m
Renault visar insidan på nya Clio

Renault visar insidan på nya Clio

Har den största skärmen en Renault någonsin har haft

Bil / Renault

Den femte generationen av Renaults modell Clio är snart här och nu får vi se hur insidan på den ser ut. Ledorden för bilen har varit "Evolution och revolution" och förutom en modernare utsida ska insidan vara helt ny och inspirerad av bilmodeller i de högre segmenten. Här ska materialen vara mer avancerade än tidigare samtidigt som stoppningen nu är mjukare på instrumentpanelen, dörrpanelerna och mittkonsolen. I mitten sitter en pekskärm på 9,3 tum varifrån man sköter det mesta. Istället för traditionella mätartavlor sitter nu även här en digital skärm. Den går att få mellan 7-10 tum och den största bjuder på GPS-navigering.

Mer om nyheterna i interiören finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Visa
Pressmeddelande
Helt nya Renault Clio - Nya generationens ikon

Renault presenterar Nya Clio, den femte generationen av bilikonen som har sålts i ca 15 miljoner enheter. Clio lanserades 1990 och har blivit Renaults bästsäljare i världen med en anmärkningsvärd försäljningsutveckling som ökat stadigt varje år sedan 2012.

Nya Clio bygger på styrkorna hos var och en av de tidigare generationerna:

Från Clio I: Teknik från fordon i de högre segmenten, som Mégane och Espace

Från Clio II: Rymlig och komfortabel

Från Clio III: Upplevd kvalitet

Från Clio IV: Stark designidentitet, som inspirerat hela Renaults modellprogram, och som blivit ett viktigt kännetecken

”Evolution och revolution” har varit ledorden för Nya Renault Clio design, med en modernare exteriör och helt ny interiör. Den nya modellen har mer skulpterade linjer och en mer tilltalande front som gör den vitalare och modernare, med stor igenkänning trots att Nya Clio består av 100 % nya delar.

Interiört är det helt klart en revolution. Den nydesignade interiören är inspirerad av bilmodeller i de högre segmenten, både vad gäller uppfattad kvalitet och tillgänglig teknik. Dessa styrkor drar alla bilister fördel av, vilket ger större användbarhet och användarvänlighet.

"Den femte generationens Clio är mycket viktig för oss. Den är bästsäljaren i sitt segment och ligger på andra plats bland Europas mest sålda bilmodeller, alla kategorier. Clio är en ikon och de nya funktionerna är de allra bästa tagna från föregående generationer. Den yttre designen av Clio IV vann över våra kunder och fortsätter att göra det, samtidigt som modernitet och elegans tillkommit på den nya modellen. Interiören har genomgått en sann revolution, med en avsevärd förbättring vad gäller upplevd kvalitet, mer sofistikerad och med mer teknik. Det är den bästa versionen av Clio, någonsin. " Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design

Nya Clio är spjutspetsen i Renaults strategiska plan, "Drive the Future" (2017-2022) som har tre huvudmål:

Elektrifierad: År 2022 kommer Renault att erbjuda 12 stycken elbilsmodeller. Nya Clio kommer att vara den första med en E-Tech hybridmotor baserad på teknik som utvecklats av Renault.
Uppkopplad: Företaget har som mål att 2022 ha 100 % uppkopplade fordon på sina nyckelmarknader. I Nya Clio illustreras detta med ett nytt anslutet multimediasystem som utvecklats av Alliansen.
Autonom: 2022 kommer Renault att marknadsföra 15 modeller utrustade med autonom körteknik. Nya Clio kommer att vara banbrytare i detta avseende genom att göra förarsystemen som leder mot autonom körning allmänt tillgängliga på en stadsbil.
Nya Clio är central i strategin att stärka synergierna inom Alliansen och handlar om utvecklingen av delad teknik och användningen av nya plattformar. T ex CMF-B-plattformen som Nya Clio bygger på som första modell, och dess nya elektriska och elektroniska arkitektur. Plattformen kan integrera den senaste tekniken för att svara på nya krav från marknaden.

Nya Clio är även tillgänglig i en ny R.S. Line version, inspirerad direkt av Renault Sport, och med "INITIALE PARIS" signaturen, den senare har tagit en ny designriktning.

NYA RENAULT CLIO INTERIÖR

Designteamet har lagt prioriteringarna på upplevd kvalitet och förarergonomi interiört.

Interiören i kupén har mer avancerade material med mjuk stoppning på instrumentpanel, dörrpaneler och centralkonsol och noggrant designad inredning.

Med en mer kompakt design för att frigöra utrymme och integrera mer teknik, är den nya kupén som kallas ”Smart Cockpit” helt fokuserad på föraren. Dess våglika form ger ett bredare utseende. De stora skärmarna - störst i segmentet - erbjuder en modern ergonomi och därmed en fördjupad körupplevelse.

Nya Clio's innovationer, unika för småbilsklassen, blir tillgängliga för alla. Bland annat en elektrisk parkeringsbroms som är särskilt användbar vid körning i staden.

En viktig del i kupén är den stora 9,3-tums multimedia-skärmen. Den största någonsin på en Renault. Den vertikala och lätt böjda skärmen gör att instrumentpanelen känns större och ger kupén en modern känsla. Skärmen, vänd mot föraren, med sitt nya användarvänliga EASY LINK-anslutna system, omfattar alla multimedia-, navigations- och infotainmentfunktioner samt MULTI-SENSE-inställningar.

Nya Clio är för första gången utrustad med en digital skärm som ersätter den traditionella analoga displayen. Skärmen som är mellan 7-10 tum stor kan användas för att anpassa körupplevelsen på ett intuitivt sätt. 10-tums versionen kommer att innehålla GPS-navigering i displayen. Med sina två skärmar: 9,3-tums och 10-tums, är Nya Clio den bilmodell i klassen som har de största skärmarna.

Instrumentpanelen är ombyggd med fokus på kvalitet och indelad i tre delar: en inklädd överdel, en inklädd och skräddarsydd mittpanel, och en lägre panel som innehåller praktiska funktioner som bl a handskfacket. Instrumentpanelens våg-liknande form tillsammans med de horisontella formerna på luftventilerna ger extra visuell bredd till kupén. Under den digitala skärmen finns ”pianoknappar” och reglage för luftkonditionering, lätta att använda och noggrant utformade för bästa ergonomi.

Den nya eleganta ratten är kompaktare, vilket ger bättre synlighet för föraren på instrumentpanelen. De bakgrundsbelysta kromade kontroller på ratten ökar kvalitetskänslan.

Den inklädda centralkonsolen med infälld belysning på ytterkanten är högt placerad för en förbättrad ergonomi, där den kortare växelspaken är placerad. I konsolens nedre del är praktiska förvaringsfack inbyggda inklusive en trådlös laddplats för smartphone.

Nya Clio har utrustats med nya säten, som generallt återfinns i högre segment. De nya sätena ger bättre stöd med längre sits och mer omslutande form. Knäutrymmet bak förbättras för passageraren genom att sätet har ett halvmjukt skal och sikten bak förbättras eftersom formen på nackskydden är kompaktare. Materialen är noggrant utvalda t ex på instrumentpanelen. Det höjder känslan av kvalitet ombord. Sätena är mer ergonomiska och lätta att justera tack vare lätttillgängliga kontroller.

Dörrpanelerna finns även i mjukt material som är unikt för segmentet. De inklädda delarna går att få i en rad olika skräddarsydda designutföranden.

Nya Clio lanseras med en rad skräddarsydda paket som kunden kan välja bland; t ex utseendet på centralkonsolen, instrumentpanelen, dörrpaneler och armstöd. Beroende på marknad kan kunden välja mellan 8 olika inredningsutföranden med speciella färger och omgivande belysning i interiören.
Disney blåser nytt liv i spelverksamheten med Lucasfilm Games
Dags att göra egna Star Wars-spel igen? 
41.0°
+
André Stray
Med Volvos nya nyckel kan du begränsa bilens toppfart
Och nytt kamerasystem ska hålla koll på föraren 
41.0°
+
Bobby Green
Russo-bröderna bekräftar att de vilseleder tittarna i trailers
Vill hålla storyn ospoilad 
46.4°
+
André Stray
Apple släpper ny version av AirPods med trådlös laddning
Och bättre batteritid 
43.9°
+
André Stray
EU bötfäller Google igen
Ska betala 1,49 miljarder euro för brott mot EU:s konkurrensregler 
44.0°
+
Wille Wilhelmsson
Teasertrailer för Once Upon a Time in Hollywood
Quentin Tarantinos nionde rulle 
52.5°
+
André Stray
Över 100.000 kronor i bonus till anställda på Porsche
Det går bra nu 
42.9°
+
Bobby Green
Trailer för tredje säsongen av Stranger Things är här!
Äventyret fortsätter 4 juli 
53.0°
+
André Stray
Apex Legends-spelare ändrar region för att slippa lootlådor
Belgiska spelare får crafting-material i stället 
45.9°
+
André Stray
GDC 2019 Kolla in The Heretic från Unity
Demo visar vad spelmotorn klarar av nu för tiden 
46.2°
+
Wille Wilhelmsson
Opera på Android kommer med gratis VPN
Med 256-bitars kryptering 
44.0°
+
André Stray
Karen Uhlenbeck vinner Abelpriset
Första kvinnan som belönas med matematikens "nobelpris" 
49.7°
+
Wille Wilhelmsson
En närmare titt på Samsung Galaxy Fold
Det där vecket ser lite oroväckande ut 
29.2°
+
Wille Wilhelmsson
Ny version av Firefox släppt
Tystar bland annat ner störiga webbsidor 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
Nu måste vi välja vilken webbläsare vi vill använda på Android
Google vill inte ha mer EU-böter 
45.5°
+
Wille Wilhelmsson
Kina börjar klona polishundar
Polishundarnas "Sherlock Holmes" lånade ut sina gener till det 
33.1°
+
Wille Wilhelmsson
GDC 2019 Kolla in när Google presenterar speltjänsten Stadia
Supercut från gårdagens keynote på GDC 
41.5°
+
Wille Wilhelmsson
Spana in och lyssna på magiska Porsche 917K
Nedväxlingarna! 
46.5°
+
Bobby Green
GDC 2019 Google startar Stadia Games and Entertainment
Jade Raymond kommer att leda Googles nya spelstudio 
41.3°
+
Wille Wilhelmsson
GDC 2019 Google presenterar spelplattformen Stadia
Spela på allt överallt 
57.5°
+
Wille Wilhelmsson
Koenigsegg har nu sålt alla 125 stycken Jesko
Köpte du en? 
57.8°
+
Bobby Green
Nu kan du köpa grejer direkt i ditt Instagram-flöde
Från H&M bland annat 
28.9°
+
Wille Wilhelmsson
OpenXR vill bli en standard för VR/AR/MR-utveckling
Så att det blir smidigare att ta fram grejer till den virtuella verkligheten 
45.7°
+
Wille Wilhelmsson
Netflix släpper trailer för Our Planet
Dokumentärserien om vår planet 
55.7°
+
André Stray