerospace ska bygga elflygplan
Siktar på att ha det i luften 2025 
50.7°
+
Wille Wilhelmsson
Här är första högtalaren från IKEA / Sonos
En högtalare för bokhyllan 
61.3°
+
Roger Åberg
Neon Genesis Evangelion kommer till Netflix 21 juni
Animefesten fortsätter! 
43.7°
+
André Stray
Oslo fixar trådlösa laddningsstationer för eldrivna taxibilar
Blir först i världen med det 
52.9°
+
Wille Wilhelmsson
Kina anklagas för industrispionage i Sverige
I en ny rapport från FOI 
18.6°
+
Wille Wilhelmsson
Indiska städer förbjuder PlayerUnknown’s Battlegrounds
Oroliga för att spelet ska göra deras barn till "psykopater" 
23.5°
+
Wille Wilhelmsson
Nintendo ryktas ha två nya Switch-versioner på ingång
Vassare version kan komma i år 
43.5°
+
André Stray